Snowboardkalender


World Cup SBX - 15. Mar kl 12:00

Om eventet

Vinterens neste event i FIS World Cup for snowboard cross gjengen finner sted i sveitsiske Veysonnaz. Selve eventet vil finne sted på "Piste de l'Ours" oppe i fjellsiden over selve byen. Her vil verdens beste snowboard cross kjører kjempe om World Cup poeng og premiepenger. Våre norske utøvere vil slå godt fra seg da de forlater startrampa og kjempe med nebb og klør om plassene inn i første hektiske sving.

Mediedekning

Eurosport 2 har gått ut og sagt de dekker opptil fler Snowboard Cross events i løpet av vinteren, men ingen tidere er foreløpig fastsatt. Noen LIVE stream har heller ikke blitt opprettet ennå fra FIS sin side. Vi vil komme tilbake med oppdateringer her så fort dette blir kjent.

Format

Single World Cup

Her vil det fungere etter utslagsmetoden. Etter at man har funnet de beste kjørerne gjennom en kvalifisering settes det opp heat med enten 4 eller 6 deltagere i hvert. Disse kjører mot hverandre og de beste 2 eller 3 går videre til neste heat. Slik kjøres det helt til man står igjen med et finaleheat som kjemper om de gjeveste plassene på pallen. 

Team Event

Team SBX fungerer på samme måten, bortsett fra at man her er to på hvert lag. Her starter den andre da den første passerer mållinjen. Det blir gitt beskjed via en sender som den første har på seg.

Mer om regler finnes her

Sendeskjema

Fredag 15.03

Women's SBX Qualification

Men's SBX Qualification

Lørdag 16.03

Women's SBX World Cup Final

Men's SBX World Cup Final

Søndag 17.03

Women's SBX World Cup Final Team Event

Men's SBX World Cup Final Team Event