NyheterHer er de nominerte for årets gjennombrudd!

Her er de nominerte for årets gjennombrudd!

Årets Gjennombrudd

Skrevet av Morten Brørby Sandvik, 04. Okt, 2017

Vi er for lengst inne i en mørk og sur høst. Men ingen grunn til å se mørkt og surt på ting, når det snart er Snowboardawards. Vi snakket med de nominerte til en av de gjeveste prisene: Årets Gjennombrudd!

Årets gjennombrudd er en av de viktigste og mest prestigetunge prisene vi gir ut på Snowboardawards. Snowboard-Norge nærmest flommer over av talenter, og vi vil at du skal bli bedre kjent med noen av dem. Derfor har vi intervjuet de nominerte, før prisutdelingen på Rockefeller 21. oktober.   

Før vi starter med intervjuene er det viktig at du husker tre ting:
1: Bruk stemmeretten din og stem på de andre prisene 
2: Attend Snowboardawards på Facebook
3: Kjøp billetter

Kristoffer LeråndKristoffer Lerand har full kontroll på både brett og krøller.

Alder: 22
Lokalbakke: Gråkallparken, R.I.P. Vassfjellet
Sponsorer: Shoutout Gronga, DWD, Fix, Crab Grab, Gnarly

Grattis, med å bli nominert til årets gjennombrudd! Hvordan føles det?

Yea G, takk! Synes det er ganske artig, stas å bli nominert seff.

Ja, hvorfor tror du den nominasjonen kommer nå? Du har jo vært ung og lovende lenge!
Vet ikke, kjørte mye snowboard i vinter i hvert fall, det var dope. Gjorde flere push-ups, kanskje derfor.

Det er veldig mulig! Syns du ser breiere ut! Noen spesielle høydepunkter fra året som har gått da?
Haha, sikkert! Forrige sesong tilbringte vi (badplans) 1mnd i Brighton, det er helt drøyt rått der. For alle! Ellers mange dope-ass arrangement rundt om i Norge, godt for miljøet.

Miljø er viktig! Hvorfor burde folk stemme på deg da?
Word! Folk får stemme på hvem de vil, men om jeg skal vinne hadde det jo vært smud med stemmer. Vote Krish

Haha dårlig pitch! Men hvis ikke du, hvem fortjener vinne i år da?
Kanskje det funker, får se. Men hvis jeg ikke vinner synes jeg mosdef MR. Fridge Tischendorf  (Fritjof Sæther Tischendorf) skal vinne, duden er rå!

Han er rå ja, men det er du og. har du noen gode planer for neste sesong da?
Ahh takk homie! Snowboard er en god plan ihvertfall, det blir vel fett uansett.

Utdyp snowboarddelen litt a
Kommer til å fortsette å filme til Badplans ihvertfall. Reise rundt, ha det fett, lære nye triks. U know.

Bra! Sånn til slutt. Hva er det beste med snowboardnorge?
Hmm.. Det må vel være at alle andre land er sjalu, folk i Norge er så forbanna gode.

Haha bra svar! Sees på snowboardawards da?
Yeah, takk haha! Vi sees der G

Kristian Lerånd på vei ut av framen, og dette intervjuet.
Kristoffer forsvinner ut av framen, og ut av dette intervjuet. 


Fritjof Sæther Tischendorf

Denne gladgutten har gjort det stort i år. Både på brett og nett. Foto: Glenn Pettersen / Processfilms.
Foto: Process Films /Glenn Pettersen

Alder: 20
Lokalbakke: Ringkollen
Sponsorer: Lobster, mamma og pappa.

Bra å få med mamma og pappa! Men grattis med å bli nominert for årets gjennombrudd, for andre året på rad! Hvordan føles det? Hvor mange ganger kan man bli årets gjennombrudd egentlig?
Ja, viktig å få nevnt de Tusen takk for det. Veldig kult å bli nominert hver gang, så får vi håpe at dette er den siste gangen. Alle gode ting er 3 håper jeg det er noe som heter, så er det bare å vente og se om det er sant.
Hinter til at dette er tredje gangen til at jeg har blitt nominert. Men tror det bare går ann å få prisen en gang før man blir satt over til årets mannlige kjører elns.

Haha, ja der har jeg gjort dårlig research. Tar masse selvkritikk der. Men fjorårets sesong da? Noe spesielt du vil dra frem fra sekken? (Pun Intended)
Hahaha er dette den delen hvor jeg skal skryte av meg selv for å få leseren til å ville stemme på meg?

Haha, nei det er neste spørsmål.
Hahaha, åja, ehm da har jeg ikke så mye å komme med. Eller er du litt diskré på utkikk etter gossip?

Nei, du må jo ha noen høydepunkter og lavpunkter fra forrige sesong? Har du ikke vært skada? og blitt nominert for årets triks. Nå bare plukker jeg fra toppen av hodet. Nå gjør jeg jo jobben for deg.
Hahaha, det er bra det. har ikke gjort nok intervjuer i det siste... Jo det er jo mye jeg føler jeg har fått til, så jeg ventet jo egentlig på at du skulle be meg om å skryte så jeg kunne fyre løs! Hold deg fast.
Her spenner jeg meg fast i stolen.
Å bli kåret til årets triks står nok ganske høyt, ettersom jeg alltid har ønsket å finne opp ett eget triks og så fikk jeg såppas mye anerkjennelse for det at det ble kåret til årets triks. Men når jeg tenker meg om så roet det seg litt etter det, før det tok seg opp igjen etter jul for å få min første pallplass i worldcup i Moskva. (3. Plass Big Air), og så fikk jeg vel en 3.plass i NM slopestyle (4. Plass Big Air) og så kom jeg til finalen i slopestyle VM, klarte å tryne så hardt under practice at jeg havnet på jerryoftheday. Har fått no videoklipp på failarmy og people are awesome. Og så avsluttet jeg konkurransesesongen med en 2. Plass worldcup slopestyle i Tsjekkia for å klatre meg opp til en 14. Plass på overall rankingen inn mot den kommende OL sesongen som andre beste nordmann etter Markus Kleveland. Ikke nok med det så fikk jeg SuperUnknown award på superpark som nok er det sjukeste jeg har vært med på noen gang. Så helt ærlig så gar det fint om jeg ikke blir årets gjennombrudd igjenn fordi det følels litt som jeg allerede har fått det allerede, uten å prøve å være cocky da,for det er jo ikke kult å være når man er en ekte snowboardkjører.
Men høyest av alt setter jeg nok det at jeg har flere følgere enn deg på instagram!

Haha, det er faktisk fortjent i ditt tilfelle. Men bra svar. Da gidder jeg ikke spørre om hvorfor folk burde stemme på deg. For det kommer jo tydelig nok frem. Men om ikke du skulle vinne? Hvem burde vinne da?
Det viktigste er at folk bruker stemmeretten sin. Det er jo det som er så flott med å leve i ett demokrati

Det er bra nok svart. Neste sesong da? Hvordan ser den ut? Du har jo starta alt!
For øyeblikket er jeg skadet, så det viktigste er å bli frisk igjen. Tar en dag om gangen og prøver og bli en litt bedre person for hver dag som går. Med andre ord så er det ingenting som sitter skrevet i stein. Målsetningsvis så håper jeg på å finne meningen med livet, bli med å kjøre OL og sørge for verdensfred.


Stilstudie. Foto: Process Films / Glenn Pettersen.

Kommer du på snowboardawards da?
Helt sikkert kanskje

Bra. Helt til slutt. Hva er det beste med å være en del av snowboardnorge?
Hmm, det var ikke så lett å svare på som jeg hadde trodd. Hva er snowboardnorge? Jeg tar å gjør som jeg ville gjort da jeg gikk på skolen og ikke visste helt hva jeg drev ned og deler opp ordet. Det beste med snowboard er snowboard. Det er for min del som ett forhold  og hittil det lengste forholdet jeg har hatt. 10 år nå! Og så har vi Norge igjen, og bare det at jeg er født i Norge er jo som å vinne i Lotto så det er jeg evig takknemmelig for. Men helt ærlig så tror jeg du kan avslutte med ett bedre spørsmål enn det og jeg kan nok klare ett bedre svar.

Tenkte kanskje du hadde litt kjærlighet å spre da! Men vi kan godt bytte ut snowboardnorge med snowboardmiljøet? Så kan du få svare litt internasjonalt?
Åja det var kjærlighet du ville ha ja. Det beste med snowboardmiljøet er for min del at man kan være seg selv. Jeg har alltid vært på det å dyrke kreativitet og i snowboardmiljøet så føler jeg alle som liker den tingen vi har til felles (altså snowboard) er akseptert. Så er det ikke sikkert folk syntes du er like kul når du starter å kjøre, men hvis man bare gjør sin egen greie lenge nok så vil folk se at du gir faen og begynne å digge deg for det.

Vil alltid ha kjærlighet! Bra svart!
Takk. Bra intervjuet

  

Tina Steffensen


Blid som ei sol, etter råe resultater og råe nominasjoner. Foto: Ole John Hostvedt

Alder: 16 år
Lokalbakke: Kongsberg,
Sponsorer: Ride snowboards

Najs! Grattis, med å bli nominert til årets gjennombrudd! Andre året på rad? Hvordan føles det?
Tusen takk. Det er veldig kult. Føler jeg hadde en veldig bra sesong og det er fint at man blir lagt merke til. Tror det er tredje året:)

Dårlig research av meg! Du er eneste jente. Hvordan er det?
Det er jo kult selv om jeg synes det er veldig mange av de yngre jentene som har kjørt veldig bra og dratt opp nivået denne sesongen. Vi er ikke så veldig mange jenter, særlig juniorer og oppover, så det er litt dumt og da. Håper det kommer flere.

Ja, men bra du drar på da hvertfall. Blir jo lagt merke til. Du er vel nominert til noe mer og? Eller har jeg gjort dårlig research?
Ble også nominert til årets kvinnelige kjører.

Hva var høydepunktene forrige sesong da?
Det er vanskelig å skulle velge et høydepunkt fra sesongen. Hele sesongen var jo kjempe bra. Men turene jeg hadde til USA med jr landslaget både før og etter jul var veldig bra. Jeg kjørte for det meste rails da, men lærte meg mange nye triks. Hvis ikke var NM ganske kult. Parken var bra og man får møtt og kjørt med venner. Når resultatene er gode og, så blir det jo ekstra gøy da!

Ja NM var gøy! Hvorfor burde folk stemme på deg da?
Føler det blir en sånn valgtale. Er ikke så god på sånn. Jeg har hatt en veldig bra sesong med stor utvikling. Kom først inn på jr landslaget og så landslaget. Har nok vært den beste sesongen min så langt. Håper folk har sett det da og vil stemme på meg fordi de synes jeg har kjører bra

Bra svart! Og du er jo eneste jenta som er nominert der. Det er jo fett. Men om ikke deg. Hvem syns du folk burde lagt mer merke til?
Som sagt skulle det jo gjerne vært flere jenter som var nominert. Synes det er flere av de som kjørte yngre junior i år som gjorde det veldig bra og dro opp nivået der. Fridtjof synes jeg har kjørt sykt kult denne sesongen og har jo også blitt lagt merke til med råe og kreative triks.

Hva er planene den sesongen her da?
Jeg skadet kneet på slutten av sesongen. Tok korsbåndet og menisken. Akkurat nå er det rehabilitering som er fokus og jobber for å komme meg på brettet i løpet av vinteren. Jeg føler det går veldig bra nå og er veldig takknemlig for at jeg får så god oppfølging. Å få kjørt snowboard er det viktigste, så får vi se hva som skjer etter det:)

Skjønner. Lykke til med rehabeliteringen da. Du var litt innpå det, men hva syns du er det beste med snowboardmiljøet?
Takk! Jeg kjører snowboard fordi det er gøy. Og det er vel derfor de fleste andre også gjør det. For meg føles det ikke ut som en idrett, men mer en livsstil. Det er veldig variert, det er så mye man kan finne på når man kjører, om man kjører rails eller hopp eller pudder...Hver dag i bakken er forskjellig. Det beste er å kjøre med folk som man har det gøy med og som gjør at man pusher seg

Ja bra svart. Ses vi på Snowboardawards da?
Vi gjør nok det! 

Markus Rustad

Markus Rustad har gjort det stort i år. Her fra Norgescup på Ringkollen. Foto: Henrik Skårtun
Kuleste pokalen Markus vant, i året som gikk. 


Alder: 
21
Lokalbakke: Tryvann/Oslo Vinterpark
Sponsorer: Grong sier jeg er på Airblaster og FixBindings men har ikke fått noe stuff enda kan vell si at jeg nettop er kommet på Airblaster da ihvertfall

Men grattis, med å bli nominert til årets gjennombrudd! Andre året på rad! Hvordan føles det?
Det er skikkelig stas det! Nå får jeg VIP billet på sb awards og de andre nominerte er jo helt rå folk så gøy å bli satt i det selskapet.

Hvorfor blir du nominert da tror du?Hvordan var forrige sesong? Noe du vil trekke frem?
Tror det er fordi jeg plutselig har begynt å gjøre det bra i konkurranser. Var sjukt gøy å vinne norgescupene på Vierli og Ringkollen, X Games-kvaliken var også sjukt morsom, tror bigairen der er min morsomste hopp-session ever!

Ja det var gøy å se på og! Men hvorfor bør folk stemme på deg da?
Haha, det synes jeg ikke de bør. Men de kan jo få lov hvis de har lyst.

Ydmykt! Om de ikke stemmer på deg. Hvem bør de stemme på da?
Synes både Fridtjof og Isak har kjørt vilt hele sesongen. Jeg har hatt et gjennombrudd i Norge, mens de gutta der har hatt gjennombrudd internasjonalt som jeg syns er mye sjukere. Fridtof fikk jo et gjennombrudd på superpark som var helt sjukt, så syns folk skal stemme på han.

Hva med kommende sesong da? Har du noen ville planer?
Haha, vet ikke om jeg har noen ville planer men har sjukt lyst til å kjøre X Games da, så får vell prøve å vinne X Games-kvaliken om det blir noe av den i år. Også har jeg blitt hjelpetrener på NTG så kommer til å shredde litt med de, og ellers så skal jeg bare ha det så kult som mulig på brett!

Wow. Grattis med jobb! Helt avslutningsvis. Hva er det kuleste med å være en del av snowboardmiljøet!
Det må være alle folka, man møter så sjukt mange hyggelige, morsomme og særegne folk man aldri ville møtt ellers. Har fått masse gode venner pga snowboardmiljøet og det er vell det beste det kunne gitt meg!

Bra svar! Enig! Da sees vi på awards da
Yes, blir gøy!Isak Ulstein

Isak er fornøyd med snø, landslag og nominasjon til Årets Gjennombrudd.
Foto: Process Films / Glenn Pettersen. 

Alder: 19år
Lokalbakke: Kirkerud men kjører for det meste i Tryvann
Sponsorer: Oslo Vinterpark, Burton, Anon

Gratulerer med å bli nominert for årets gjennombrudd! Andre året på rad på deg og? Hvordan føles det?
Ja, det stemmer! Det er veldig moro å bli lagt merke til!

Ja, du hadde vel en ganske bra sesong? Noen høydepunkter du vil dra fram?
Jeg er veldig fornøyd med sesongen min i fjor. Det åpnet deg flere muligheter for å kjøre relativt store konkurranser enn det jeg hadde sett for meg før sesongen, blant annet WC i Seiser Alm og Mammoth, og US Open i Vail. Jeg synes det var spesielt moro å lande runmet mitt under US Open fordi det er første gang jeg kjører den konkurransen, og fordi vi ikke hadde fått så mye practice som vi håpet på. Men det som kanskje toppet det hele var å få beskjeden av Håker om plassen på landslaget!

Hvordan sa Håker det?
Han ringte meg i februar en gang og sa at han hadde to beskjeder, der den ene var at jeg fikk kjøre US Open, og det andre at jeg fikk plass på landslaget. Så det var to veldig kule beskjeder å få!

Bra telefon å få. Hvorfor bør folk stemme på deg som årets gjennombrudd a?
Nei, si det. Jeg føler jeg har kjørt stabilt gjennom sesongen, og lært meg en del nye triks:)

Ja, noen nye triks du vil trekke fram?
Lærte meg backside 2160 i Saas Fee! Haha neida men en del nye railtriks og noen hopptriks! Også føler jeg at jeg har blitt mer safe på det jeg har kunnet fra før av så det er moro!

Haha, 2160 er temmelig futurespin! Men med litt bedre peptalking fra Håkern, så sittern.
Hahaha ja det hadde vært no;)

Bra opplegg. Om ikke deg. Hvem fortjener å vinne da? Kanskje noen som ikke er nominert som også burde fått litt glans?
Sagt det før, og sier det igjen, men synes Fridtjof har vært helt rå denne sesongen. Han har vist mange nye triks som snowboard aldri har sett før, og kjørt bra både i og utenom konkurranser! Annet enn det synes jeg det er gøy å se at blant annet Bendik Gjerdalen og Mathias Eckhoff kjører så bra om dagen! Og selvfølgelig Stian Kleivdal!

Hva er planene til neste sesong?
Det blir egentlig non-stop fra nå av og til slutten av sesongen. Vi reiser straks til Saas Fee for The Stomping Grounds, og etter det er det flere WCs og mye shredding, noe som passer meg perfekt siden jeg er ferdig med skolen!

Håhå fri som fuglen!  Hvordan behandler landslaget deg? Greie så langt?
Nei er pain…Neida men får littegranne ”rookietyn”, men tror ikke jeg skal klage for folk har nok hatt det verre enn meg. Ellers er det en helt rå gjeng å reise med rundt omkring

Med de orda der, ber du jo om mere tyn!
Hehe neida de sier det selv

Men oppi all travelheta da, rekker du snowboardawards?
Jepp, vi reiser hjem fra Saas Fee slik at vi rekker Snowboardawards

Kanon! Helt til slutt! Hva er det beste med snowboardmiljøet? og kanskje især i Norge?
Det beste med snowboardmiljøet i Norge er at alle kjenner alle. Vi er et relativt lite miljø med mye bra folk som digger å kjøre snowboard. Det er også kult at snowboardere kommer fra de fleste stedene i Norge, så uansett hvor du drar er det sannsynlig at du finner en å shredde med!

 

Langt fra det verste vi har sett. Foto: Process Films / Glenn Pettersen.