NyheterAir+Style: Kleveland og Bergrem på pallen

Skrevet av Gaute Haaversen-Westhassel, 07. Feb, 2016

Marcus Kleveland kom på 2. plass og Torgeir Bergrem på 3. plass i Air+Style Innsbruck.

-       Det er sjukt fett å se at Marcus nå tar steget opp og leverer i konkurranse. Forventningene har vært store etter all oppmerksomheten han har fått på nettet i høst. Jeg er veldig glad på hans vegne nå, sier landslagstrener Sondre Hylland.

Dette er den tredje store konkurransen 16-åringen fra Dombås kjører etter at han ble tatt opp på landslaget i fjor høst. Forventningene har vært enorme etter at han ble tredjemann og den yngste i verden til å lande en quadruppelcork 1800, og det er gøy å se at han allerede nå klarer å innfri. 

-       Jeg tror Marcus var har vært revansjesugen etter at han måtte droppe X Games pga en skulderskade. Han har kjørt bra på alle treningene her nede og jeg tror også han har tatt med seg mye lærdom fra Air + Style Beijing rett før jul, der han ikke kom med blant de 16 beste, mener Hylland.


Tett program

Landslaget er inne i en tøff måned der de skal kjøre flere big air-konkurranser. Og et av årets høydepunkter er nettopp big air under X Games i Oslo, som går av stabelen lørdag 27. februar. Kleveland har ennå ikke fått invitasjon, men skal kjøre Norgescup-konkurransen i Trysil lørdag 13. februar, der vinneren kvalifiseres til X Games Oslo. Landslagstreneren håper dagens resultat fungerer som bensin på bålet:

-       Jeg håper 2. og 3. plassen motiverer Marcus og de andre for den kommende måneden. De vet at de kan så lenge de setter de triksene de skal, så det må også være fokuset fremover, sier landslagstreneren.

Torgeir Bergrem, som kom på 3. plass i dag, har fulgt Kleveland i mange år. 

-       Vi har vært på samme team (Volcom) lenge og kjenner hverandre godt. Det er vanvittig moro å se at han nå klarer å komme på pallen. Han har tatt et veldig, veldig stort steg i riktig retning ved å vise at han klarer å prestere i konkurranser, sier Bergrem. 

 

I god form

Bergrem selv synes også det er betryggende å prestere allerede nå. Han fikk høyeste score blant de 16 kjørerne som gikk videre fra gårsdagens kvalifisering og slo blant annet ut Mark McMorris, sølvmedaljevinner fra big air i X Games forrige helg, i sitt heat. 

-       Mark er en vanskelig motkandidat, men uansett hvem man møter må man tenke positivt og fokusere på det man skal gjøre. Jeg har hatt en god følelse hele uka og jeg setter triksene mine. Generelt føler jeg at kjøringa sitter om dagen, forteller Bergrem.

Konkurransen ble preget av mange utsettelser pga sterk vind. Selv om det var mye tilskuere til stede og kjørerne selv ønsket å undeholde, var det en enkel beslutning å kansellere: 

-       Alle de åtte kjørerne som sto igjen på toppen etter runde 2 var enige om at det ikke var forsvarlig å kjøre konkurransen. Det er selvfølgelig kjipt når det er så mye folk og vi bare vil kjøre snowboard og lage show for dem, men det var en riktig avgjørelse, mener Bergrem.

 

Ser frem til X Games Oslo

X Games i Oslo er et av sesongens store mål for landslagskjøreren, og det betyr mye å få kjøre foran et hjemmepublikum.  

-       Det er klart at X Games på hjemmebane er viktig. Du får endelig kjøre foran familie og venner, og helt siden invitasjonen kom har Oslo ligget i bakhodet. Jeg gleder meg enormt til å kjøre big air-konkurransen, og jeg tror også jeg har gode muligheter til å prestere. Jeg, Ståle (Sandbech) og Mark (McMorris) er kanskje de med mest erfaring fra big air-konkurranser på stilashopp, og det tror jeg er bra å ha med seg når vi kommer til Oslo, forteller Bergrem.

De fleste av landslagsutøverne reiser nå til Trysil på samling sammen med rekruttlandslaget. Noen av dem skal kjøre norgescupkonkurransen der lørdag 13. februar, hvor vinneren kvalifiserer seg til X Games Oslo. Dette vil også være den eneste muligheten for flere av dem til å få kjøre der. Mer info om dette eventet kommer.