NyheterÅrets Edit

Årets Edit

Skrevet av Dina Treland, 13. Sep, 2018

Kryp inn i sofakroken med en kopp kakao og ullpleddet, her er årets beste edits! 

Neste pris som skal kåres er årets edit. Edits og filmer er en stor kilde til inspirasjon for mange snowboardere, og det produseres mer enn noen gang. Juryen har nominert fire ulike edits, der man har både street og parkkjøring. Se editene under stemmeboksen, og stem på din favoritt! 

Avstemmingsresultatene vil bli tatt i betraktning når en kompetent jury skal kårer vinnerediten.

 

*NB: Saken er oppdatert med ett nytt tilskudd. Juryen ble tipset om editen etter publisering av nominerte, men valgte å gjøre et unntak fra reglene og ta den med allikevel - fordi den fortjente nominasjon. Frist for å sende inn forslag til årets edit gikk ut tidligere i høst. Forslag til nominasjon var mulig å sende inn både på Facebook og til awards@snowboardforbundet.no. Juryen får mange henvendelser om nominasjoner, men nesten alle kommer etter prisene legges ut - og da er det for sent. Til neste år anbefales alle som har laget eller sett noe bra om å tipse juryen. Instagram og Facebook flommer over av bra snowboarding i løpet av et år, og det er vanskelig å holde oversikt over alt som produseres.  


Husk også å stemme på de andre prisene! 

-Årets Edit

-Årets Event

-Årets Triks

-Årets Bilde

-Årets Park 

-Årets Gjennombrudd


LA River - “It´s Cold In Norway”  Rjukan!


Juryens begrunnelse: Vi blir her tatt med til Rjukan, hvor man nærmest føler at de dyktige snowboardkjørerne er en del av tungtvannsaksjonen under krigen. Teamkjørerne fra hele norden har stått på både dag og natt, og klart å produsere en streetedit i løpet av noen dager med filming. Filmingen er stødig, og redigeringen klarer å formidle en historie. Det er ingen tvil om at soldatene fra LA River utkonkurrerer bombene og går seirende ut av krigen med sine aggressive og tekniske hammers.


 

Marmor X Kvitfjell


Juryens begrunnelse: Denne editen viser en god dose kompisstemning, personlighet og ikke minst snowboardkjøring i verdensklasse fra start til slutt! At et av triksene allerede har vært nominert til årets triks sier sitt om nivået. Filminga er stødig, redigeringa er behagelig å se på uten noen store overraskelser. I god Yawgoons-stil har de fått bygget om noen av elementene i parken, med f.eks. grøft i både inrun og landing på den ene railen. Det er sjelden man ser så mye bra triks på store hopp i en og samme edit, og vi blir virkelig minnet på hvor høyt nivå det er på de norske kjørerne om dagen!


 


Bad Plans - This Order


Juryens begrunnelse: Bad Plans har igjen laget fullfilm, og her ser man norsk streetkjøring på sitt aller beste! En film som dette krever ikke bare mye arbeid, men også mye blod, svette og tårer. Dette kommer tydelig frem i introen som er preget av mye fall og det lokalavisene gjerne ville kalt halsbrekkende stunts og luftige svev. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene hos Bad Plans; verken når det gjelder redigering, musikkvalg til de ulike partene eller valg av hvilket trick på hvilken spot. Sist, men ikke minst skal det sies at det er sinnsykt bra kjøring også!


 StaleLife - Snowboarding at Australia


Juryens begrunnelse: Å velge ut den beste blant alle StaleLife-episodene som er kommet det siste året er ikke enkelt, men valget falt til slutt på denne som ble sluppet akkurat litt for sent til fjorårets nominasjoner. Standardmodellen for den perfekte edit har lenge eksistert, og når man da bare plusser på med enda bedre filming, enda bedre kjøring, enda bedre redigering og enda blåere himmel, da får man StaleLife. Kjørerne er blant verdens beste, og det samme er filmeren. Han får frem personlighet og formidler en historie på en måte som gjør at StaleLife episodene gang på gang får sekssifret antall visninger.


 

NiPPow Holiday

Juryens begrunnelse: Terje Håkonsen, Mikkel Bang og Nicolas Müller på puddertur i Japan. Nærmere dream-team-scenario for en edit er det vanskelig å finne. Dette klippet fra Leo Citadella har humor, bra filming, bra klipping og rå kjøring. Vi får se alt det rare og fine Japan har å by på og juryen får lyst til å begynne å fylle opp sparekontoen merket «Japan» med en gang.