NyheterSiste pris som skal stemmes på!

Siste pris som skal stemmes på!

Årets Mannlige Kjører

Skrevet av Dina Treland, 03. Okt, 2016

Siste pris som skal stemmes på er kanskje den mest prestisjefylte. 

Fem karer med heavy filmparts, store triks og gode konkurranseresultater kjemper nå om heder og ære i det siste prisen til Snowboardawards 2016 skal stemmes på. Det er en kompetent jury som til syvende og sist kårer vinneren, men de vil ta avstemmingsresultatene med i betraktningen når avgjørelsen skal tas. Les intervju med de nominerte under stemmeboksen, og husk også å stem på de andre kategoriene! 

-Årets Kvinnelige Kjører

-Årets Triks

-Årets Event

-Årets Bilde

-Årets Edit

-Årets Park

-Årets Gjennombrudd 

 

 

Marcus Kleveland


Juryens begrunnelse: Marcus ble i fjor kåret til årets gjennombrudd, og har også i år vist hva han er god for. Unggutten åpnet sesongen med å bli tredje mann i verden til å lande den sagnomsuste quadcorken, og fulgte opp med en solid andreplass i ett voksent startfelt under Air+Style i Innsbruck. Gjennom hele vintereren har han pumpet ut instagramvideoer med kreativ kjøring, der hele snowboardverden blir sittende måpende etter hans kjappe rotasjoner, butters og triks ut kuler. Han har også filmet med Field Productions til Supervention II, som snart skal ha sin premiere, og vi gleder oss stort til å se Marcus sin part her. Vi har hørt litt rykter...


Det klassiske spørsmålet, hva var det morsomste du gjorde forrige vinter?


-Det var helt klart Glomfjord med Field Productions i vår. Villeste session jeg har vært med på sammen med en gjeng stoka folk!


Hva skal bli det morsomste neste vinter da?


-Har hørt jeg kanskje skal til Baldface, det kan bli en vinner!


Du er jo selv et av de få medlemmene i den eksklusive quadcork-klubben, samtidig som du pusher snowboardkjøring i en helt annen retning med buttertriks og kreativ kjøring. I hvilken retning tror du snowboard vil gå framover?


-Jeg tror det går flere veier, noen vil alltid pushe grensene og andre vil cruise rundt å gjøre butter/knuckle tricks, mens andre igjen sverger til BC. Det viktige er at snowboarding favner om litt mer enn den harde kjerne. Greia med butter/knuckle tricks er vel at stort sett alle kan gjøre noe av det. En triple eller en quad krever mye mere tilrettelegging på mange måter.  Men snowboarding står vel for frihet til å gjøre hva du vil?

 


Fotograf: @michaelthunemberglund


Vil det noen gang i fremtiden bli gjort en quintuplecork eller pentadruplecork eller hva man skal kalle det?


-4 er sjukt vanskelig, hvordan 5 eller 6 skal kunne gjøres vet jeg ikke! MEN utviklingen stopper aldri opp, så kanskje! Hoppene blir også så store at risikoen for å skade seg er skyhøy.   


Er det på tide at noen andre enn Ståle vinner denne prisen etter 4 år på rad?


-Mener folket å juryen at Ståle er verdig sitt 5 år på rad er det rett vinner uansett hva noen mener!

 

Mons Røisland

 

Juryens begrunnelse: Mons har i år markert seg som en av de virkelig store kjørerne å følge med på, og stadig flere har fått øynene opp for den unge sjarmøren fra Bærum. Et bevis på dette er at han i vinter fikk sin første X Games invitasjon. Ikke nok med at han ble invitert til det store showet i Aspen, han fikk til og med en bronsemedalje med seg hjem derfra! Det gode resultatet resulterte også i X Games billett nummer to, denne gangen på hjemmebane i Oslo. Videre gjennom sesongen har han kjørt jevnt bra, med 6. plass i både Grand Prix og VM. Med dette har Mons absolutt etablert seg i verdenstoppen.


Foto: Matt Pain / Process Films


Det klassiske spørsmålet, hva var det morsomste du gjorde forrige vinter?


-Det morsomste må nok ha vært X Games i Aspen. hvor det var min første gang både som kjører i X Games og i Aspen! Utrolig kult sted, og en rå konkurranse bare å være en del av, så det å kunne dra derifra med en medalje var jo bare over alle forventninger. Utrolig kul opplevelse.
 

Hva skal bli det morsomste neste vinter da?

Neste vinter blir vel bare å vente å se hva som blir morsomst, men det skal jo være X Games både slopestyle og big air i Hafjell i år, og det kommer forhåpentligvis til å bli heelt rått!
 

Debuten din i X Games endte jo med bronseplass, hvordan var det å kjøre der i forhold til andre konkurranser?

-
X Games var helt rått å være med på. Var desidert den beste slopestyle "løypen" jeg har kjørt og definitivt det største eventet jeg har vært med på. så det gjorde jo og at det var ekstra nervepirrende og kjøre, men ekstra gøy når det gikk bra!


Foto: Matt Pain / Process Films


Visste du at du faktisk har en egen Wikipediaside? Det kan vel regnes som det sikreste tegn på at du virkelig er blitt en av de store gutta!

-Hahah, ja faktisk! En venn av meg fant den litt tilbake! Da fikk vi oss en god latter.


Er det på tide at noen andre enn Ståle vinner denne prisen etter å ha fått den 4 år på rad?


-Ståle har jo levert bra i år og, så vi får vel bare vente og se! Men ingen overraskelse om han får med seg sin femte på rad altså!

 

 

Ståle Sandbech

 

Juryens begrunnelse: Med tredjeplass i VM og andreplass i Dew Tour viser Ståle seg nok en gang som en av verdens fremste konkurransekjørere. Men han er også langt mer enn en konkurransekjører. Gjennom hele vinteren har han filmet til Transworld Snowboarding sin nye film som er rett rundt hjørnet, og vi så også vanvittig kjøring fra Ståle i fjorårets film fra RK1-crewet. Ståle har full kontroll uansett om det dreier seg om pipe, slopestyle eller streetkjøring, og vi vil påstå at han kort og godt er blant verdens aller beste og mest allsidige kjørere. Vil Ståle få med seg sin femte pris på rad for årets mannlige kjører?

 


Foto: Matt Pain / Process Films
 

Det klassiske spørsmålet, hva var det morsomste du gjorde forrige vinter? 

-Det morsomste forrige vinter må ha vært RK1 session vi hadde på Hovden. der vi bygget den råeste set up’en vi har lagd og var et solid crew med godtfolk som koste seg med grillings og shreddings i bra vær.
 

Hva skal bli det morsomste neste vinter da?

-Det er vanskelig å si nå, men jeg gleder meg i hvert fall veldig til å bli bra nok i kneet til å begynne og kjøre igjen. Bare å komme seg tilbake og nyte å kjøre snowboard igjen.
 


Foto: Matt Pain / Process Films
 

Kneoperasjon på begge knær samtidig høres krevende ut, hvordan løste du det rent praktisk i dagene og ukene etterpå?

-Ja, jeg har jo ikke så mye tid når jeg vil tilbake fortest mulig, så da tok vi like gjerne begge med en gang. Operasjonen på høyere kneet var ikke så komplisert og jeg ble fort bra igjen i det så det gikk ganske greit. Men jeg fikk veldig mye hjelp av Torgeir og Øivind som bor med meg. De lagde mat og passa godt på meg. var ute og lufta meg i rullestol og hang ut. Hadde det ikke vært for så bra homies, så hadde jeg nok måtte flytte hjem til a mor de første 4 ukene.
 

Du har jo blitt kaptein på egen skute i sommer, fortell litt om det prosjektet?

-Vel, vet ikke om jeg skal ta på meg kaptein rollen med mine sjøkunnskaper, haha. Men har i hvert fall skaffet meg en rå gammal seilbåt med noen homies. Så jeg er vel mer matros eller fokkeslask i den gjengen der. Men det er i hvert fall helt konge. Pussa og fiksa båt som er vår egen. Gjort den seilbar og dratt på pirattur. Helt konge, gleder meg allerede til neste tur.

 

 

Torgeir Bergrem

 

Juryens begrunnelse: Ett av øyeblikkene hele snowboard-Norge husker aller best fra X Games på Tøyen er engasjementet da Torgeir skulle droppe inn til sine finaleruns. Etter å ha vunnet kvalifiseringen i big air ventet hele Norge i spenning da den stilfulle trønderen stod klar på toppen. Jubelen var skyhøy, og Torgeir endte opp på en respektabel 5. plass i årets store folkefest på Tøyen. Men vi må jo ikke la hans andre prestasjoner forsvinne i skyggen av X Games! Han kom også på 2 plass under Nanshan Open i Kina, og 3. plass på Air+Style i Innsbruck. Mellom alle konkurransene har han også fått tid til å filme, og hans imponerende kjøring i fjorårets RK1-film ble fulgt opp med kraftfull og stilig kjøring i årets Nitro-film, der det ene trikset også er nominert til Årets Triks.

 


Foto: Dasha Nosova
 

Det klassiske spørsmålet, hva var det morsomste du gjorde forrige vinter?

-Jeg gjorde mye kult forrige sesong, men turen til Svalbard med Nitro i mai var absolutt et høydepunkt. Det var gøy å filme med Eero Ettala og Sam Taxwood. Jeg er ikke så vant til sånne ting enda, men det skal det bli mer av fremover.


Hva skal bli det morsomste neste vinter da?


Neste vinter er fortsatt litt oppe i skyene, men det blir mye konkurranser i starten, så må jeg ta det litt derfra. Men jeg håper at vi klarer å gjøre et filmprosjekt også. 


Vi må jo nesten spørre deg litt om X Games. Vi hadde alle gåsehud da vi stod og klappet i takt før du droppet inn i finalen på Tøyen. Hvordan var det å stå der på toppen foran mer enn 15 000 jublende publikummere? 

-X-games Oslo var en helt sinnsyk opplevelse. Det var jo litt kjipt å ikke kjøre så bra som jeg ville i finalen, men å stå på toppen der og ha hele Norge i ryggen, er noe man ikke glemmer med det første.
 


Foto: Matt Pain / Process Films


Du fylte nettopp 25 år, og i den anledning leide du inn DJ og et av byens mer classy utesteder forrige helg. Hvordan var feiringen?


-Feiringen var helt rå. Vi tenkte at nå som jeg for en gangs skyld er hjemme på bursdagen min og i tillegg ble 25, så måtte vi dra på litt skikkelig. Jeg tror folk hadde det gøy. Det hadde i hvert fall jeg. 


Er det på tide at noen andre enn Ståle vinner denne prisen etter
å ha fått den 4 år på rad?

-Ja, Ståle har ikke plass til flere priser i skapet sitt, haha.

 

 

Aleksander Østreng

 

Juryens begrunnelse: Etter sesongens slutt kom det ut en edit fra Transworld Snowboarding der Alek fortalte om hvordan han hadde valgt å prioritere filming framfor konkurranser denne sesongen, og der han forklarte årsakene til dette. Aleks sine verdier og hans lidenskap for snowboard er i seg selv verdig en nominasjon til denne prisen. Vi så hans banebrytende kjøring i RK1-filmen i fjor, og kan nesten ikke vente til Transworld sin film ”Insight” kommer ut i høst. Ryktene går på gata om hans kommende part, og vi har fulgt med på han gjennom sosiale medier gjennom hele sesongen, som forsåvidt varer året rundt for Alek. Minipiperunnet fra Mt. Hood i sommer med uendelige handplantvariasjoner er blant juryens favoritter, og diskusjonen (som alle forøvrig står på samme side i) var den samme i år som i fjor; Er Alek verdens beste snowboarder? Til slutt må det jo nevnes at han også rakk å røske med seg en kjapp femteplass i slopestyle fra X Games mellom gateslagene!
 


Foto: Matt Pain / Process Films


Det klassiske spørsmålet, hva var det morsomste du gjorde forrige vinter?

-Er vanskelig å plukke en hendelse eller tur. Synes hele vinteren var morsom og det var gøy å drive med noe annet en det jeg har gjort de siste årene. Dro nye plasser og fikk kjøre med masse kule folk. Hvis jeg må velge en tur så blir det nok riksgränsen i mai. Var en helt konge vibe og jeg fikk se mange av mine forbilder shredde.


Hva skal bli det morsomste neste vinter da?


Det morsomste blir å reise rundt og filme. Forhåpentligvis mange kule destinasjoner og bra folk å henge og shredde med.
 


Foto: Øivind Fykse

Du har jo prioritert litt annerledes denne sesongen enn før i forhold til konkurranser, kan du fortelle litt om grunnen til det?

-Ja. Denne sesongen var annerledes. Gikk plutselig fra å ha hele sesonger planlagt dag til dag før vinteren begynner, til og kunne bestemme planen selv og heller prøve å følge snøen. Grunnen var vel egentlig at jeg er 25 nå og føler jeg har drevet med konkurranser lenge. Følte meg mere motivert til å bruke mere tid på å filme, noe jeg har vært interessert i å prioritere lenge. Var veldig morro og gøy med litt forandring.


Er det på tide at noen andre enn Ståle vinner denne prisen etter
å ha fått den 4 år på rad?

-Nei. Jeg Synes alltid Ståle er en verdig vinner. Han er verdens råeste på brett, gjør unike ting og er en bra representant for snowboarding. <3