Snowboardkalender


World Cup SBX - 08. Mar kl 12:00

Om eventet

Arosa - byen med snøgaranti i hjertet av Sveits står igjen som arrangør av et FIS Snowboard World Cup event. Helt tilbake i januar 2012 arrangerte byen sitt første event, da med parallell slalom og halfpipe. Året etter arrangerte de også den prestisjetunge World Cup avslutningen. I 2007 sto igjen byen som arrangør av et arrangement med høy prestisje - FIS Snowboard World Championship der Helene Olafsen tok en bronse i Snowboard Cross. Arosa arrangert igjen World CUP events i både 2008 og i 2011 (World Cup avslutningen). I 2013 er man igjen tilbake i den idyliske fjellandsbyen der eneste transportmulighet er 365 svinger oppover fjellsiden. Denne gangen arrangereres Snowboard Cross og Parallell slalom. Her vil det konkurreres om World Cup poeng, premiepenger og prestisje.

Mediedekning

Eurosport 2 har gått ut og sagt de dekker opptil fler Snowboard Cross events i løpet av vinteren, men ingen tidere er foreløpig fastsatt. Noen LIVE stream har heller ikke blitt opprettet ennå fra FIS sin side. Vi vil komme tilbake med oppdateringer her så fort dette blir kjent.

Format

Snowboard Cross World Cup

Her vil det fungere etter utslagsmetoden. Etter at man har funnet de beste kjørerne gjennom en kvalifisering settes det opp heat med enten 4 eller 6 deltagere i hvert. Disse kjører mot hverandre og de beste 2 eller 3 går videre til neste heat. Slik kjøres det helt til man står igjen med et finaleheat som kjemper om de gjeveste plassene på pallen. 

Sendeskjema

Fredag 08.03

Women's SBX Qualification

Men's SBX Qualification

Lørdag 09.03

Women's SBX World Cup Final

Men's SBX World Cup Final