Snowboardkalender


World Cup SBX - 12. des kl 18:00

Om eventet

Omgitt av San Juan fjellene med fjelltopper opp mot 4500 meter i mektige Rocky Mountains  ligger byen Telluride. Her finner vinterens andre Snowboardcross event i FIS Touren sted. Siden Telluride sto som arrangør av et FIS renn første gang tilbake i 2009 har man arrangert Snowbordcross wc her.

Dette året vil det arrangeres et SBX worldcupevent, samt et Team event. Kvalifisering gjennomføres på onsdag 12.12 med påfølgende Worldcup finale på fredag. Lørdag vil kun bli satt av til team eventet i sin helhet med kvalifisering og finaler. Stian Sivertzen deltar i WC eventet.

Mediedekning

Dette eventet dekkes ikke på norsk tv. Noen LIVE stream har heller ikke blitt opprettet ennå fra FIS sin side. Vi vil komme tilbake med oppdateringer her så fort dette blir kjent.

Format

SBX World Cup

Her vil det fungere etter utslagsmetoden. Etter at man har funnet de beste kjørerne gjennom en kvalifisering settes det opp heat med enten 4 eller 6 deltagere i hvert. Disse kjører mot hverandre og de beste 2 eller 3 går videre til neste heat. Slik kjøres det helt til man står igjen med et finaleheat som kjemper om de gjeveste plassene på pallen. 

Team Event

Team SBX fungerer på samme måten, bortsett fra at man her er to på hvert lag. Her starter den andre da den første passerer mållinjen. Det blir gitt beskjed via en sender som den første har på seg.

Mer om regler finnes her

Sendeskjema

Onsdag 12.12

Women's SBX Qualification

Men's SBX Qualification

Fredag 14.12

Women's SBX World Cup Final

Mens's SBX World Cup Final

Lørdag 15.12

Women's Team Event Final

Men's Team Event Final