NyheterKlart for konkurranse på høyt nivå i Trysil

Klart for konkurranse på høyt nivå i Trysil

7 kjørere å se opp for i Trysil

Skrevet av Peter Gløersen, 19. Jan, 2017

Vi har gått gjennom startlisten og plukket syv kjørere som kan utmerke seg i X Games. 

Fredag er det slopestyle og lørdag er det big air i Trysil. I hver gren deler vi ut en plass til X Games i Hafjell. Trysil har stelt i stand en løype av høy standard – og mange av landets beste snowboardere har tatt turen. Fra forholdene og startlisten å dømme blir dette utvilsomt en av de råeste norgescup-til nå. Vi har plukket ut noen av forhåndsfavorittene, som består av konkurransekjørere av internasjonal standard og landets mest talentfulle kjørere – men som alltid i snowboard kan det selvfølgelig komme store overraskelser. 

Markus Olimstad (23)
Åmli
 
Han har bløde konsonanter og silkemyk stil. Landslagets nyeste tilskudd har kjørt svinbra i det siste, og landet blant annet sin første cab 1440 i høst. Nå er han plukket opp av Capita og er en av favorittene til å stikke av med plass i X Games. 

*Dessverre har Markus måttet trekke seg fra konkurransen på grunn av skade. 


Emil André Ulsletten (23)
Dombås

Selv om han bare er 23 år er Emil en dyktig konkurransekjører med lang internasjonal erfaring, som utvilsomt kommer godt med når det skal kjempes om plass i X Games. Emil slo gjennom med å vinne World Rookie Tour. Etter det fulgte blant annet en førsteplass i Burn River Jump og en tredjeplass i O’Neill Evolution. Emil vant Air & Style i 2014 med en switch backside trippelcork 1440, som så langt i karrieren er hans beste resultat. Emil er definitivt en å se opp for i Trysil, han kjørte X Games Oslo i fjor, og er definitivt sulten på å kjøre X Games på hjemmebane igjen. 


Ulrik Badertscher (28)
Nittedal

Ulrik er jokeren i konkurransen. Underholdningsverdien i kjøringen hans er av ypperste klasse. Han kom på andreplass i Whitelines sin kåring over de sykeste triksene i 2016, for sin dobbel backside rodeo 1260. I 2009 gjorde han også verdens første 1620. «Hvis han lander så vinner han» kjennetegner Ulrik – han går all in. «Ulla» har også lang erfaring fra internasjonale konkurranser og har blant annet en seier i Air & Style Beijing under beltet. 

Fridtjof Sæther Tischendorf (19)
Hønefoss

Fridtjof Sæther Tischendorf kommer rett fra en tredjeplass i verdenscupen i Moskva. Han vant årets triks på Snowboardawards og kjører veldig bra om dagen. Juniorlandslagskjøreren imponerte såpass på X Games-kvalifiseringen i fjor at han ble tatt ut som reserve til X Games Oslo. Der fikk han til slutt også kjøre. I Trysil kan han få muligheten til å kjøre X Games på hjemmebane i år igjen.  

Stian Kleivdal (19)
Geilo

Stian Kleivdal slekter på gode snowboardgener, med to storebrødre som har vært på rekruttlandslag og landslag. PÅ NM i Hafjell i 2015 vant han gull i både slopestyle og big air – og rasket like så greit med seg gull i big air for senior. Stian er juniorlandslagskjører og er sulten på X Games-plass. Han har vært i Trysil hele uka, og på trening landet han frontside 1440. Lander han den i konkurransen kommer han trolig høyt opp på resultatlista.  

Isak Ulstein (18)
Asker

Isak Ulstein er også en av våre unge og lovende juniorlandslagskjørere, og vant World Rookie Finals på tampen av forrige sesong. Isak kjører veldig bra om dagen og har blant annet frontside 1260 og cab 1260 på lager.  

Jørn Simen Aabøe (25)
Kragerø

Jørn Simen tåkant frontside trippelcorket inn i våre hjerter. Når du kan finne på å gjøre switch backside 12 i rødlinja i Tryvann, sier det seg selv at det er vanskelig å spå hvilke triks han finne på å gjøre i Trysil. Jørn Simen er alltid underholdene å se på – han har også store nok triks til å kunne stikke av med X Games-plass.