Nyheter1. Jamie Anderson, 2. Enni Rukajarvi, 3. Isabel Derungs. Foto: BEO

1. Jamie Anderson, 2. Enni Rukajarvi, 3. Isabel Derungs. Foto: BEO

Anderson forblir favoritt etter BEO

Skrevet av Thea Vangbæk, 01. Mar, 2012

Det var blå himmel og flotte forhold under dagens slopestylefinale i Laax, Sveits. Et utrolig høyt nivå blant de kvinnelige kjørerne ga Silje Norendal og Kjersti Buaas noe å jobbe med. Dessverre var det ikke deres dag for å palle. Jamie Anderson håvet inn store poengsummer og havnet på første plass, mens Enni Rukajarvi og Isabel Derungs kunne si seg fornøyde med andre og tredjeplass.

Selv om de norske jentene dessverre ikke kom seg til topps i dag under slopestylefinalen, kjørte de ekstremt bra. Kjersti Buaas, omtalt som ”Style Queen” av kommentatorene, kjørte veldig bra i sitt andre run, men var uheldig på wallriden og fikk ikke forbedret scoren sin. I tredje run var det den første railen det gikk galt på, men hun hentet seg veldig bra inn med kreativ kjøring.

Silje Norendal gikk stort, men landet dessverre ikke sin omtalte frontside rodeo 720. Med dette landet hun på en 8. plass bak Kjersti. Dette er i grunn utrolig bra, med tanke på rankingen på konkurransen. Burton European Open er en 6 stjerners TTR konkurranse, så det ligger MYE prestisje i å i det hele tatt være en finalist.

Isabel Derungs, som havnet på 3. plass, kjørte superteknisk og landet blant annet en svær backside rodeo. Dette knocket verdensmester i slopestyle, Spencer O’Brien, av pallen.

Enni Rukajarvi, som tok bronse under WSC, landet en solid cab 720, som ga henne en 2. plass under dagens finale.

Og til slutt må selvfølgelig folkets favoritt og solstråle, Jamie Anderson, nevnes. Denne jenta cruisa seg inn til 1. plass i sitt seiersrun. Hun er en svært stabil kjører, med upåklanderlig stil. Hun forbedret poengscoren sin etter hvert run, sikkert og stødig. Sånn skal det gjøres. Rock and Roll, Jamie!

Her er resultatlistene: