NyheterÅrets Bilde

Årets Bilde

Skrevet av Dina Treland, 30. Aug, 2018

Hvem har knipset det beste bildet i vinter? 

Neste pris ut er årets bilde. I år var det uvanlig mange bidrag som ble sendt inn, og valget av de nominerte falt til slutt på disse fire bildene. Du kan nå stemme på ditt favorittbilde. Stemmene vil bli tatt med i betraktning når vinneren skal kåres, men det er en kompetent jury som tar den endelig avgjørelsen.


Du finner bildene og kommentarer fra de nominerte fotografene under stemmeboksen. Husk også å stemme på de andre prisene! 

-Årets Park 

-Årets Gjennombrudd

 

Simon Fossheim


Juryens begrunnelse: I dette bildet har fotografen virkelig gjort jobben sin. Det er lett å se for seg at bildet kunne vært tatt fra mange andre vinkler, og sett ut som «alle andre millerflip bilder», men her har fotografen turt å eksperimentere for å finne den ultimate vinkelen. Fotografen fremhever både natur og snowboarding. Bildet fanger det perfekte øyeblikk i trikset, samtidig skaper myk snø og hardt fjell en teksturkombinasjon som gjør bildet visuelt interessant.  


Vi har bedt Simon fortelle litt om bildet han har tatt av sin bror:

-Bildet ble tatt på hytta i påsken en dag det var stor skredfare så vi måtte droppe pudderturen. Vi fant et steinbrudd med masse klipper og naturlige kickers hvor vi var en god gjeng som bare herjet der hele dagen med kvikklunsj og god stemning. Syns bildet ble veldig stilig med litt handplant-action tett på en massiv klippe. Kudos til Emil for bra millerflip og for at han ikke gikk på tryne ned stupet
Kjører: Emil Fossheim
Triks: Millerflip
Spot: Hemavan
Kamera: Sony A6500
1/1250 F5.6 ISO: 200Chris Baldry


Juryens begrunnelse: Dette bildet gjør virkelig inntrykk. Kombinasjonen av en kreativ speil-refleksjon og naturlig skumringslys skaper en mystisk stemning som gjør at juryen ikke klarer å ta øynene av det. Det hele er rammet inn med flott bruk av linjer og symmetri, samtidig er kjøreren plassert i negativt rom. En soleklar kandidat til årets bilde.


Dette sier Chris selv om bildet:

-Eg møtte opp med Grong og Lerånd i februar for å skyte nokre bilder for Bad Plans nye film Energy in Motion. Fredrik Perry hooka oss opp med ein dope Down Flat Down spot frå sin massive spot folder. Perry, Øivind Fykse, Eirik Nesse, Markus Rustad, Jesse Blackwell og Kris Lerånd drepte den DFD spotten, og på slutten av session ønska Kris virkelig å putte ein smud boardslide roof transfer 180 out frå fotgjengerrampen i posen. Eg var gira på å skyte nedenfra fordi det ikkje er ein vinkel du ser så ofte, og han var ganske høgt oppe. Mykje av inspirasjonen min hentar eg frå skate fotografering og deira bruk av bymiljø, så eg pressa meg opp mot eit stort vindu og brukte refleksjonen for å fange et bilde som eg trur er ganske unikt for snowboarding.

Kamera :  Canon 5D mk iii
Lens:11-24mm
11mm  f/4,5 1/1600  ISO 2500Daniel Tengs


Juryens begrunnelse: Fotografen viser at han mestrer lys ekstremt godt, når han kombinerer naturlig og kunstig lys på en eksemplarisk måte. Det gjør at dette bildet smeller. Gode fotografer tør å bryte regler og her er kjøreren plassert midt i bildet. I dette tilfellet gjør det ingenting, når det er tydelig at komposisjon ellers står i høysete. Bruken av ulike elementer for å gi dybde trekker seeren mot trikset og rammer inn kjøreren. Flott, teknisk snowboardbilde.


Daniel Tengs forteller dette om bildet sitt:

-Drop in spottet er egentlig rett ved starten av railen, men Len ville så gjerne kjøre en liten snake course først, så han droppet inn gode 30 meter unna. Bildet viser Len som er klar og Len som shredder.

Det var under 20 minusgrader den dagen, de kaldeste dagene hele vinteren. Jeg hadde på meg to finlandshetter. Men det ga et spesielt lys og herlig med frost på buskene. Jeg syntes det fungerte fint med dobbelt eksponeringen, en da Len ga signalet og en da han satte tricket.Tommy Larsen


Juryens begrunnelse: Det enkle er ofte det beste, også når det gjelder snowboardbilder. Bildet er rent og ryddig, noe som forsterkes ved svart-hvitt-bruk og resulterer i at kjøringen er i fokus. Oppgaven til snowboardfotografer er å formidle prestasjonen til kjøreren best mulig, og her er det en rød tråd gjennom alle valg fotografen har tatt for å bygge opp om dette.


Tommy Larsen hadde dette å si om bildet:

-Jeg ble oppringt av Perry en dag i vinter for å ta et bilde med han på en spot. Etter vi hadde fått bilder fikk jeg vite at han skulle videre på session med en gjeng fra USA. Jeg ble med til St Hanshaugen hvor Jonas også var. Han satte denne perfekte Fs Board to fakien etter en del forsøk (sykt lang og svingete rail). Dette var den eneste sessionen jeg var med på i vinter, men ble noen bangers! Tatt med Sony A7RII med en gammel Nikkor 85mm f/1.8 fra tidlig nittitallet.