NyheterFem Fine Frøkner

Fem Fine Frøkner

Årets kvinnelige kjører

Skrevet av Peter Gløersen, 29. Sep, 2016

Vi er kommet til nest siste pris som skal stemmes på, og denne gangen er det damene som skal i ilden! 

Fem damer kom gjennom nåløyet i år etter å ha prestert på ulike arenaer. 

De slipper heldigvis å tynes gjennom lange debatter som ved andre valg, men du kan lese intervju med de nominerte og se bilder under stemmeboksen! 

Det er en kompetent jury som til syvende og sist kårer vinneren, men de vil ta avstemmingsresultatene med i betraktningen når avgjørelsen skal tas. 


Husk å stemme på de andre prisene også!

-Årets Triks

-Årets Event

-Årets Bilde

-Årets Edit

-Årets Park

-Årets Gjennombrudd 

  

 

 

Line Wold Moen

 

Juryens begrunnelse: Line er eneste i denne kategorien som ikke har vært nominert til Snowboardawards før, men det var bare et spørsmål om tid. I år har hun dratt på mer enn noen gang, og om noen har gått glipp av Lines harde kjøring anbefaler vi å ta en titt på online-parten hun slapp i høst. Man kan lett bli i tvil om hvilken vei hun faktisk kjører, der hun viser fram både 540er, 720er og underflips både switch og vanlig, i tillegg til uvanlig teknisk railkjøring. Ikke rart at Line vant både NM i pipe og hele tre norgescuper i slopestyle forrige vinter!

 Det klassiske spørsmålet, hva var det morsomste du gjorde forrige vinter?


-Det morsomste jeg gjorde forrige vinter var turen til USA i januar/februar. Vi hadde mange soldager og forholdene var så å si konge hele oppholdet + kunne ikke fått bedre reisefølge!

 

Noen spesielle øyeblikk du husker ekstra godt?


-Øyeblikket jeg husker ekstra godt er vell under pipe nm. Den dagen var utrolig moro. Hjertet hamret litt ekstra fort de gangene man skulle droppe, men endte jo bra. Det var en gøyal dag, med gode stemning, fikk til og med gratis burger!!

 

Hva skal bli det morsomste neste vinter da?


-Håper egentlig bare hele vinteren blir kjempe rå! Skal prøve å få til noen turer hit og dit, så satser på at de blir bra. Gleder meg utrolig til USA også, det blir garantert mye moro.

 


Foto: Gøran Høyvik Ulltang


Hva synes du om å bli nominert til snowboardawards for første gang, og i tillegg til en av de aller gjeveste prisene?


-Å bli nominert er utrolig gøy, fikk litt sånn "hæ, er jeg nominert?" når jeg først så meldinga. Men ble kjempe glad. Det er jo alltid stort å bli nominert til noe og spesielt når det er årets kvinnelige kjører. Så er egentlig bare utrolig glad for nominasjonen!

 

Frykter du hard konkurranse om pallplassene fra yngre junior Tina Steffensen gjennom sesongen som kommer? 

 

-Frykter ikke akkurat. Det blir hardere konkurranse definitivt, hun er utrolig dyktig kjører! Men jeg tror det blir enda gøyere i år. Jo hardere konkurranse blir desto bedre må man jo bare bli. Det pusher oss til å bli bedre! Så jeg gleder meg masse til sesongen!

 


Kjersti Buaas

 

Juryens begrunnelse: Kjersti Buaas har vært nominert til denne prisen hvert år siden snowboardawards først ble holdt! Hun har vunnet prisen hele 4 ganger, fordelt utover fra første gang den ble delt ut til senest i fjor. Det sier litt om hennes stabilitet i toppen. I år har Kjersti debutert i Freeride World Tour hvor hun fikk med seg en fjerdeplass på det ene stoppet. Ved siden av frikjøringskonkurransene har hun også deltatt de største freestyle konkurransene, hvor hun i år som i fjor landet fs 1080 under den progressive jentekonkurransen Nine Queens, og fikk med seg en tredjeplass. Den største bragden i året som gikk vil vi allikevel si at var da hun ble beste norske snowboardkjører under X Games på Tøyen, og kunne legge til en skinnende bronsemedalje i medaljeskapet.

 


Foto: @processfilms / Glenn Pettersen 

 

Det klassiske spørsmålet, hva var det morsomste du gjorde forrige vinter?
 

-Det var å kombinere Freeride World Tour med Freestyle Touren. Kontrasten fra de mektige fjellene og bratte sidene i Chamonix var stor mot det 57 meter høye stilas-hoppet på Tøyen under XGames!!

 

Noen spesielle øyeblikk du husker ekstra godt?


-Det å stå på toppen av drop-in i Andorra (første stop av Freeride Touren) og skjelve i knærne med høy puls. Jeg visste ikke helt hva det var jeg gikk til, siden alt var helt nytt for meg. Folke-bruset på Tøyen under BA-konkurransen er også et godt bevart minne.

 

Hva skal bli det morsomste neste vinter da?


-Jeg satser på å få noen fete pudder-dager hvor jeg kan leke og kose meg og så gleder jeg meg til å jobbe mot de mer resultatorienterte målene jeg har satt meg. Jeg kommer også ut med egen kolleksjon med CLWR, bestående av snowboardjakke og bukse. De får et miljøvennlig stempel og det gleder jo en natur-entusiast som meg!

 


Foto: @processfilms / Glenn Pettersen 

 

Hvilke erfaringer har du fått etter å ha debutert i Freeride Touren?


-Jeg lærte utrolig mye på veldig kort tid; læringskurven var intens. Jeg kunne jo ingenting om frikjørings-konkurranser og hvordan reglene fungerer og hvilket utstyr man må ha med seg. Jeg fikk også mer erfaring i det å kjøre naturlig terreng, og plukke ut linjer jeg tror passer meg best på relativt lang avstand Det å kunne identifisere og forholde seg til ulike variabler som vind-pakket snø, fresh pudder og varm vår-snø er verdifulle erfaringer å ha med i sekken videre.

 

Hvem håper du mest å treffe på Snowboardawards?


-Jeg kan dessverre ikke komme på Awards i år, men jeg hadde håpet å treffe på hele tøyte-klubben. dere husker vel de jentene? Stine Brun Kjeldaas, Anne Molin Kongsgaard, Lisa Wiik og Christel Thoresen?!! Det var litt av en gjeng som pushet kvinnesnowboard på tidlig 2000-tallet og alltid hadde det gøy sammen!!

 

 

Dina Treland

 

Juryens begrunnelse: Med gull i Big Air og sølv i slopestyle og halfpipe, var Dina den selvsagte vinneren overall under årets NM, og fikk ta med seg selveste Kongepokalen hjem. Ikke verst for ei voksen dame som egentlig har trappa ned på konkurransekjøring, for å bare ha det gøy på brett – og filme harde triks i digre trapper. Voksne railskills tok Dina til topps overall også i Jib Days railjam i Østerrike. Too Hard / solo-parten hennes gjorde at også mange nordamerikanere fikk øynene opp for Dina sitt nivå, nok til at YoBeat nominerte henne til årets kvinnelige kjører. Etter flere nominasjoner, er det endelig Dina sitt år på Snowboardawards?

 

 

Det klassiske spørsmålet, hva var det morsomste du gjorde forrige vinter?
 

-To ting. Det ene var pipen i Wyller på slutten av sesongen, og det andre var turen vår til Bulgaria og Japan. Først en helg i Bulgaria på en railjam der vi fikk bo på luksushotell og ble behandlet som konge og dronning, før vi dro videre til Japan. I Japan var vi griseheldige med forholdene, og med at Onsenbanden er noen kløppere på å finne de beste stedene å kjøre. Det aller morsomste var en zone i det ene anlegget som var i travers-avstand fra heisen. Der vi kunne finne pudder hele dagen, og med masse skredstoppere vi kunne prøve å hoppe ut. Det er jo et must i Japan!

 

Noen spesielle øyeblikk du husker ekstra godt?
 

-Backside airs i Wyllerpipen! Siste uka pipen var åpen lærte jeg endelig hvordan backsideveggen skal kjøres..

Og siste dagen i Japan, der jeg turte kjøre ut litt flere skredstoppere i line uten å vite noe om landinga og sånn. Pleier være litt pyse når jeg ikke vet hvordan landinga er.

 

Hva skal bli det morsomste neste vinter da?
 

-Nå har jeg plutselig blitt student, så da blir det vel lite reising, men de to tingene jeg gleder meg mest til er slush i Wyllerpipen, og forhåpentligvis mye pudder før det. Har bestilt meg pudderbrett!Foto: Ashley Trashmore 


Hvor rik ble du på nm?
 

11 000 i premiepenger + 10 360 i lønn (siden jeg egentlig var der for å jobbe) + 5 000 i gavekort + 1 mnd kaffeforbruk som jeg enda ikke har fått.

Hvis jeg skal være helt korrekt må jeg vel trekke fra en ukelønn også, og nå vurderer jeg å bruke resten av pengene på å leie en bod til å oppbevare den der pokalen for sammenlagtseieren..

 

Frykter du hard konkurranse om pallplassene fra yngre junior Tina Steffensen gjennom sesongen som kommer?  
 

-Utenom NM så har jeg jo egentlig slutta å konkurrere, nettopp på grunn av redselen for Tina. Det var derfor jeg kunne delta i pipe-NM, fordi hun var for ung til å få kjøre seniorklassen der (hun hadde KNUST seniorene om hun hadde fått kjøre). Ble litt redd da jeg plutselig skulle konkurrere mot henne i big air under NM, men jeg løsna litt på skruene på bindingene hennes, sånn at hun ikke skulle slå meg i finalen. Funka bra!

 

Hvem håper du mest å treffe på Snowboardawards?


-Emil Fossheim og Sindre Cottis.

 

  

Silje Norendal

 

Juryens begrunnelse: Silje begynte sesongen bra, med 4. plass i Laax Open, som ble tett fulgt med 4. plass også i X Games. Til tross for at Siljes gullrekke med 3 X Games gull på rad ble brutt, har vi aldri før sett henne kjøre et så bra run som hun gjorde på hoppene, der hun avsluttet med en imponerende cab 900! Under prøve-OL skjedde dessverre det som ikke skulle skje, Silje knakk hånda og mistet resten av sesongen, deriblant X Games på hjemmebane i Oslo som vi vet hun hadde gledet seg til. Hun er nå tilbake, og vi gleder oss til å se henne fortsette der hun slapp i fjor!Foto: Process Films

 

Det klassiske spørsmålet, hva var det morsomste du gjorde forrige vinter?

-X Games i Oslo! Selv om jeg ikke fikk være med selv, var det utrolig gøy å se et så stort event blir gjennomført på en fantastisk måte i Norge.

 

Noen spesielle øyeblikk du husker ekstra godt?

-Litt deprimerende å si, men husker nok skaden min i Korea under prøve OL litt for godt. De to store konkurransene jeg fikk med meg i år, BEO og X Games var veldig gøy.

 

Hva skal bli det morsomste neste vinter da?

-Jeg gleder meg egentlig bare til å være masse på snø og kjøre masse snowboard. Gleder meg også til X Games. Det er et utrolig bra event som jeg gleder meg til hvert år.

 

Frykter du hard konkurranse om pallplassene fra yngre junior Tina Steffensen gjennom sesongen som kommer?


-
Tina er helt rå og kommer til å nå lang, om hun fortsetter å ha det gøy og kjøre masse snowboard. Så sees vi i de samme konkurransene snart

 


Foto: Process Films

 

Hvor mange døgn har du egentlig hatt i Norge det siste året, og hvor mange av disse har du vært innom et tv-studio?

-Jeg har dessverre hatt alt for mange dager hjemme i år, etter skadet i februar. Selvfølgelig hyggelig å få tilbringe mer til med venner og familie enn vanlig, men skulle gjerne vært mer på snø!

 

Hvem håper du mest å treffe på Snowboardawards?

-Kjersti Buaas

 

 

Hanne Eilertsen

 

Juryens begrunnelse: Hanne har i flere år vist seg som et kjempetalent, og hun fortsatte å imponere gjennom vinteren som gikk med stødige 5ere og 7ere i forskjellige retninger. Hun har hatt en travel sesong, med trening i USA, ulike konkurranser rundt i Europa, Ungdoms OL på Lillehammer og ikke minst VM i Kina. Etter VM bar det direkte til NM på Trysil, der hun rakk å få med seg siste del av NM, og tok gull i både snowboardcross og big air for junior, samt slopestylegull i seniorklassen! 2. plassen hun fikk i World Rookie Tour i Oslo må jo også nevnes. Det er tydelig at USA-turene har gitt utbytte når man ser Hanne kjøre!

 


 

Det klassiske spørsmålet, hva var det morsomste du gjorde forrige vinter?

Det skjedde mye gøy forrige sesong, men det morsomste var nok USA turen med talentlaget. Vi var heldige med været og parkene var perfekte som alltid. Vi fikk filmet masse, og jeg tror alle jentene landet minst et nytt triks.

 

Noen spesielle øyeblikk du husker ekstra godt?

-Siste dag i Keystone med talentlaget. Siden det var siste dag dro alle jentene på, noe som var sykt fett å se! Tror vi kjørte i 6 timer i strekk uten pauser.

 

Hva skal bli det morsomste neste vinter da?

-Litt usikker, siden jeg ikke har lagt så mange planer enda. Men jeg skal til USA i desember, så jeg håper jo det blir en bra tur.

 

Hvordan var det prøve seg i ordentlig store konkurranser, som VM og ungdoms-OL?

-Ungdoms-OL var sykt kult, både fordi det var OL, men også fordi det var i Norge. Dessverre ble jeg syk rett før slopestyle konkurransen, noe som var mindre kult. Jeg fikk høy feber og streptokokk halsbetennelse og måtte derfor flytte ut av rommet, og inn på et rehabiliteringssenter dagen før konkurransen hehe. Så jeg hadde ikke den aller beste opplevelsen, men det var fortsatt veldig lærerikt og gøy å ha vært med på. VM var også gøy å ha vært med på. Jeg klarte ikke å lande det jeg ville der heller, men det var gøy å prøve en større course, og i tillegg møte flere av mine forbilder.

 


Foto: Gustav Ohlsson // Völkl World Rookie Finals


Frykter du hard konkurranse om pallplassene fra yngre junior Tina Steffensen gjennom sesongen som kommer?

-Jepp definitivt!

 

Hvem håper du mest å treffe på Snowboardawards?

-Hadde vært sykt fett å treffe Kardashians der og fått en shoutout av de hehe. Vet at de har vært på flere familieferier i Colorado, så hvis de ikke dukker opp på snowboardawards er jeg kanskje heldig og treffer de i Breck i desember. Krysser fingrene!