NyheterFem klubber som alle hevder at de er Norges beste klubb

Fem klubber som alle hevder at de er Norges beste klubb

Årets Klubb

Skrevet av Dina Treland, 15. Sep, 2016

Stem på den snowboardklubben du skulle ønske du var medlem av! 

For mange er klubbene en åpen dør inn til snowboardverden, der klubbene arrangerer konkurranser, camper, treninger og andre aktiviteter. I tillegg er det en haug med gode medlemsfordeler som gjør at en fattig ung snowboarder kan spare noen kroner. Noen klubber er mer aktive enn andre, og representerer veldig gode verdier. Fem klubber som har skilt seg ut det siste året er her nominert, og under stemmeboksen kan du lese intervjuer med alle de nominerte. 

Det er en kompetent jury som til syvende og sist kårer vinneren, men de vil ta avstemmingsresultatene med i betraktningen når avgjørelsen skal tas. 

Husk også at du når som helst kan melde deg inn i en klubb dersom du ikke allerede er medlem!


Du har vel stemt på de andre prisene? 

-Årets edit

-Årets park

-Årets gjennombrudd

 

 

 

Trondheim Snowboardklubb


Jurybegrunnelse: Trondheim Snowboardklubb er en klubb som virkelig blomstret forrige sesong. De gir alt for å skape samhold i det lokale snowboardmiljøet, det kan tyde på at de lykkes med dette. De hadde et tett program for alle ferdighetsnivåer og aldre, aldersnivået springer faktisk helt fra 4 til 61 år, det er fantastisk! Mer presist kickstartet de sesongen sammen med Kjersti Buaas, hadde samlinger hver tirsdag, selv når snøen forsvant og hadde de to nybegynnerkurs i februar. I tillegg gikk de gjennom en klubbutviklingsprosess i samarbeid med Snowboardforbundet. 


 


Einar Lindquist er leder i klubben og svarer for Trondheim Snowboardklubb

Helt kort, hva har dere gjort i år?


-Vi kickstartet sesongen så sent som i januar, sammen med Kjersti Buaas sin BPRSNT-camp. Gjennom sesongen hadde vi faste samlinger hver tirsdag i Vassfjellet. Etter snøen forsvant har vi hatt ukentlige trampolinetreninger. Vi hadde to nybegynnerkurs i februar som gikk over to helger.

 

Hvordan greier dere å balansere så klubben passer for flest mulig snowboardere, uansett hvilket mål de har med snowboardkjøringen sin?


-Vi har aktivt tilrettelagt klubbens aktiviteter for alle uansett alder og individuelt nivå. Den yngste kursdeltageren i vinter var 4 år og den eldste var 61! Vi jobber med å være inkluderende og har et rullerende instruktørteam som tar av seg alle i klubben. Vi deler ofte opp samlingene etter ulike nivå og etter hvem som vil kjøre sammen - dette er det medlemmene selv som bestemmer. Vi har stor fokus på at samlingene skal være åpent for alle, det skal være artig og en "højdare" i uka. Vi tar sats for å vise folket hvor artig snowboard er!

 

Hva synes dere er en klubbs viktigste oppgave?


-En klubbs viktigste oppgave synes vi er å skape samhold i det lokale snowboardmiljøet. Vår viktigste oppgave er å skape et godt og trygt miljø hvor alle snowboardkjørere kan treffes og kjøre sammen.

 

Har dere noen spennende planer for neste sesong?


-Ja! Vår målsetning for neste sesong er å dundre til hundre! Med det så er målet å bikke hundre medlemmer totalt. Vi skal holde flere nybegynnerkurs, men vi skal også spisse kompetansen hos instruktørene og videreutvikle parktreningene for de ivrigste medlemmene. Vi jobber tett sammen med vårt lokale anlegg med tilrettelegging for en rå sesong!

 

Hvorfor bør snowboardere melde seg inn i en klubb?


-Det er mange fordeler med å melde seg inn i en klubb. Som medlem tar du del i et fellesskap der alle har den samme interessen! Man treffer mange nye, likesinnede mennesker som også digger snowboard! 


 

KIF Snowboard (Kongsberg)


Jurybegrunnelse: Det er ikke uten grunn at KIF Snowboard er fast inventar i denne kategorien. Med alt fra wakeboardsamlinger til barmarkstreninger har klubben et rikt aktivitetstilbud for sine medlemmer. Når snøen kommer har de (åpenbart) fokus på snowboard, men er del av filosofien deres er at ikke alle trenger å delta i Norgescuprenn, noe vi i juryen syntes er fantastisk! De har utendørstreninger så mye som alle dager i uken, bortsett fra fredager. I tillegg er de ikke fremmed for en hel del artige arrangement. Kongsberglekene ble arrangert for sjette året på rad, NC slopestyle på Vierli, to NC i boardercross, og den tradisjonelle kids campen på Vierli. Klubben ligger ikke på latsiden når det gjelder utvikling. De sendte tre ungdommer på aktivitetslederkurs, og trenere på trampolinekurs. Det er ikke no tvil om at klubben har fokus på moro og idrettsglede! 

 

 


Leder i klubben Hans Christian Hagen er KIF Snowboards representant i intervjuet

Helt kort, hva har dere gjort i år?


-Oppstart med wakeboardsamling på Norsjø i august. Kidstrening og ungdoms-/seniortrening innendørs/barmark fra september. Utvidet treningstilbud til ungdom/senior i Hokksundhallen fra oktober.
Utendørstrening på snø alle dager bortsett fra fredag, hele sesongen.
Egen jentetrening en gang per uke i tillegg til de to normale øktene.
Vi dro igang egen boardercross og NC-trening en gang per uke.
Arrangert Kongsberglekene for barn i alderen 4-14 år for sjette året på rad med ca 60 deltakere fra flere klubber.
Arrangert NC slopestyle på Vierli i des 2015. Arrangerte 2x NC boardercross i Kongsberg. Arrangerte den tradisjonelle kids campen på Vierli med eksterne trener-/lærerkrefter.
Klubben sendte 3 ungdommer på aktivitetslederkurs og vi har hatt en trener på trampolinekurs.


Hvordan greier dere å balansere så klubben passer for flest mulig snowboardere, uansett hvilket mål de har med snowboardkjøringen sin?


-Vi har tro på å ha fokus på moro og idrettsglede. Videre har vi differensierte treningsgrupper ut fra alder og ferdighet. En viktig del av filosofien er at alle ikke trenger å delta på Norgescuprenn. Vi oppfordrer, men pusher ikke den delen. Et annet aspekt er at vi rekrutterer ungdommer som hjelpetrenere. 

 

Hva synes dere er en klubbs viktigste oppgave?


-Stikkordene her er klubbdrift, rekruttere, opprettholde et kvalitativt godt treningstilbud til medlemmene og tilrettelegge for videreutvikling av brettkjørere.

Klubbdrift og rekruttering handler om å ivareta idretten lokalt gjennom godt tilbud til alle som ønsker å prøve seg på brett. Vi tar i mot nye brettkjørere med åpne armer og har lagt prestisje i at alle skal føle seg ivaretatt på trening og oppleve progresjon. Progresjon gir mestringsfølelse og når man mestrer så synes man det er gøy. Mye ressurser brukes på kids for å lære dem opp. Forrige sesong hadde vi over 80 kids samtidig på trening ute. Da er det også viktig at vi klarer å skape gode relasjoner til voksne, foreldre, slik at disse kan hjelpe til på kidstreningene.

Videre er vi helt avhengig av å ha et godt samarbeidsforhold til vårt lokale skisenter for å tilby gode treningsforhold. Det muliggjør blant annet at vi får gjennomført ambisjonene om å arrangere Norgescuper, samlinger og kidsarrangement. Det er selvfølgelig meget viktig med et godt trenerteam. Hver sesong har vi ca 20 trenere, voksne og ungdommer, under ledelse av en kyndig og ansvarsfull hovedtrener. Vi har i en årrekke vært heldige og klart å beholde/få tak i meget gode trenere.


Har dere noen spennende planer for neste sesong?


-Kommende sesong planlegger vi Norgescup slopestyle på Vierli (igjen), Norgescup boardercross på Kongsberg (igjen), Kids camp (igjen) og Kongsberglekene (igjen). Nytt av året er at vi har planer om en helg med boardercross treningssamling/camp på Kongsberg. Det er tenkt å være en kombinasjon av teori og praksis hvor vi ønsker å få inn ekspertise til å holde foredrag og vise film, men selvfølgelig mest praktisk trening i boardercrossløypa på Kongsberg.


Hvorfor bør snowboardere melde seg inn i en klubb?
 

-For å bli med i et brettmiljø og ha det gøy sammen med andre. Da kan man nyttiggjøre seg av treningstilbudet og andre medlemsfordeler, men uten nødvendigvis å forplikte seg til å møte opp på alle treningene. Vi er fleksible sånn sett.

 


Hovden Brettklubb


Jurybegrunnelse: Hovden Brettklubb har virkelig fortjent å debutere i kategorien årets klubb. Klubben har kanskje levert en av de beste norgescupene i Snowboardforbundets historie, med helt latterlig mange positive tilbakemeldinger! I tillegg arrangerte de ”rekkverk og rullebrett” i påsken, dette var en railjam i bunn av parken. For de yngste har klubben aktivitetstilbudet ”Team Tight” denne gruppen har treninger en gang i uken. Til tross for at snowboardmiljøet på Hovden ikke er det aller største, har klubben påvirkningskraft på parken, som er noe av det beste Norge har å tilby! Parken er ikke det eneste ”anlegget” de bidrar på, de holder også den lokale skatehallen i god stand! 

 


Vi har snakket med Sindre Tveten om brettklubben på Hovden

Helt kort, hva har dere gjort i år?
 

-I år fikk vi endelig muligheten til å arrangere en norgescup som gikk av stabelen i starten av februar, dette arrangementet tror jeg gjorde at folk fikk øynene opp for Hovden. I tillegg arrangerte vi en skate og ski/snowboard konkurranse, "Rekkverk og Rullebrett", i påska. Skateboardkonkurransen var i den lokale skatehallen og til railjammen i bakken fikk vi smelt sammen ett setup i bunnen av parken.

 

Hvordan greier dere å balansere så klubben passer for flest mulig snowboardere, uansett hvilket mål de har med snowboardkjøringen sin?
 

-Dessverre er ikke snowboardmiljøet på Hovden det aller største, men vi har mange medlemmer som går på ski- og snowboardlinjen her på Hovden. Vi har som sagt en lokal skatehall som står åpen for de som ønsker det. I tillegg har vi en god dialog med parksjefen her oppe, det gir oss mulighet til å komme med innspill om hvordan vi, utøverne på HSG, ønsker det skal være. For de litt yngre her oppe har vi en gruppe som heter Team Tight som holder trening en gang i uken hvor alle har mulighet til å disponere utstyret til HSG, som for eksempel turn-trampolinen.

 

Hva synes dere er en klubbs viktigste oppgave?

 
-For oss her oppe, på et såpass lite sted er det viktig å legge til rette for medlemmene våre. Da tenker vi hovedsakelig på å holde skatehallen i god stand og ikke minst at parken skal forbli Norges beste park!

 

Har dere noen spennende planer for neste sesong? 
 

-Neste år blir spennende, ja! Vi har søkt om å arrangere NM og vi har troa på det, etter all den gode tilbakemeldingen vi fikk etter norgescupen som var her oppe.

 

Hvorfor bør snowboardere melde seg inn i en klubb? 
 

-Det skaper jo først og fremst ett samhold, men det er jo også mye lettere å nå ut som en gruppe hvis det er noe dere ønsker. Klubbene har jo også ofte noen medlemsfordeler. Dette varierer ofte, men det er jo aldri feil det med noen prosenter her og der. Og noen turer i ny og ne har jo aldri skada.

 

 

Geilo IL - Snowboardgruppa 
 

Jurybegrunnelse: Geilo IL Snowboardgruppa stakk av med prisen ”årets klubb” i 2014, blitt nominert så lenge vi kan huske, og holder fortsatt fortet i 2016, det sier litt om hvor dedikerte de er! De har som alltid arrangert SuperStyleSession i Fjellparken, og i januar arrangerte de Norgescup i slopestyle. I tillegg har de kidskarusell, klubbmesterskap og treninger for store og små. De fokuserer i stor grad på at leken beholdes og at det ikke blir for alvorlig. Til tross for fokus på lek har de hatt klubbmedlemmer med på mange konkurranser, alt fra VM i Kina og World Rookie Tour til Norgescup over hele landet, det fortjener en applaus! 


 


Atle Kleivdal har med litt hjelp fra Stian Kleivdal svart for Geilo IL Snowboardgruppa

Helt kort, hva har dere gjort i år?
 

-Geilo har som vanlig arrangert Norgescuper. I desember 2015 arrangerte vi SuperStyleSession i Fjellparken og i januar hadde vi Norgescup i slopestyle i Tirilparken. Ellers er det kidskarusell, klubbmesterskap og treninger for store og små. Rune Lundsør er trener og som alle vet: Han elsker backflipp i pudder. Alle må derfor lære seg det.

For øvrig har vi hatt med deltakere på mange konkurranser fra VM i Kina til Norgescup i Mo i Rana. Kidskarusell i Kongsberg, World Rookie Tour og sommersamling på Fonna har det også blitt.

 

Hvordan greier dere å balansere så klubben passer for flest mulig snowboardere, uansett hvilket mål de har med snowboardkjøringen sin?
 

-Onsdagen er vår faste lavterskeldag. Da tar vi imot alle. Nybegynnerne får egen instruktør. De eldste i klubben og NTG elevene er trenere for de yngre. Det deles opp i grupper på 5-8 stk der alle er på omtrent samme nivå.

 

Hva synes dere er en klubbs viktigste oppgave?
 

-Den viktigste oppgaven er å være tilstede for medlemmene. Legge til rette for alle nivåer. Det er viktig at leken beholdes og at det ikke blir for alvorlig.

 

Har dere noen spennende planer for neste sesong?
 

-Vi ser at overgangen til senior kan være vanskelig. Etter NTG opplever mange at tilbudet blir borte. Enten er en på landslaget eller så er en alene. Derfor har vi opprettet en «elitegruppe» i klubben og ansatt en trener  som skal følge opp seniorkjørerne våre.

Ellers blir det Norgescuper og kidskarusell som vanlig.

 

Hvorfor bør snowboardere melde seg inn i en klubb? 

-For det første må en være medlem i en klubb for å kunne kjøre snowboardkonkurranser i Norge. Men det handler like mye om å være i et fellesskap. Vi vil tro at alle som kjører snowboard synes det er mer morsomt å kjøre sammen med andre enn alene. At en klubb legger opp til samlinger der en kan kjøre sammen er optimalt. Det er like morsomt for de yngste, mellomste og de eldste.

 

 

Funkis Snowboardklubb
 

Jurybegrunnelse: Funkis Snowboardklubb er heller ikke fremmed i kategorien ”årets klubb” de stakk faktisk av med seieren i 2013. De kickstartet sesongen i klatreparken og hadde svømmetilbud før snøen dalte. Under sesongen har de to ukentlige treninger i Oslo Vinterpark. Her får alle medlemmer gratis heiskort og lån av utstyr om de ønsker det. I tillegg har de vært med på å arrangere snowboardcamp med for personer med funksjonsnedsettelser både i Trysil og på Juvass, samt snowboardcamp for barn under Ridderuka. Sist men ikke minst, fikk Funkis Snowboardklubb ikke bare en, men to Norgesmestere i para-snowboardcross! 


 

 

Vi har her intervjuet trener i Funkis, Thea Stenshagen.

Helt kort, hva har dere gjort i år?
 

-Vi startet sesongen med kickoff i klatreparken i Oslo Sommerpark i september, deretter fulgte vi opp med svømming før sesongen startet for alvor i januar. Vi har hatt to ukentlige treninger i Oslo Vinterpark for gamle og nye medlemmer gjennom hele vinteren og avsluttet med klubbmesterskap med hele 23 deltakere i mars. I tillegg til treningene har vi vært med å arrangere snowboard camp for personer med funksjonsnedsettelse både i Trysil og på Juvass. Samt, snowboard camp for barn under Ridderuka, som er et av verdens største årlige arrangementer for personer med fysisk funksjonsnedsettelse. Til slutt må vi ikke glemme at Funkis Snowboardklubb fikk to Norgesmestere i år. Thyra Ulekleiv og Bernt Wu vant hver sin klasse i det første Norgesmesterskapet i Para-Snowboardcross i Trysil, det var stort for klubben.  


Hvordan greier dere å balansere så klubben passer for flest mulig snowboardere, uansett hvilket mål de har med snowboardkjøringen sin?

-Der har instruktørene våres alt å si, og derfor legger vi mye ressurser i klubben på å kurse instruktørene. Jeg har lyst til å påstå at Funkis Snowboardklubb har landets beste instruktører i staben. De er fantastisk flinke til å se hver enkelt deltager og deres behov. I tillegg passer vi på å ha nok instruktører på jobb under hver trening, slik at gruppene ikke blir for store og nivået innad i gruppene blir noenlunde likt. Man skal heller ikke glemme at det sosiale er veldig viktig i Funkis Snowboardklubb, og bollepausen mellom øktene gjør mye for fellesskapet i klubben.

 

Hva synes dere er en klubbs viktigste oppgave?

-Å tilrettelegge slik at personer med fysisk funksjonsnedsettelse får muligheter til å oppleve mestring og idrettsglede gjennom snowboard. Ski kan være vanskelig for mange, og for noen umulig å mestre. Siden du sitter fast med begge bena på et snowboard er dette lettere for mange med funksjonsnedsettelse, ved å lære å kjøre snowboard får også personer med funksjonsnedsettelse muligheter komme seg ut i bakken med venner og familie.  

 

Har dere noen spennende planer for neste sesong?

-Vi kommer til å fortsette med mye av det samme som vi har gjort tidligere, med ukentlige treninger i Oslo Vinterpark, samt medarrangør på camper og andre event. Vi har nå fått egen Para-klasse i Norgescupen neste sesong, og klubben vil stille med flere utøver i konkurranse neste sesong, det gleder vi oss til.

 

Hvorfor bør snowboardere melde seg inn i en klubb? 

-For det sosiale fellesskapet og muligheter til å komme seg ut i bakken med venner. Ønsker du å bli bedre på snowboard har klubbene flinke trenere som kan hjelpe deg på veien.