NyheterFoto: Snowboardforbundet/Peter Gløersen

Foto: Snowboardforbundet/Peter Gløersen

15-åring sprengte grenser i Wyller

Skrevet av Dina Treland, 26. Feb, 2016

Ayumu Hirano og Chloe Kim var uslåelige i dagens superpipefinaler i X Games. Både på kvinne- og herresiden fikk vi se det som kanskje er de beste piperunnene noen gang landet i konkurranse.

Med sin tredje strake seier i X Games er det ingen tvil om at Chloe Kim (15) fra USA er verdens beste kvinnelige pipekjører. I dag leverte hun trolig det beste piperunnet vi noen gang har sett på jentesiden, og viste at jentene er på vei til å ta igjen gutta. 

– Jeg ble skikkelig inspirert av en 15 år gammel jente. Hun viser virkelig hva som er mulig å gjøre i pipen, sier VGTV sin snowboardekspert Joacim Nyhaugen om Kims kjøring.

Med en backside air av Shaun White-kaliber og back to back 1080 høstet hun hele 98 poeng i sitt siste run, og endte mer enn 15 poeng foran andreplassen. Femtenåringen hadde allerede seieren i lomma etter andre runnet som scoret 96,33 poeng, men toppet altså dette da hun stod igjen som siste kvinne på toppen.

– Pipen her er helt perfekt, så alt var bra. Jeg har aldri vært i Norge før, så det var kul opplevelse å kjøre her, sier Kim.

Hirano overlegen i herrenes finale

Ayumu Hirano (17) fra Japan ble nok en gang beste kjører i herrenes finale, og stod igjen med dagens to beste runs. 

– Jeg hadde en bra dag. Jeg landet alle tre runs, og drar herfra med gull, så jeg er veldig fornøyd, sier Hirano. 

Hirano ble hyllet av sine konkurrenter, som omtaler han som uslåelig. Cab dobbelcork 1440 og frontside dobbelecork 1080 var blant triksene publikum i Wyller fikk se, og hele runnet ble gjennomført med stil. Sveitseren Iouri Podladtchikov kom på andreplass foran Chase Josey fra USA. 

Landslagskjører Stian Sivertzen var blant publikum som måpet over dagens nivå:

– Det var sykt bra kjøring i dag, spesielt fra Hirano. Det så ut til å være litt vanskelig med fart og litt hardt. Mange landet litt langt nede i veggen, men de gikk sykt høyt allikevel! Det er kult å se at det er mye stilige triks som air to fakies og switch airs også i tillegg til tekniske dobbelcorks, sier Sivertzen.

Sølvmedaljen gikk til Kelly Clark (USA) og bronsen ble tatt av Arielle Gold (USA).

Finale i bigair på Tøyen i morgen

I morgen, lørdag, fortsetter spenningen med bigairfinale på Tøyen. Torgeir Bergrem (25) fra Klæbu kjørte best av alle under dagens kvalifisering, og blir eneste nordmann i herrenes finale. På kvinnesiden starter rutinerte Kjersti Buaas (34) fra Trondheim.

Dersom du ikke har muligheten til å få med deg folkefesten på Tøyen kan du allikevel følge det hele på livesending hos TV2 Sportskanalen og TV2.

Lørdag 27. februar

16:00 Bigair finale kvinner, Tøyen

19:00 Bigair finale herrer, Tøyen