NyheterÅrets Mannlige Kjører

Årets Mannlige Kjører

Skrevet av Dina Treland, 20. Sep, 2018

Stemmeboksen er nå åpnet for siste pris

Siste pris som skal stemmes på er årets mannlige kjører. Dette er en av de gjeveste prisene, der alle de nominerte kan vise til imponerende prestasjoner gjennom sesongen som gikk, og alle fire er helt i verdenstoppen. Du kan nå stemme på din favoritt. Til syvende og sist er det en kompetent jury som kårer vinneren, men stemmeresultatene vil bli tatt i betraktning når avgjørelsen blir tatt. 

Les intervjuer med de nominerte under stemmeboksen! 

 


Husk også å stemme på de andre prisene!

-Årets Kvinnelige Kjører

-Årets Event

-Årets Klubb

-Årets Event

-Årets Triks

-Årets Bilde

-Årets Park 

-Årets Gjennombrudd

 

Mons Røisland


Juryens begrunnelse: Mons startet forrige vinter med et brak, der han tok big air-seieren i Grand Prix i Copper, og tredjeplass i Dew Tour like etterpå. Er du på sosiale medier kan du umulig ha gått glipp av han og Markus Olimstads jevnlige Marmor-edits. Mons hadde sin OL-debut i Pyeongchang, der han imponerte stort i kvalifiseringen, men skadet dessverre skulderen og måtte stå over finalen. Nå er han tilbake, og vi er spent på å følge Mons denne sesongen!


Foto: Process Films


Alder: 21
Lokalbakke: Kirkerud
Sponsorer: DC, Rockstar, Oakley og Now Bindings


Vi får vel begynne med å gratulerer deg med 3 plassen i New Zealand, bedre sesongstart enn det kan man vel ikke ønske seg?

- Tusen tusen takk! Ja det var utrolig gøy! Har ikke kjørt noe konkurranse på snø siden OL, så var deilig å kjenne at ting funker. At det da resulterte i en pallplass var ekstra deilig!


Du startet sesongen bra i fjor også, hva er det meg deg og sesongstart?

- Haha, faktisk ikke... I fjor hadde jeg en god streak på 4 stillashoppkonkurranser, hvor jeg ikke kvallet til finalen. Men da jeg endelig kom på ekte snø i desember i Colorado, DA funka det! Så en litt senere pangstart i fjor, men klager ikke!


Vi kommer vel ikke unna din OL-debut. Fortell litt om hva som skjedde?

- OL var spennende, rart, gøy, vondt og ekstremt kaldt. Det var en helt sykt spennende, men drit bra slopestyle. Kvalikk var jo mitt høydepunkt. Vi var 4 nordmenn og alle gikk videre! Det var alt for gøy! Men i treningen ti minutter før finalen starter så faller jeg på bs hardway 2, og går bra hardt i bakken. Brekker brystbenet, 2 ribben og får en separasjon grad 5 i kragebenet... Vondeste jeg har vært borti hvertfall! Fikk live oppdatering av Lars Haugvad i sykebilen da vi trodde Ståle skulle stå på pallen nok en gang!

Til slutt fikk jeg god hjelp og behandling, og en gratis business billett hjem av forsikringen, så noe smud kom det jo ut av det!


Hvordan går det med saksofonkarrieren din?

- Saksofonkarrieren har egentlig bare tatt av helt. Spilte tre ganger for kongen og dronningen av England, og ble etterspurt på Coachella, men et sted må man bare sette en strek.


Hva skjer videre denne sesongen da?

- Videre denne sesongen skjer det bare masse masse snowboardkjøring! Skal prøve å få filmet en del Marmor edits, kjøre bra i konkurranser og ha det morsommere på brett enn noen gang!


Foto: Process Films


Torgeir Bergrem


Juryens begrunnelse: Torgeir er en snowboardkjører alle legger merke til på grunn av hans stil og kraft i kjøringa. Han lander som et fjell, uansett om det dreier seg om 1620´er eller sw bs 540 til method. Da Torgeir til alles store begeistring dro frem sistnevnte triks i OL-kvalliken var det mange som så lysere på utviklingen av snowboardkonkurranser. Torgeir fikk i år tredjeplass i store konkurranser som Air+Style Beijing, Banana Open og Spring Battle. I tillegg til å være en av verdens aller beste kjørere er han også en mann som sprer glede og latter blant alle rundt seg, til og med når han sover.


Foto: Process Films

Alder: 27

Lokalbakke: Vassfjellet

Sponsorer: Volcom, Nitro, Electric, SessionKonkurransemessig ser det ut som at dette var tredjeplassenes år, har du tatt over bronsestreaken Ståle hadde tidligere?

-Det har kanskje sett litt sånn ut ja. Har vært mye på pallen, men aldri øverst. Men jeg klager ikke jeg, Det har vært mye gøy.


Hva var høydepunktet for deg forrige vinter?

-Høydepunktet var vel å få dra rett fra Korea til Canada og kjøre Baldface en uke. Det var en ganske stor kontrast å komme opp dit etter OL sirkuset med masse snø og ingen folk.


Hva tenker du om at din sw bs 5 method i OL-kvaliiken trolig vakte mer oppmerksomhet enn vinnertriksene til Seb Toots?

-Det var litt spesielt det ja. Alle ser så like ut når vi kjører konkurranser, så det var kanskje litt deilig for folk å se noe litt annet. Jeg fikk sikkert 10 meldinger av forskjellige folk etter første runnet som sa at jeg måtte gjøre det. Så jeg hadde jo egentlig ikke noe valg!


Det er ikke mange som er så kjent for søvnen sin som du er. Hva er det rareste stedet du har sovnet, og hvor lenge er det lengste du har sovet sammenhengende?

-Jeg tror ikke jeg sover så mye mer enn folk flest, jeg bare tar en kjapp blund hver gang jeg har mulighet. Sovnet på tribunen på en konsert i mai. Jeg vet ikke hvor lenge jeg har sovet i strekk, men jeg sov ca. 19 timer en natt/dag i Australia forrige måned.


Veldig off topic avslutningsspørsmål, men fikk du ikke vondt av trykket da du dykket ned til 22 meter i StaleLife-editen fra Maldivene?

-Vi hadde fått låne de undervannsscooterne, så jeg måtte sjekke hvor langt ned jeg kunne komme. Det gikk helt fint med trykket. Det er noe av det morsomste jeg har gjort noensinne.


Foto: Process Films


Marcus Kleveland


Juryens begrunnelse: Marcus kan nærmest tapetsere veggene med alle medaljene han sanket i fjor; et gull og to sølv i X Games, bronse i US Open, og gull i både Winter Games New Zealand og World Cup i Moenchengladbach. Men Marcus har så utrolig mye mer å by på enn resultatene fra konkurranser! Instagrammen hans flommer over av nye og kreative triks, og snowboardere verden over får stadig hakeslepp av å se klippene som går viralt.


Foto: Process Films


Alder: 19

Lokalbakke: Dombås

Sponsorer: RedBull, Nitro, Volcom, Electric, Audi, SessionDu gjorde mye sjukt forrige vinter, hva er du mest fornøyd med selv?

-Tusen takk! Det jeg er mest fornøyd med er nok XGames, både i Aspen og i Oslo! Det var veldig godt og være tilbake i Oslo etter ankelskaden i mars også!


Ja, du var jo litt uheldig også i vinter. Er du helt skadefri igjen nå?

-Var litt uheldig på slutten av sesongen. Det var helt sykt kjipt å miste siste rest av påske ++. Har tatt det helt med ro i sommer, så kroppen er helt 100% nå!


Dombås virker som det perfekte stedet å vokse opp, spesielt hvis du har Red Bull i ryggen. Fortell om parken som ble bygget der før OL!

-Dombås har vel egentlig aldri vært så bra noen gang som det var i år! Parken var helt konge, i tillegg til at det snødde annen hver dag! Godt å ha en slik park å cruise rundt i hele sesongen:) Må bare si tusen takk til alle som stilte opp for at Dombås skulle bli 100% i år!!


Multitalent som du er, hva er det lengste du har hoppet på snowboard, twintip og motocross?

-Haha, er ikke helt sikker på hvor langt jeg har hoppet på noen av delene.. men det er sykt fett å gi på på motocross!!


Hva er planene for kommende sesong?

-Planene for denne sesongen er ganske lik som alle andre sesonger. Kjøre de største konkurransene, cruise hjemme på Dombås i tillegg til litt «rægg» i den såkalte «sagronda» hahaha..


Foto: Process Films 

 

Ståle Sandbech

 

Juryens begrunnelse: Ståle har i mange år utmerket seg som en av de aller mest allsidige kjørerne som behersker alle disipliner. Med blant annet 4 plass i OL i slopestyle og andreplass i Spring Battle og Banana Open beviser han nok en gang at han er en av de aller beste. Ståle er også en snowboarder som byr på seg selv. Han har hatt med seg egen filmer hele sesongen, og produsert utallige StaleLife til stor inspirasjon og motivasjon for andre snowboardere. Han tar vare på fanskaren sin på en unik måte, der han svarer på kommentarer og gjør at folk føler seg sett. Dette er viktige egenskaper!Alder: 25

Lokalbakke: Kirkerudbakken

Sponsorer: Oakley, Monster, Rome snowboardsJeg starter med det klassiske "årets kjører" spørsmålet: Hva var det beste som skjedde forrige vinter?  

-Det er alltid så vanskelig å svare på, er så mye gøy som skjer hele tiden. Men tror det å lage filmer med Gimbalgod er det mest nye og spennende kanskje.


Du har vel nettopp fått prøve deg som storfjellskjører i New Zealand, hvordan var det?

-Det er helt rått og veldig skummelt. Er så rart å droppe inn på bratt terreng der man ikke kan se bunnen eller man helt sikkert vet hva som er bak det droppet eller hva enn du hopper ned. Man ser det så vidt fra helikopter og må bare gro baller og gå for det. Det er nytt og spennende for meg og det er det som er så rått med snowboard. Man har så mye forskjellig terreng og muligheter å kjøre på. Så det er nye erfaringer hele tiden, selv om man har kjørt brett i over 10 år.


Mange tenker at profesjonelle snowboardere endelig kan slappe litt av når sommeren kommer, men det virker som at det for deg var rett fra Fonna til Portugal til Maldivene til Bali til Australia og nå New Zealand. Hvor mange reisedøgn har du egentlig hatt i 2018?

-Ja, det har vært ganske hektisk. Men jeg valgte jo å dra på disse turene selv. Trodde egentlig Maldivene og Bali skulle bli litt slappe av turer, men vi løp jo rundt som gærninger for å prøve å få med oss alt som var mulig å få med seg. Man må leve mens man kan!


Den turen dere hadde til Maldivene så helt sinnsyk ut. Det har kanskje ikke så mye med snowboard å gjøre, men du må nesten fortelle litt om den allikevel..

-Maldivene var helt rått. Jeg har aldri vært på så tropisk sted før. vi bodde på en sykt fin øy midt i havet og spiste den beste maten, og gjorde masse gøye aktiviteter hele tiden. Vi filmet en del der så om du vil se mer så er det to filmer derfra på youtube kanalen min.

 

Har du blitt mer gira på surf enn snowboard nå eller?

-Hehe. Nei, men det er noe mer nytt for meg. Jeg har mer å lære der og får nye mestringsfølelser hele tiden. Det får jeg ikke like ofte på snowboard, med mindre jeg kjører storfjell og backcountry. Pluss at jeg er ganske dårlig og det irriterer meg. Jeg må lære meg det så jeg er helt ok hvertfall!


Foto: Process Films