Snowboardkalender


World Cup SBX - 07. des kl 18:00

Om eventet

For første gang kommer Snowboard Cross sirkuset til østeriske Montafon og nærmere bestemt byen Schruns. I sin debut vil Montafon arrangere et night event samt et team event. 

Når det gjelder team eventet funger det slik: På hvert team er det to kjørere, der den første har et sender på det ene benet. Når denne kjøreren passerer mållinjen sendes et signal til toppen som igjen starter kjører nummer to på laget. Første lag til å fullføre vinner.  

Her skal det kjempes om både premiepenger på USD 30 000 og ikke minst World Cup poeng til den totale verdenscupen. I tillegg vil vinneren få en liten verdenscup-kule som bevis på seieren.

Mediedekning

Dette dekkes dessverre ikke på norsk tv.

Sendeskjema

Fredag 07.12

Women's SBX World Cup Final Night Event

Men's SBX World Cup Final Night Event

Lørdag 08.12

Women's Team Event SBX World Cup Final

Men's Team Event SBX World Cup Final

Format

Single World Cup

Her vil det fungere etter utslagsmetoden. Etter at man har funnet de beste kjørerne gjennom en kvalifisering settes det opp heat med enten 4 eller 6 deltagere i hvert. Disse kjører mot hverandre og de beste 2 eller 3 går videre til neste heat. Slik kjøres det helt til man står igjen med et finaleheat som kjemper om de gjeveste plassene på pallen. 

Team Event

Team SBX fungerer på samme måten, bortsett fra at man her er to på hvert lag. Her starter den andre da den første passerer mållinjen. Det blir gitt beskjed via en sender som den første har på seg.

Mer om regler finnes her