NyheterJa takk til flere bra events!

Ja takk til flere bra events!

Årets event

Skrevet av Dina Treland, 22. Sep, 2016

Årets event skal stemmes på for første gang i historien! 

I år er det innført en helt ny pris, nemlig årets event. Her er det stor variasjon blant de nominerte, alt fra store internasjonale konkurranser med direktesendinger over halve verden, til lokale events arrangert av kompisgjenger. Les intervju med arrangørene under stemmeboksen og stem på det du synes fortjener prisen! Noen av eventene kan du se film fra også! 

Det er en kompetent jury som til syvende og sist kårer vinneren, men de vil ta avstemmingsresultatene med i betraktningen når avgjørelsen skal tas.  

 

 

Og husk å stemme på de andre kategoriene også! 

-Årets Bilde

-Årets edit

-Årets park

-Årets gjennombrudd

 

 

Open Klasse 

 

Juryens begrunnelse: Når vossinger skal lage arrangement, da er det full pakke! Et gigahopp for de som manglet de siste shotsene til filmparten sin, en minipark for de som ville lære nye triks, hovedparken med spennende og kreative elementer for de som ville showe litt foran publikummet i hotellvinduene og ikke minst et snakerun med ulike håndbygde hits nedover en lang elvedal! Det ble arrangert spennende konkurranser, alt fra klassiske railjams til videokonkurranser og ”old-school vs. new-school”, og på kveldstid var det konserter, rattkjelkerace og flere railjams. Kort oppsummert, et arrangement som måtte på denne lista til tross for overvekt av skikjørere både blant arrangører og deltakere.

 Vossingen Torgeir Kjepso Saue har fortalt oss litt om Open Klasse

Fortell litt om konseptet til eventet?
 

-Open Klasse er ment som en sesongavslutning for alle som synes det er gøy å leke på snø, uavhengig om en står på snowboard eller ski. Her er alle velkomne. Lek og allsidighet står i fokus, Open Klasse skal være både for de som vil ta dobbelcork på store kickere, de som vil dra grabs på småhopp, kjøre snakerun eller bare vil cruise og henge med kompiser.

 

Hva var høydepunktet under årets event?


-Godstemningen i den lille rail-parken på åpningsdagen var fantastisk. Flere glis og high fives har jeg ikke sett på en dag før. Old School vs. New School var en annen høydare. Verdt også å nevne Stiga Fun Race. Hvem hadde trodd at rattkjelke kunne være SÅ gøy.

 

Var det noen kjørere som utmerket seg?


-Gutta fra Golparken kjørte rått (Stian Karlsen, Håvard Roald, Håkon Haslum), noe som resulterte i seier i Video Games. Eirik Nesse kjørte villt bra på rail-jamen og hanka inn noen 50-lapper der. Honnør også til Frida Steinbakk som gunna på så mye at hun endte med å hoppe i railen med hodet først.


Her er editen som vant Open Klasse Videogames

 

 

Hva skiller arrangementet deres fra andre?


-Allsidigheten, og at det er for alle. Med bokser, rails, hopp og diverse andre element i ulike fasonger og størrelser. I tillegg prøver vi å skape et helhetlig arrangement med konserter, afterski, varierte konkurranser hvor alle kan være med og gudd stemning.

 

Hva tror du gjorde arrangementet til den suksessen det ble?


-Vi hadde en god park (takk Emil og resten av crewet!), bra konserter og afterski, og ikke minst var vi heldige med været. Været kan vi ikke gjøre noe med, men det er ikke å stikke under en stol at sol er mer behagelig enn regn. Ellers hadde vi mer liv og røre i bunn av bakken i år, med Session-stand og speaker (Deigen<3), noe som var med på å skape en fin ramme rundt arrangementet. Jeg tror folk liker at det avslappet, men samtidig gjennomtenkt og bra opplegg.

 

 

Bang Slalom  


Juryens begrunnelse: Når Mikkel Bang selv står ute i snøværet og spar for at løypa skal holde topp stand, da vet du at det ligger an til å bli et event for historiebøkene! Godt over 100 deltakere kunne nyte jubel fra publikum gjennom den sagnomsuste ”heia-svingen”, og her var både jenter og gutter, 6-åringer og 65-åringer, nybegynnere, internasjonale snowboardproffer og gamle legender på plass for å oppleve atmosfæren og den raske løypa. Det ble ikke bare et samlingspunkt for alle snowboardere, men også en mulighet for mange til å møte heltene man har sett opp til i lang tid.

 Vi har tatt en prat med Henning Erlandsen om Bang Slalom i Hemsedal

Fortell litt om konseptet til eventet?

 

-Da vi, Mikkel, Terje og jeg, startet diskusjonen rundt eventet høsten 2015, var vi helt klare på at vi ville invitere til noe som skulle være moro, få fortsatt fokus på snowboarding, gi noe tilbake, og at alle nivåer er velkommen, uansett alder og kjønn, samt at man kan kjøre på brett side ved side med verdensstjerner i en helt uhøytidlig  setting.

Da passet det å følge tradisjonen innen snowboarding, og noe av det aller første som ble gjort på 70-tallet av snowboardevents var jo banked slalom. Da har vi ”roots”, historikk, og noe for alle.

 

Hva var høydepunktet under årets event?


Høydepunktet under årets event kom fra alle som deltok eller bare var der. Med det gjorde de eventet til en suksess med sine positive holdinger. De trosset været, og viste kameratskap på høyeste nivå og vilje til at all skulle komme seg gjennom løypa. Å konkurrere gjorde de, men å ha det gøy var høyest på lista. Alle som var der følte atmosfæren, og det i seg selv var nok en høydare for de fleste. 

 

Var det noen kjørere som utmerket seg?
 

Yes, det er det alltid. Fra eliten, proffene, er det helt utrolig å se hvor bra de kjører, som Mathieu Crepel, han vant jo denne sesongen også legendariske Mt. Baker Banked Slalom. Terje og Mikkel, samt selvfølgelig Charlie Reid må også nevnes. Videre vil vi trekke fram en gammel proff; Arild Brun Kjeldås, lillebroren til Stine, som med meget gode runs og en del flere år på baken nå kjører fortsatt snowboard som han ikke gjør noe annet. Veldig gøy og se det!

Masse bra kjøring blant kids og juniorer var det også.

 

Hva skiller arrangementet deres fra andre?
 

-Det er litt vanskelig og si, men jeg føler vi har jo en bredde som andre ikke har med kjørere fra 6 til 65 år. Det er ikke gjort veldig mange banked slalomer tidligere, men overall er denne type event på vei tilbake nå. Det samler oss snowboardere igjen, og det er bra for rekruttering og fun factor. 

Store navn fra historien i snowboarding, i tillegg til dagens helter hjelper jo også bra.

 

Hva tror du gjorde arrangementet til den suksessen det ble?
 

-Den ekstremt gode responsen fra snowboardere både fra alle kanter i landet og fra utlandet gjorde at eventet fikk en meget bra start. Vi er bra på alle detaljer, samt har meget bra støtte og dugnadhjelp fra mange lokale helter. Vi har fått solid støtte fra partnere og ikke minst Ski Star. Det gjør jo at alle biter faller på plass i puslespillet, og setter rammen for en bra produksjon.

 

 

X Games Oslo
 

Juryens begrunnelse: Med frysninger nedover ryggen da Torgeir skulle droppe inn i finalen og gåsehud da Kjersti tok bronsemedalje, var hele landet engasjert i dette eventet. Til og med skijentenes store prestasjoner gjorde at hjertene våre slo litt fortere. For ikke å glemme reaksjonene etter den vanvittige kjøringen i en perfekt pipe i Wyller. Med profesjonelle arrangører og plettfri gjennomføring viste X Games fram sporten vår til det norske folk på en spennende måte. Tim Reed, sjef for X Games i ESPN sa; ” X Games Oslo var et fantastisk arrangement, og det var flott å se den store publikumsoppslutningen og engasjementet blant fansen” og vi er helt enige! X Games Oslo var et fantastisk arrangement!


Foto: Jan-Petter Dahl, TV2 


Med erfarne Henning Andersen bak spakene er det ikke rart det blir suksess. Vi har tatt en prat med han om X Games Oslo.

Fortell litt om konseptet til eventet?

-X Games følger en snart 20 år gammel tradisjon for snowboardevents i verdensklasse i Norge. Noen av de største nyvinningene på den internasjonale konkurransescenen i snowboard har skjedd her. Ikke bare events, som The Arctic Challenge og snowboard-VM, men nordmenn har også vært med å starte TTR, WSF, World Snowboard Tour, rankingsystemer og dommersystemer. Og vi får hele tiden nye kjørere i verdensklasse. Samlet sett gjør dette Norge til et unikt sted å arrangere X Games. Norge er ett av de få stedene i verden hvor et så stort event kan gjennomføres nesten bare av lokal kompetanse. Det er kjernen i konseptet for X Games i Norge. At vi utvikler og gjennomfører det selv. Vi skal være den mest vågale og kreative delen av X Games-systemet. Men samtidig skal vi fyre opp et fantastisk show for publikum og TV-seere, og bli dritgode på å involvere fans, utøvere og alle som er interessert i samtalen i sosiale medier. X Games er fremtidens medieprosjekt, men først og fremst skal det være en inspirasjonskilde for alle som driver med action sports i Norge og ellers i verden.

 

Hva var høydepunktet under årets event?

 

Det er umulig å velge. Vi sprengte våre egne forventningsskalaer på alle nivåer. De tre arenaene ble så perfekte som vi hadde håpet på. Tøyen satt Oslo på verdenskartet. Wyller ble det norske eventyret. Og Skur 13 ble Hollywood. Det var så mange høydepunkter at vi kunne skrevet en bok om det. Men det viktigste for oss var mottakelsen vi fikk fra utøvere og fans. Vi fikk frysninger av å se gratishaugen på Tøyen fylle seg opp. Men før det hadde vi solgt ut Skuret allerede i desember. Vi solgte 2000 billetter på en hemmelig Facebook-link dagen før billettslippet. Nesten samtlige billetter var solgt før vi lanserte den første artisten. Vi måtte be Oslo kommune om lov til å slippe inn folk på treningsdager fordi presset var så stort. Hele 80% av Oslos befolkning vil ha X Games tilbake til byen. Samtlige utøvere sier de vil tilbake.

Og slik kunne jeg fortsatt. Men vi fikk god hjelp av været. Hvem kan huske at vi i februar noen gang har hatt en full skyfri uke uten et vindpust? Utendørs arrangement om vinteren er skumle greier. Du kan gjøre alt riktig, men 9 m/s og regn kan ødelegge det meste.

 

Var det noen kjørere som utmerket seg?
 

-På dette nivået så utmerker alle utøverne seg. Men på snowboardsiden så sto Chloe Kim for den største progresjonen. Det var flere som mente at hun kunne kvallet til herrefinalen i pipe med litt større teknisk vanskelighetsgrad. Hun kjørte høyere enn mange av gutta.

 

Hva skiller arrangementet deres fra andre?
 

-Internasjonalt prøver vi å være mer kreative og endringsvillige. I Norge er det vel først og fremst at X Games er det eneste actionsportsarrangementet på øverste internasjonalt nivå.

 

Hva tror du gjorde arrangementet til den suksessen det ble?
 

-Det er all erfaringen vi har i Norge. X Games er et større brand enn hva vi har jobbet med før, men vi har lang erfaring med arrangementer på dette nivået. Det er større forventninger til X Games, men arbeidsoppgavene er stort sett de samme. Vi skal lage gode løyper, samle masse ressurser, planlegge arenaer, gjøre gode TV-produksjoner, tilrettelegge for publikum, osv. osv. osv. Etter hvert har vi fått over hundre leverandører og hundrevis av enkeltpersoner og initiativtakere som kan masse om dette i Norge. Summen av alt vi har lært gjennom snart 20 år er det som gjorde arrangementet til en suksess. I tillegg har vi et fantastisk publikum som kan mye om action sports, og som gladelig er ute i 6 timer for å få med seg alt.

 

 

Bad Plans railjam  

 

Juryens begrunnelse: Hvorfor bytte ut ingredienser hvis det allerede finnes en god oppskrift? Under Bad Plans railjam ble det ikke eksperimentert med nye formater, men de kjørte den tradisjonelle versjonen med jamformat – enkelt og greit fordi det funker bra, og alle kjørerne er fornøyde med det! Men en helt vanlig railjam bør jo ikke være nominert her, tenker kanskje mange. Nei, den var ikke helt vanlig heller! I tillegg til den vanlige oppskriften, toppet de kaka med et perfekt bygget setup som inviterte til kreative løsninger, høyt teknisk nivå, men også muligheter for de ikke like erfarne. De engasjerte speakerne stakk til kjørerne premier underveis, og i tillegg til stæsj fikk vinnerne egenprodusert kunst fra gutta i Bad Plans! Slik lager man et kult event uten millionbudsjett fra kommunen!


 

Bad Plans shredder Sigurd Lindquist var arrangør, dommer og kunstner på railjamen. Han har svart oss med litt innspill fra resten av crewet.

Fortell litt om konseptet til eventet?


-Vi ville lage en railjam som vi selv hadde vært stoka på å delta i. No bullshit!

 

Hva var høydepunktet under årets event?


-Det var sjukt dårlig vær dagen før. Det var full storm da vi satt opp railsa. Været tørna og ble smud over natta og det kom flere enn forventet. Alle shredda sjukt bra og stemningen var på topp.

 

Var det noen kjørere som utmerket seg?


-Joonas Eloranta og Håvard Roald, takk for bra show.


På arrangementsplakat lokket Bad Plans Railjam med videoovervåkning; her er resultatet!

 


Hva skiller arrangementet deres fra andre?


-Railsa var kule og skikkelig shapet.

 

Hva tror du gjorde arrangementet til den suksessen det ble?


-Vi bygde et helt rått railsetup, vi hadde de beste speakerne (Deigen og Klerud), det var masse dritkule premier og giveaways og filming/redigeringen var solid. Og alle kjørerne gønna som faan! Takk til Fonna, alle sponsorer og Mushroom Crew.

 

  

Golparken Boardgames 

 

Juryens begrunnelse: Har du noen gang før opplevd en sesongavslutning der 40-50 elementer blir plassert ut i en privat park på et jorde, der deltakeravgiften for hele helgen er 100 kr for å dekke lån av tråkkemaskin og heis, og der arrangøren stiller med 40 gratis sengeplasser til ”de som synes det går greit å sove på en madrass”? For oss høres dette ut som den perfekte oppskrift for suksess! Med ulike challenges, kåringer og konkurranser var det også store muligheter for å kunne få med deg fine premier hjem. Dette var arrangementet der kreativitet, teknisk railkjøring og store smil stod i fokus, og det går fremdeles gjetord om den stemninga som herjet hele helga.

 

 

Vi har tatt en prat med parksjef Stian Karlsen, som var hovedarrangøren bak Golparken Boardgames.

Fortell litt om konseptet til eventet?


-Konseptet med Boardgames var å samle en gjeng med snowboardere til en veldig morsom og uformell snowboardhelg. Vi hentet litt inspirasjon fra Burn’s (eller var det playboards?) teambattle som var vinteren før og ville videreføre noe av dette med små og store ‘challenges’ gjennom hele helga. Vi ville også at parken skulle være helt rå!

 

Hva var høydepunktet under årets event?

-På lørdagskvelden var alle sammen samlet nede i leiligheten til Håkon og Håvard, det var veldig morro! I parken på lørdag bestemte alle seg for å gå berserk på transfer-railen, det var og veldig kult! At såpass mange kom og kjørte var også definitivt et av høydepunktene.

 

Var det noen kjørere som utmerket seg?

-Hoi, det var en hel haug som utmerket seg! Alexander Klerud, Sigurd Lindquist, Frida Steinbakk, Jessi Blackwell, Fridtjof Tischendorf, Henning Granne Andersen og begge Markusene (Storsveen & Rustad) kjøre alle helt rått!
 

Her er en edit som oppsummerer Golparken Boardgames på en måte som gjør at vi alle skulle ønske vi var der: 

 

 

Hva skiller arrangementet deres fra andre?

-Mange arrangement i løpet av vinteren er ofte konkurranser av noe slag, mens Boardgames bare var en helg med shred sammen med alle snowboarderne! Vi ville også holde helgen veldig billig slik at flest mulig kunne ta turen, derfor ble prisen 100 kr for 3dagers heiskort inkludert overnatting. Ikke noe luksus-overnatting, men veldig trivelig!
 

Hva tror du gjorde arrangementet til den suksessen det ble?

-Tror området parken ligger på gjør at det blir en helt spesiell stemning, det blir som å stå med 70 kompiser samtidig siden man ser alt og alle hele tiden. Tror også det at alle bodde (veldig trangt) i leilighetene våre gjorde det til noe helt spesielt, det var veldig gøy! Også var vi heldig med været da.

Stor takk til alle som kom, det var helt klart sesongens høydepunkt for meg, Håkon og Håvard!