Snowboardkalender


World Cup OL-qualifier SS, BA, SBX - 17. Jan kl 18:00

Om eventet

Stoneham i Canada har en lang historie bak seg som vert for FIS Snowboard World cup. Helt tilbake til desember 2002 må man gå for å finne føste gang byen arrangerte et World Cup event. Dette er et av vinterens høydepunkter for mange av snowboarderne, da man samtidig arrangerer Snowjamboee festivalen. Her viser man frem alt det gode som snowboard handler om, ungdom, sport, livsstil, mote og musikk.

Stoneham har også canadas største området for snowboarding og nattkjøring i hele Canada som dekker hele 326 dekar på i alt fire fjellsider. Derimot for World Cupen behøver man kun en der man arrangerer Snowboard Cross, Parallell Slalom og Slopestyle. Hele denne løypa er dekket av flombelysning noe som gjør det mulig å arrangere et night event.

Big Air konkurransen har tidligere blitt gjennomført nede i selve byen da man bygger en rampe fra en steng motorvei og ned mot hoppet slik at over 20 000 tilskuere kan få med seg et forykende snowboardshow.

Mediedekning

EuroSport2 har følgende sendetider:

18. januar 18:00-19:00  LIVE – slopestyle

19. januar 23:00-00:00  LIVE –big air

19. januar 01:00-02:00 LIVE – big air

27. januar 21:00-21:30  høydepunkter

 

Eller kan man følge store deler av eventet her 

Format

Halfpipe

Qualification

Her vil det avhenge av om arrangøren velger å kjøre 2, 3 eller 4 heat i kvalifiseringen. Dette avhenger av hvor mange deltagere som stiller til start. Kjører man 2 heat vil de seks beste fra hvert går til finale for menn og de tre beste for kvinner, kjører man 3 heat vil de fire beste mennene fra hvert heat kjøre finale og de to beste kvinnene mens hvis man kjører 4 heat vil de tre beste mennene kjøre finale. Man kjører sjelden 4 heat blant kvinnene.

Finals

For menn vil det dermed være 12 kjørere i finalen, mens det for kvinner vil være 6. Her vil alle få 2 forsøk på å sette sitt beste run, og runnet med høyest poengsum vil være gjeldende. Her kårer man hvem som kommer på pallen.

Slopestyle

Kvalifiseringen fungerer på akkurat samme måten som i halfpipe.

Finalen derimot kan gjennomføres enten på samme måte som i halfpipe, eller man kan bruke en mer åpen type. Her vil alle kjører få en time til å sette sitt beste run, når tiden er ute finner man ut hvem som har best run og vinneren blir kåret.

Snowboard Cross 

Her vil det fungere etter utslagsmetoden. Etter at man har funnet de beste kjørerne gjennom en kvalifisering settes det opp heat med enten 4 eller 6 deltagere i hvert. Disse kjører mot hverandre og de beste 2 eller 3 går videre til neste heat. Slik kjøres det helt til man står igjen med et finaleheat som kjemper om de gjeveste plassene på pallen. 

Big Air

Qualification Round 1

Alle deltagere starter. De 5 beste mennene og de 3 beste kvinnene går direkte videre til finalen

Qualification Round 2

Samme som round 1. Alle gjenværende deltagere starter. De 5 beste mennene og de 3 beste kvinnene går videre til finalen

Final

Her velger arrangør om finalistene skal kjøre to eller tre run. Kjøre man kun to vil begge poengsummene bli stående og den som høyest samlet sum blir kåret til vinner. Hvis man velger å kjøre tre runs per deltager vil det dårligste runnet strykes og man står igjen med vinneren som har høyest sum på sine to beste runs.

 

Mer informasjon og regler finnes her

Sendeskjema

Torsdag 17.01

Women's Slopestyle Qualification

Men's Slopestyle Qualification

Fredag 18.01

Women's Slopestyle World Cup Final

Men's Slopestyle World Cup Final

Men's Big Air Qualification Night Event

Lørdag 19.01

Men's Big Air World Cup Final Night Event

Women's Halfpipe Qualifiaction

Men's Halfpipe Qualification

Søndag 20.01

Women's Halfpipe World Cup Final

Men's Halfpipe World Cup Final

Torsdag 24.01

Women's SBX Qualification

Men's SBX Qualification

Lørdag 26.01

Women's SBX World Cup Final

Men's SBX World Cup Final