Snowboardkalender


World Cup Halfpipe & Slopestyle - 12. Jan kl 18:00

Om eventet

Eventet, kjent som US Grand Prix har lang historikk i slopestyle og halfpipe-konkurranser med sin syttende sesong i den nordamerikanske cupen. Dette året er konkurransene i tillegg den første OL kvalifiseringen i slopestyle og halfpipe.

Spesielt med dette eventet, ettersom det er vinterens første kvalifiseringsevent til OL 2014, vil man ikke stille krav til kjørerne om at de må ha WorldCup poeng for å delta.

Som i alle andre event vil det her konkurreres om store summer av premiepenger, masse worldcup poeng og mye prestisje. Toppen av kransekaka vil være mulighet for deltagelse i de olympiske leker i Russland neste år.

Mer informasjon om eventet finner du her:

Mediedekning

EuroSport2 dekker følgende:

11. januar 21:00-22:00  LIVE – slopestyle

12. januar 17:30-18:30  LIVE – halfpipe

Format

Halfpipe

Qualification

Her vil det avhenge av om arrangøren velger å kjøre 2, 3 eller 4 heat i kvalifiseringen. Dette avhenger av hvor mange deltagere som stiller til start. Kjører man 2 heat vil de seks beste fra hvert går til finale for menn og de tre beste for kvinner, kjører man 3 heat vil de fire beste mennene fra hvert heat kjøre finale og de to beste kvinnene mens hvis man kjører 4 heat vil de tre beste mennene kjøre finale. Man kjører sjelden 4 heat blant kvinnene.

Finals

For menn vil det dermed være 12 kjørere i finalen, mens det for kvinner vil være 6. Her vil alle få 2 forsøk på å sette sitt beste run, og runnet med høyest poengsum vil være gjeldende. Her kårer man hvem som kommer på pallen.

Slopestyle

Kvalifiseringen fungerer på akkurat samme måten som i halfpipe. Finalen derimot kan gjennomføres enten på samme måte som i halfpipe, eller man kan bruke en mer åpen type. Her vil alle kjører få en time til å sette sitt beste run, når tiden er ute finner man ut hvem som har best run og vinneren blir kåret.


Mer informasjon om reglene finnes her

Sendeskjema

Onsdag 09.01

Women's Slopestyle Qualification

Men's Slopestyle Qualification

Torsdag 10.01

Women's Halfpipe Qualification

Men's Halfpipe Qualification

Fredag 11.01

Womens' Slopestyle Final

Mens' Slopestyle Final

Lørdag 12.01

Women's Halfpipe Final

Men's Halfpipe Final