NyheterÅrets Event

Årets Event

Skrevet av Dina Treland, 06. Sep, 2018

Hvilket event synes du var det beste forrige vinter? 

Det har vært en drøss med gode events gjennom vinteren, og det er gøy å se at stadig flere arrangører går bort fra vanlige konsepter og kommer opp med sitt eget. Det dukker opp stadig flere banked slaloms, der alle kan være med uansett nivå. Flere arrangement har mer fokus på å samle folk enn å finne ut hvem som er den beste. Vi har små events som er drevet av kompisgjenger uten noe budsjett, samtidig har vi også store internasjonale arrangementer med en stor pengesekk som klarer å samle alt fra menn i dress til bestemor for å ta del i snowboardgleden. Det finnes så mye forskjellig og bra som bør fremheves, at juryens valg har til slutt falt på hele ni events. 

Stem på din favoritt her, så er du med å påvirke juryen som tar det endelige valget av vinner.

Se edits og les juryens begrunnelse under stemmeboksen. 

 


Husk også å stemme på de andre prisene! 

-Årets Triks

-Årets Bilde

-Årets Park 

-Årets Gjennombrudd

 

Bang Slalom

 

 

 

Open Klasse

Juryens begrunnelse: Open Klasse kunne i år by på noe for enhver smak. På programmet fant man alt fra cash battles og snack battles på rails til pondskim og rattkjelkerace. Konsertene bredde seg over et vidt spekter bestående av blant annet Vazelina og Kjartan Lauritzen. Parken hadde kreative og velbygde elementer, og den inneholdt noe for alle nivåer. Over disse fem dagene var det ikke tid til å kjede seg iallefall! Stemninga var som alltid på topp, og det var godt å se at snowboarderne er i ferd med å ta igjen skikjørerne i antall også på Open Klasse.

Mushroom Banked Slalom


Juryens begrunnelse: I tidenes varmeste sommer stod Mushroom Crew og gravde frem en banked slalom i flere og tyve varmegrader på Folgefonna. Med kreative innslag som gaps fra en bank til en annen, og en 270 graders sving til et gap over løypa du nettopp hadde kjørt, skilte seg på mange måter fra andre banked slaloms juryen har sett. Over 50 kjørere fra 13 til 43 år stod på startstreken denne sommerdagen, og samtlige kom seg gjennom løypa med store smil og en ny topp på mestringsfølelsen. I tillegg til gode premier til de raskeste vanket det en rekke andre premier, sånn som raskeste switch-run.

Team Battle


Juryens begrunnelse: Få andre events kan nok skryte på seg å samle så mye gode kjørere en hel helg som Team Battle. Med et unikt konsept der lagånd og samhold er like viktig som bra triks får man frem en annen side av snowboard enn i vanlige konkurranser, noe som også fremkommer gjennom kreative kostymer. Med challenges som skulle krysses av på en liste i tillegg til lagkonkurransen ble det trolig flere timer på snowboard enn hva de fleste er vant med, noe som sikkert også kan begrunnes med gleden over å få kjøre en park av så høy standard fra topp til bunn.

Gråkallen Boardgames

Juryens begrunnelse: Med ivrige ildsjeler som er så dyktige som de er på å bygge (og kjøre) park som disse Stian Karlsen og Håkon Haslum er, er det ikke rart at railglade snowboardere kommer tilreisende fra alle landets kroker for å delta på Gråkallen Boardgames. Det at gutta gjør sitt beste for å få innlosjert alle de tilreisende hjemme hos seg selv eller venner sier mye om “kompisstemninga” under Gråkallen Boardgames. Masse kjøring med gode venner som blir premiert underveis har vist seg å være den perfekte oppskrift for et passe uformelt event!

 

Furberg Banked Slalom

Juryens begrunnelse: Banked slalom passer for alle, det er nok en av grunnene til at det er så populært. På startstreken i Furberg Banked Slalom 2018 helgen sto hele 60 ivrige brettkjørere fra fjern og nær, noen gamle, noen unge, noen erfarne og enkelte litt mindre erfarne. Ildsjelene bak konkurransen bor alle i Sogndal, og har et bankende hjerte for bygda og det lokale snowboardmiljøet. Det regnet i bøtter og spann dagene før konkurransen, men gutta og jentene sto på døgnet rundt og gravde en superfet og teknisk krevende løype helt for hånd. Furberg Banked Slalom er rett og slett et skikkelig bra arrangement for lokalmiljøet og tilreisende.

Bench Heaven

Juryens begrunnelse: Fredrik Perry arrangerte det som trolig var den mest kreative konkurransen i fjor. Og det nærmest på egenhånd. Den lille flekken i Oslo Vinterpark ble forvandlet til en lekeplass, fylt til randen med kreativ snowboardkjøring. De få snowboarderne i Oslo-området som ikke møtte opp fikk med seg alt som skjedde på Instagram, når konkurransen okkuperte feeden med det ene unike trikset etter det andre. Også plusspoeng at den eneste pengepremien gikk til beste jente (Bench Angel).

 

Lofoten Banked Slalom

Juryens begrunnelse: Å se på programmet til Lofoten Banked Slalom er nok til å begrunne hvorfor fjorårets prisvinner også er nominert i år. Guidet topptur, surfing og fisketur mellom de storslåtte fjellene i Lofoten er i seg selv nok til å ta turen. I god dugnadsånd fikk Nyhaugen og Botner mobilisert ivrige sjeler i Lofoten, og gravde frem velbygde banks til konkurransedagen, der snowboardere på alle nivåer stod klare til å konkurrere mot seg selv i en upåklagelig gjennomført banked slalom.

X Games

Juryens begrunnelse: Norge er heldige som har en egen versjon av X Games. X Games er synonymt med actionsport, og arrangementet har skapt helter og uforglemmelige øyeblikk for en hel generasjon. Det krevet et stort, stort mot å gjennomføre en konkurranse av X Games-format, og arrangøren gir seg aldri, men satser større og tøffere år for år. Konkurransen blander sport, musikk og kunst på sin egen særegne, fete måte, og inkluderer folk flest i actionsportuniverset. TV-bildene som produserer er rå og spektakulære, og verdens beste kjørerne kommer alltid tilbake, for å vinne X Games er gjevt.