NyheterSett deg godt til rette i sofaen, her er årets beste edits!

Sett deg godt til rette i sofaen, her er årets beste edits!

Årets edit

Skrevet av Dina Treland, 12. Sep, 2016

Nå med både edits og film! 

 

Å finne nominerte til Årets Edit er en av de hyggeligste oppgavene juryen i Snowboardawards har. Med så mye rå triks og god stemning som norske snowboardere klarer fange på film i løpet av sesongen blir det både latter og måping gjennom en haug med edits. Fire edits og en film hevet seg litt over resten, der sistnevnte utmerket seg på grunn av fremkalling av ektra mye latter! 

Det er en kompetent jury som til syvende og sist kårer vinneren, men de vil ta avstemmingsresultatene med i betraktningen når avgjørelsen skal tas. 

 

 

 

 

BAD PLANS // FONNA 2016

Av Bad Plans

Juryens begrunnelse: Trondheimscrewet har de siste årene levert Norges mest tekniske railkjøring, og er tradisjonen tro også i årets Fonna edit. Trøndersodden består selvfølgelig av Sigurd Lindquist, Andreas Grong og Kristoffer Lerånd, og krydres av delikatesser fra østlandet og utlandet. Sigurd Lindquist starter showet, med knallharde triks og fløyelsmyk stil, akkompagnert av nostalgiske toner fra Janis Joplin. Nykommeren Håvard Roald imponerer stort, med stilfulle manøvere som får det til å knekke oppover korsryggen på alle over 25.
Selve regissøren Andreas Grong deler editen i to, og spiller videre med lokal rap. Colahår-duoen Jessi Blackwell & Kris Lerånd fyrer i gang, og nivået er brennhett. I kontrast fra første del av editen, er stilen hip hop inspirert og man kan i enkelte landinger undre på om de har blytunge gullkjeder rundt halsen. Stilen er hvertfall upåklagelig og triksene på High-Cascade nivå. Knallgod sommeredit fra trøndergjengen, som tåler å settes på repeat.


 


Crazy white boys RV 

Av Martin Strøm


Juryens begrunnelse:
 Len Jørgensen og Øivind Fykse startet sesongen i fjor med å leie en bobil og reise rundt på sesongåpningen av en rekke skisentere. Med seg i bilen hadde de stjerneskuddet Martin Strøm til å dokumentere turen. Martin fører kamera med stø jernhånd i fartsfylt skateboardånd. Når dette kombineres med beinhard kjøring fra Len og Øivind, på et om mulig enda hardere preseason føre, blir det selvfølgelig suksess. Stemningsfylt musikk og god redigering gjør filmsnutten til en klar nominasjon til årets edit. Hele ideen og utførelsen av turen bør også være en klar oppfordring til norske snowboardere om å komme seg ut av sofaen og ut på tur.

 

 


The Norwegian snowboard team in Mammoth

av Process Films

 
Juryens begrunnelse: Snowboardlandslaget, her representert ved Markus Olimstad, Mons Røisland, Per Iver Grimsrud, Torgeir Bergrem og Emil Ulsletten, tilbrakte deler av våren i solfylte California, nærmere bestemt Mammoth Mountain. Editen oser kjøreglede, og kan få den mest innbitte Norgespatriot til å sjekke flypriser til Mammoth. Den klassiske editoppskriften triks, stil og rytmer scorer fullt på alle punkter, og når regissør Glenn Pettersen kombinerer dette med morsomme klipp av gutta krutt, må selvfølgelig editen med på årets liste.

 

 

 

Fonnaparken 2016

Av Scuballoon
 

Juryens begrunnelse: Fjorårets vinner nomineres også i år med en edit fra sommersnøparadiset Folgefonna. Crowdpleaser Markus Rustad briljerer både foran kamera og bak klippebordet, og fanger en genuin stemning av gjengen som får juryen til å tenke ordet amatør, men i ordets rette forstand: betegner en person som gjør noe fordi en liker – eller elsker– å gjøre det. Dette til forskjell fra en profesjonell, som gjør noe med det formålet å tjene på det. På tross av dette er det dog ingenting å si på tekniske nivået på kjøringen, og det jubles og hoies rundt jurybordet mens videoen spilles av. I tillegg til Rustad skal også Daniel Bø, Sebastian Nord, Markus Storsveen og Henning Andresen ha kudos for knall kjøring, kameraføring og reell entusiasme. 3 minutter og 46 sekunder har aldri flydd av gårde som raskt som dette.
 

 

 

 

Lazerkitteh Til Vi Dauer!

Av Morten Brørby Sandvik
 

Juryens begrunnelse: Guttene er blitt eldre og har sakte, men sikkert, blitt slukt inn i de voksnes verden. Men de kjører fremdeles snowboard, og drikker fremdeles øl. Klubbmedlem Morten Sandvik har i år laget en dokumentarpreget snowboardfilm om kultfenomenet Lazerkitteh, filmet fra innsiden. Han tar oss med bak kulissene og mellom snowboardklippene får vi se brutalt ærlige portrettintervjuer av medlemmene, og livet etter suksessen. Lazerkitteh har også det eneste bidraget på årets liste med egen theme song OG egen festival. Om ikke dette skulle være nok, avsluttes filmen med et flere minutters rettighetsbeskyttet segment av comebacket til wonderboy og klubbmedlem Julian Karlsen.