NyheterHvilken park likte du best i vinter?

Hvilken park likte du best i vinter?

Årets Park skal kåres

Skrevet av Dina Treland, 27. Aug, 2018

Hvilken park likte du best i vinter? 

En vinter med uvanlig mye snø førte med seg utrolig mye bra parker rundt i landet vårt. Fem av de har allikevel utmerket seg som litt bedre enn resten. Her finner du stor variasjon fra små parker som kun eksisterer på grunn av hardtarbeidende ildsjeler til store parker i landets største anlegg. Det er på tide å stemme på din favoritt! 

Stemmene vil bli tatt med i betraktning når vinneren skal kåres, men det er en kompetent jury som tar den endelig avgjørelsen.

 

Se edits fra parkene og les intervjuer med lokale shredders under stemmeboksen!

 


Husk også å stemme på Årets Gjennombrudd!

 

Gråkallparken

 

Juryens begrunnelse: Gråkallparken har i år igjen vist et imponerende stykke initiativ og dugnadsånd. Med mange spadetak og stor iver beviser guttene bak parken i Gråkallparken at det ikke er tråkkemaskiner og moderne utstyr som avgjør hvor bra en park kan bli. Eventet Gråkallparken Boardgames trakk så mange av landets railkjørere mot Trøndelag at det var like før NSB måtte sette opp ekstraavganger mot trøndelag. Prikken over i´en ligger allikevel i detaljene. Andre steder er man ofte redd for å hekte siden railsa glir dårlig, men dette et ukjent fenomen i Gråkallparken. Der er det bare å hoppe opp på railen og stå der. Hvis du klarer å bli stående gjennom alle kinks, waterfalls og andre kreative hindringer vel å merke.

 

 

Vi har tatt en kjapp prat med Kristoffer Lerånd som nærmest har bodd i Gråkallparken gjennom vinteren, når han ikke har vært ute og filmet street.


Hvorfor bør Gråkallparken vinne prisen for Årets Park?

-Gråkallen er rett og slett en veldig smud plass, hyggelige folk, bra park og sjuukt bra utsikt.Har du som lokal snowboarder mulighet til å påvirke hvordan parken skal være?

-Stian og Håkon er veldig på å bygge obstacles som folk ønsker, så ting er lett å påvirk for de som er gira.

Var det noen kule events i parken i vinter?

-Gråkallparken boardgames var doooope!! Masse folk, helt sjukt bra event faktisk.


Har det vært mye endringer i parken i løpet av sesongen?

-Parken der endres stadig vekk, og det kom latterlig mye snø i år, allikavel flytta Stian og Håkon rundt på shit. De driver jo også Bourbon rails, så plutselig var det nye rails eller noe fett man kunne shredde på. Pluss at alle er med som shapehjelp, så da blir jo ting fort annerledes fra dag til dag.


Hva var det kuleste elementet i parken i vinter?

-Kuleste elementet er litt vanskelig. 10xflat waterfallrail eller “nia”, en 9 meter rail. Det er vel dem som blir kjørt mest. Men ellers har det vært så mye fett i parken der i år at jeg vet egentlig ikke.

 

Kvitfjell

 

Juryens begrunnelse: Kvitfjell har markert seg med en bra park hvert år, og de er hele tiden med på å pushe nivået på norske parker. De viser at de satser på snowboardere gjennom å ha et parkcrew som alle er usedvanlig dyktige snowboardere, og derfor vet hvordan parken bør bygges. I tillegg ligger de gunstig plassert i et snøhull, og er tidlig ute med å få opp hele parken. Kvitfjell er rett og slett dritbra helt fra sesongstart til alt smelter bort. I Kvitfjell finner man noe for alle snowboardere. De har en egen kidspark, og de er blant de få som fremdeles har store hopp. I tillegg har de masse kreative elementer som kan kjøres i alle retninger, noe vi så spesielt under Team Battle, da halve kongeriket var samlet i Kvitfjell under Team Battle.Emil Mo er en av de lokale ripperne i Kvitjell, og han har bare lovord å komme med om parken:


Hvorfor bør Kvitfjell vinne prisen for Årets Park?

-Kvitfjell burde vinne prisen for best park fordi: De har hatt et helt vanvittig tilbud gjennom hele sesongen og lit til, det er aldri et savn av et gammelt rått element bare 10 nye kreative muligheter, de har hatt mange og det kuleste eventet for snowboardere i Norge, som kjører har du stor innvirkning på hvordan parken skal utvikles og dette tror jeg er noe av suksessen.


Har du som lokal snowboarder mulighet til å påvirke hvordan parken skal være?

-Som lokal snowboardkjører har jeg all mulighet til å komme med ideer og andre vrier på elementer.


Var det noen kule events i parken i vinter?

-Mange kule events i Kvitfjell, det helt klart tøffeste var Team battle, men de har kjørt på med railjams og hopp konkurranser gjennom hele sesongen.

Har det vært mye endringer i parken i løpet av sesongen?

-Parken startet med et supert oppsett som har utviklet seg gjennom hele sesongen, alltid plass til noe mer! Små kreative buer rundt om kring, tønner, gaps, osv osv. Det er sjeldent elementer blir tatt bort de blir heller utviklet videre og det er fett! Aldri opplevd å miste et fett element, bare at det er 10 nye fete muligheter hver gang jeg shredder der.

Hva var det kuleste elementet i parken i vinter?

-Det kuleste elementet i vinter klarer jeg ikke velge ut, men favorittdelen min av parken er helt klart Trannyheaven!! En himmel av trannys, rails, hopp og flow.

 

Oslo Vinterpark

 

Juryens begrunnelse: Oslo Vinterpark er ikke ny for verken å være nominert eller å vinne denne prisen. Men hvilke andre steder i verden finner man en så bra park så nær en hovedstad? Med ivrige shapere rekker nesten ikke den ene shaperen gjøre seg ferdig før den neste er i gang med sin shaperunde. Oslo Vinterpark har også en blåpark der triksene kan innlæres før de tas til hovedparken, og de har til og med en mindre pipe som folk kan prøve seg i før man tar steget opp til superpipen. For det er nettopp pipene som gjør Oslo Vinterpark helt unikt. Norges eneste superpipe er helt i verdensklasse, og det at de holder den åpen - gratis - flere uker etter at skisenteret stenger er noe som har ført til store smil om munnen på mang en Oslo-snowboarder.


Isak Ulstein er fast inventar i parken i Oslo Vinterpark. Til tross for skader i vinter har han rukket å besøke Oslo Vinterpark gjennom sesongen.


Hvorfor bør Oslo Vinterpark vinne prisen for Årets Park?

-Oslo Vinterpark bør vinne prisen for Årets park fordi de prioriterer park, de åpner den tidlig, og de er flinke til å holde den bra shapet gjennom hele sesongen. 


Har du som lokal snowboarder mulighet til å påvirke hvordan parken skal være?

-Jeg synes jeg kan påvirke hvordan  parken skal være ved å eventuelt komme med tips til nye features, men jeg har ikke følt at det har vært nødvendig fordi shaperne gjør en kreativ og bra jobb.


Var det noen kule events i parken i vinter?

-Benchpress er jo et kult event, men skulle gjerne hatt flere eventer i parken, som feks en railjam eller et lite slopestyle event.     


Har det vært mye endringer i parken i løpet av sesongen?

-Jeg digger at de endrer noen elementer i parken gjennom sesongen sånn at ikke folk går helt lei det som har stått der fra preseason.        


Hva var det kuleste elementet i parken i vinter?

-Ut ifra klipp jeg har sett så ble det gjort mye kult på elbowen! Den er litt annerledes, og den åpner opp for triksman kanskje ikke har sett før.

 


Hemsedal Railgarden

 

Juryens begrunnelse: På nyåret begynte det å dukke opp stadig mer bilder og film fra en splitter ny railpark på Fauskojordet, best kjent fra Bjerkan Invitational Railjam i "gamle dager". Her er det nå tett med rekkverk i alle mulige former og fasonger, der alt fra små barn til eldre gubber kjører snowboard og griller pølser sammen. Det er flere linjer, så man kan lære seg triksene på bokser og rør før man tar det til de verste kinkrailsa. De to ildsjelene bak Hemsedal Railgarden har også greid å finansiere en tråkkemaskin gjennom crowdfunding, så kanskje fremover at det også blir mer hopp å se på jordet i Hemsedal! Kreative løsninger som dette hjelper dem å holde prisene nede, så du kan kjøpe deg sesongkort til herligheten for den nette sum av 1500 kroner!

 

Jonas Mørk Danielsen har flyttet fra Hallingdal for å gå på skole, men tilbragte helger og ferier i Hemsedal Railgarden.


Hvorfor bør Hemsedal Railgarden vinne prisen for Årets Park?

-Hemsedal Railgarden burde helt klart vinne årets park fordi det er så fett konsept. Det er en sykt kreativ og morsom park som gjør det fett å være der. Jeg syns konseptet med en kort heis, en gjeng med gode snowboardere og morsom park er skikkelig kult. Jeg digga jo Golparken og Railgarden er jo litt samme greia! Gutta i parken har virkelig stått på i vinter og det syns jeg de burde belønnes for!

Har du som lokal snowboarder mulighet til å påvirke hvordan parken skal være?

-Jeg har ikke vært der så mye i vinter siden jeg for tiden går på Hovden skigymnas og bor på Hovden, men jeg er helt sikker på at de tar imot ideer av de lokale og de som shredder der. Alle jeg kjenner som var der i vinter syns i hvert fall det var fett.

Var det noen kule events i parken i vinter?

-Jeg fikk bare vært med på ett event i år og det var Garden Games som var i påsken. Et rått opplegg hvor man egentlig bare shredda sammen med alle som var der. Det var litt hardt den dagen, men fortsatt et veldig kult event som jeg husker fra forrige sesong. Kul snowboardkjøring, sjukt gøy og fete premier. Er så kult å se Bad Plans gutta shredde, de er jo helt råe!

Har det vært mye endringer i parken i løpet av sesongen?

-De er flinke på å endre parken jevnlig, så det er ikke noe fare for å bli lei av parken. Det er jo viktig å variere litt på parken gjennom sesongen og det føler jeg de har vært flinke på! De gangene jeg var der var der alltid noe nytt som var endret på.

Hva var det kuleste elementet i parken i vinter?

-Synes egentlig alle elementene var morsomme og fete, men synes dobbelkinken var sykt chill og wallride`n! Så syns jeg jo at pvc rør er sjukt gøy da!

 
 

Trysil

 

Juryens begrunnelse: I norges største skisenter finner man også en av de aller beste parkene. Parken starter med en morsom hopplinje straks du går av heisen og fortsetter hele veien ned til du setter deg på heisen igjen.  Trysil kan by på elementer i alle størrelser, alt fra kidsparken til "night´n", som er stort nok til at det har blitt gjort trippelcorks der i vinter.Med en stabilt bra park som får frem det beste i enhver snowboarder ble NM nok en gang lagt til Trysil i vinter, og det var faktisk så vellykket at NM blir på Trysil kommende sesong også. Den store bonusen forrige vinter var den nye minipipen. I en tid der nesten alle parker har gitt opp pipesatsingen er det kult å se at Trysil går motsatt vei!Olav Wiik har gått på folkehøyskole i Elverum, og derfor vært lokal Trysil-kjører i vinter. Vi har tatt en prat med han om parken i Trysil:


Hvorfor bør Trysil vinne prisen for Årets Park?

-Trysil Parken bør vinne fordi de har varierte elementer som passer til ethvert nivå. Om du har lyst kjøre rolig så har du mulighet til det. Hvis du er stoka på å gjøre større triks, har du mulighet til det. Park-crewet er veldig aktive og starter å bygge tidlig på sesongen, slik at de legger til rette for en park med god standard hele året


Har du som lokal snowboarder mulighet til å påvirke hvordan parken skal være?

-Ja, det har vi. Parkcrewet tar imot tilbakemeldinger på parken. Og da er det som regel fiksa dagen etterpå. Odd har lagt til rette for det de fleste ønsker.


Var det noen kule events i parken i vinter?

-Vi hadde den Railjammen på starten av sesongen, hvor det var sjukt bra stemning og alle var stoka. Også var det jo NM på slutten av sesongen, som var veldig bra gjennomført.


Har det vært mye endringer i parken i løpet av sesongen?

-Ja, det har det. De har lagt til nye elementer etter forholdene. De satte opp blant annet en rainbow, som man også kunne bruke som en hip, som var sjukt gøy. 


Hva var det kuleste elementet i parken i vinter?

-Det må ha vært Henget og Arne (to hopp i line). Der kan man lære seg mange nye triks og de ligger perfekt til i parken, i tillegg til at du får en rail etter hoppene.