NM

VELKOMMEN TIL NM, INFO KOMMER SNART FOR 2017 NM

SKAL DU KJØRE NM?

PÅMELDING/Wildcard

Påmelding enkeltpersoner:

Gjøres her for Halfpipe (Oslo Vinterpark)

Gjøres her for SBX (Trysil)

Gjøres her for Slopestyle Yngre Junior og Junior (Trysil)

Gjøres her for Slopestyle Senior (Trysil)

Gjøres her for Big Air (Trysil)

Hvordan melde seg på:

1) Sjekk at du er innenfor kvalifiseringskriteriene (listet lenger ned) før du melder deg på.
2) For å få delta må du melde deg på og betale online, og du må du ha betalt din medlemsavgift til klubb for året. Du betaler medlemsavgiften online her.
3) Hvis du er kvalifisert, og medlemsavgift + forsikring er betalt, kan du melde deg på NM.

OBS: Påmelding, og betaling for evt forsikring eller medlemskap gjøres på samme nettside, deltager.no. Mangler du brukernavn eller passord kan du kontakte Mette Kvåle: mette@snowboardforbundet.no

Påmelding klubber: pamelding@snowboardforbundet.no


Sendes samlet i Excel til pamelding@snowboardforbundet.no. Vi ber om at klubbene bruker påmeldingsmal som kan lastes ned her. Husk å merke hvilke grener kjørerne skal delta i.

Skal inneholde: Fornavn, Etternavn, fødselsår, stance, klubb, sponsorer, evt. klasseforskyvning, mobilnr, mobilnr til foresatt (om under 18 år), epost.

Hvem kan delta i NM?

For å delta må kjøreren opfylle disse kriteriene: 
- Være medlem av klubb
- Ha betalt og gyldig MadCard (forsikring

OBS: I tillegg er det ekstra kriterier for å delta i noen av grenene:

1) Halfpipe og SBX er åpne konkurranser, altså ingen kvalifiseringskriterier. 

2) For slopestyle og big air gjelder kriterier listet nedenfor. 
For å søke om Wildcard, se info lenger ned. Ønsker du å søke om Wildcard ber vi deg gjøre det snarest mulig.

Kriterier slopestyle og big air:

Gutter yngre junior:
Enten: Være innenfor topp 20 på freestyle World Rookie Ranking etter Norgescup Dombås 6. mars
Eller:    Ha fått innvilget Wildcard

Jenter yngre junior:
Enten:  Være innenfor topp 10 på freestyle World Rookie Ranking etter Norgescup Dombås 6. mars
Eller:    Ha fått innvilget Wildcard

Gutter junior:
Enten: Være innenfor topp 20 på freestyle World Rookie Ranking etter Norgescup Dombås 6. mars
Eller:    Ha fått innvilget Wildcard

Jenter junior:
Enten:  Være innenfor topp 10 på freestyle World Rookie Ranking etter Norgescup Dombås 6. mars
Eller:    Ha fått innvilget Wildcard

Menn Open:
Enten: Være innenfor topp 25 på freestyle WSPL etter Norgescup Dombås 6. mars
Eller:    Være på rekruttlandslaget, eller landslaget i snowboard
Eller:    Ha fått innvilget Wildcard

Kvinner Open:
Enten:  Være innenfor topp 15 på freestyle WSPL etter Norgescup Dombås 6. mars
Eller:    Være på rekruttlandslaget, eller landslaget i snowboard
Eller:    Ha fått innvilget Wildcard

Påmeldingsavgift:
 

200 kr per gren. For klubber som ønsker å få fakturert påmeldingsavgiften, vennligst kontakt Snowboardforbundet på forhånd.

Påmeldingsfrist

Påmeldingfrist for Halfpipe er onsdag 10. mars 
Påmeldingsfrist for SBX, Slopestyle og Big Air er mandag 14. mars.

NB: VI FORBEHOLDER OSS RETTEN TIL Å ENDRE I TIDSSKJEMAET VED BEHOV

Wildcard

Har du lyst til å kjøre NM, men har ikke kjørt Norgescup denne sesongen av ulike grunner (som skade, utenlandsopphold, militærtjeneste eller lignende), kan du søke om WildCard.
Søknad om WildCard sendes til mette@snowboardforbundet.no sammen med påmelding og må inneholde:


1) Fullt navn, fødselsdato, klubb, mobil, mobil foresatt (om du er under 18), stance (regulær eller goofy) og sponsor(er). Og hvilke grener du vil  delta i.
2) begrunnelse for ikke å ha deltatt i NorgesCupen denne sesongen
3) eventuelle resultater fra konkurranser i utlandet, filmdeltakelse, tidligere resultater eller lignende

Vis mer

Forsikring

Madcard

Annen praktisk info

Premiering
Det deles ut pengepremier i seniorklassene, totalt 80 000 kr fordelt likt på de fire NM-grenene.
Under NM 2016 skal det også deles ut en Kongepokal. Hvordan pokalen skal deles ut avgjøres av Snowboardforbundets styre og annonseres i forkant av NM.

Bibs

Startnummere som brukes under pipe NM leveres tilbake etter konkurransen.
Når kjørerne får startnummere når de registrerer seg i Hafjell beholdes de resten av uken, og leveres tilbake når kjøreren er ferdig. Bibs må være på hele treningen samt under hele konkurransen. De skal innleveres etter rennet på rennkontoret eller til offisielt NSBF personale. Du som utøver er ansvarlig for levering av bibs og blir fakturert for kr 500 for tap/ikke levert bibs.

For publikum Oslo Vinterpark

Arrangementet er helt gratis for publikum. For den beste kjøringen er det anbefalt å møte opp til finalene. Det er parkering i bunn av anlegget, og buss fra Røa til Wyller. Fra parkeringen/bussen kan man gå til 100 meter til arenaen uten å måtte benytte seg av brett eller ski.

Om Trysil

Familievennlige Trysil er Norges største skisted, med alt fra store barneområder til variert kjøring i lange brede bakker

Gjennomtenkt, familievennlig, moderne og et enestående utvalg i bra overnatting - er beskrivende stikkord for Trysil som alpinsted. Alt er bygd opp rundt Trysilfjellet, der brede og lange bakker slynger seg nedover fjellsidene og fortsetter ned under tregrensen. 

Trysil består av fire sammenhengende områder, alle med særpreg. Fra de sorte bakkene i Høgegga, til de røde, blå og grønne på Skihytta, Trysil Turistsenter og Trysil Høyfjellssenter. Store barneområder på begge sider av fjellet, der snøgubben Valle er barnas beste venn, sikrer hele familien gode skiopplevelser.

Trysil er en av Norges største skisenter, med alt fra store barneområder og variert kjøring i lange brede bakker til et bra parktilbud. 

NM i snowboard arrangeres området ved den sorte og røde løypa i Trysil ved t-kroken og arenaen er i bunnen av Night´n like ovenfor Låven. Fra Låven hører du oss godt. Parksjef Øyvind Sjøli er en kjernekar og kommer til å bygge en råbra course! Under Norgescup med X Games kvalik viste både han og Trysil at de kan bygge så bra at det kan settes trippelcorks! Han kommer til å passe på at det lille ekstra er klart for NM. Trysil er kjent for å ha en knallbra park. m Parken er fordelt på flere områder, og det finnes mer enn nok boltreplass for de som ikke skal kjøre NM også. Vi kommer også til å lage et helt eget setup som ender i arenaen vår med mulighet for hiking og en JAM lørdag som er åpen for alle. 

Trysil som vintersportssted er både familievennlig og lekestue for de beste snowboardkjørerne i landet. I 2016 har de også huset Norgescup med X Games kvalik som ble en sinnsyk publikumsuksess!l Trysil kan kort beskrives som gjennomtenkt, familievennlig og med løyper og park for alle nivåer. Det finnes også overnatting og spisesteder for alle ønsker.  

Overnatting

Radisson Blu Resort Trysil er stolte av å være arrangørhotell for NM 2016. Radisson Blu Resort Trysil ligger ski in, ski out fra arenaen. Det tar 4 min å gå opp til der vi holder til. Leilighetene og rommene er romslige, og hotellet holder høy standard på alle områder. Det er både bowlinghall, spillrom, stor resepsjon med bar/restaurant, treningsrom, bassengområdet med badstue og den kjente flowrideren (surfebølge) og egen spa-avdeling for dem som vil ha en pust i bakken. Hotellet serverer NM middag hver dag som er inkludert i prisen. 

NM hotellet er Hafjell Quality Hotel & Resort der man kan velge mellom 3-mannsrom eller 4-mannsrom.

Pris pr. person: 645,- pr natt. Dette er inkl. Super breakfast buffet,  middag, inngang til badet med sauna, bad og boblebad, parkering 

 

*Middagsprisen kan ikke trekkes fra rom prisen. 

Vi vet at det er lite kapasitet på hotellet, men det vil kunne bli flere ledige rom om kort tid. Det har også dukket opp ett annet hotell i sentrum der vi får priser til klubbene og kjørere siste uken i februar. Dette hotellet har vært brukt til asylmottak og har derfor ikke vært en del av bookingen. Vi vet at vi har plass til alle kjørere og klubber på disse to hotellene. MER INFO kommer på facebooksidene til NM. 

Transport

Det går buss fra Gardermoen og Oslo direkte til Radisson Blu Resort Trysil

Protester

Eventuelle protester underveis i konkurransen skal være skriftlig. Dette har en avgift på kr 500,- og skal leveres TD. Denne blir så behandlet i rennets jury. Ved medhold fås denne summen tilbake.

Kjørermøte
Her må alle være for å  få med seg eventuelle oppdateringer, samt at de som har spørsmål kan få svar. Eventuelle innsigelser på renntekniske saker kan tas opp her istedenfor etter rennet slik at utbedring kan bli gjort.

Doping
Her som ellers i resten av norgescup og andre renn er det stor mulighet for at det blir dopingkontroll. Vær forsiktig med hva du tar av medisiner. Dopinglisten er lang og den kan du lese på: www.dopinglisten.no


Vis mer

PROGRAM

Vis mer

Aldersklasser

ALDERSKLASSER

Alder regnes som antallet år kjøreren fyller i løpet av 2016.

NB1: Det er ingen KIDS-klasse i NM.

NB2: Det vil være to forskjellige løyper i slopestyle NM, en sort løype for herrer senior, og en rød og blå løype for alle junior/yj-klassene og damer senior. 

Yngre junior 13 til 15 år (f. 2000-2002).

Junior 16-18 år (f. 1997-1999)

  • Juniorklassen teller på den internasjonale Rookie-rankingen (WSF)

Senior/Open 18 år og eldre (f. 1996 eller tidligere)Senior/Openklassen er ranket i den internasjonale TTR-rankingen (WSF/TTR)

  • Nedre aldersgrense for Open-klassen er 15 år (dvs. du må minst være født i 2000). Det betyr at du som er junior, men ekstra ivrig og vil konkurrere med de eldre kjørerne, kan gjøre det! Kvalifiseringskrav for å gjøre dette kommer.
Vis mer

Arrangørinfo/kontakt

Arrangementsansvarlig NSBF              Mette Kvåle, mob: 951 04 774
Presse                                               Gaute Haaversen-Westhassel, mob: 477 54 227
Frivllige                                             Bijora Sardarian, mob: 930 58 252

TD                                                    Morten Sommer, mob: 917 39 574
Påmelding og resultat                         Mari Skybak, mob: 416 42 427         
Hoveddommer                                   Didrik Lomsdal Tønnessen, mob: 918 18 723

 

 

Vis mer