Snowboardkalender


World Cup SBX & Slopestyle Rookie - 18. Mar kl 12:00

Om eventet

Så er det kommet til sesongens siste FIS Snowboard World Cup event. Årets prestisjetunge sesongavslutning finner sted i det velkjente spanske vintersportsstedet Sierra Nevada, åtte år etter at de fikk sin debut i World Cup. Her vil det konkurreres innen både Slopestyle, Halfpipe og Snowboard Cross. Utøverne vil her, som i alle andre World Cup events, konkurrere om premiepenger, prestisje og World Cup poeng. Det som derimot skiller seg ut er at det etter dette eventet ikke kan vinnes flere World Cup poeng noe som tilsier at vinneren av årets World Cup skal kåres her i Spania. 

Mediedekning

Eurosport 2 har følgende sendetider fra World Cup avslutningen:

19. mars 13:00-14:00 LIVE – slopestyle

23. mars 12:00-13:00 LIVE – halfpipe

Format

Halfpipe

Qualification

Her vil det avhenge av om arrangøren velger å kjøre 2, 3 eller 4 heat i kvalifiseringen. Dette avhenger av hvor mange deltagere som stiller til start. Kjører man 2 heat vil de seks beste fra hvert går til finale for menn og de tre beste for kvinner, kjører man 3 heat vil de fire beste mennene fra hvert heat kjøre finale og de to beste kvinnene mens hvis man kjører 4 heat vil de tre beste mennene kjøre finale. Man kjører sjelden 4 heat blant kvinnene.

Finals

For menn vil det dermed være 12 kjørere i finalen, mens det for kvinner vil være 6. Her vil alle få 2 forsøk på å sette sitt beste run, og runnet med høyest poengsum vil være gjeldende. Her kårer man hvem som kommer på pallen.

Slopestyle

Kvalifiseringen fungerer på akkurat samme måten som i halfpipe.

Finalen derimot kan gjennomføres enten på samme måte som i halfpipe, eller man kan bruke en mer åpen type. Her vil alle kjører få en time til å sette sitt beste run, når tiden er ute finner man ut hvem som har best run og vinneren blir kåret.

Snowboard Cross 

Her vil det fungere etter utslagsmetoden. Etter at man har funnet de beste kjørerne gjennom en kvalifisering settes det opp heat med enten 4 eller 6 deltagere i hvert. Disse kjører mot hverandre og de beste 2 eller 3 går videre til neste heat. Slik kjøres det helt til man står igjen med et finaleheat som kjemper om de gjeveste plassene på pallen. 

 

Mer informasjon og regler finnes her

Sendeskjema

Mandag 18.03

Women's Slopestyle Qualification

Men's Slopestyle Qualification

Tirsdag 19.03

Women's Slopestyle World Cup Final

Men's Slopestyle World Cup Final

Torsdag 21.03

Women's SBX Qualification

Men's SBX Qualification

Fredag 22.03

Women's SBX World Cup Final

Men's SBX World Cup Final