NyheterSnowboardawards 2016

Snowboardawards 2016

Årets Park

Skrevet av Dina Treland, 08. Sep, 2016

Det er på tide å gi noe tilbake til de som bruker uendelige nattetimer i tråkkemaskin og med shapespade for at vi skal få en bra dag i parken! 

Prisen som presenteres i dag er prisen til de som har gjort vinteren litt bedre for de fleste av oss, nemlig Årets Park. I stedet for den vanlige vrien med å intervjue daglig leder eller parksjef har vi i år valgt å heller intervjue lokale kjørere fra de ulike parkene. Intervjuer finner du under stemmeboksen!

Det er en kompetent jury som til syvende og sist kårer vinneren, men de vil ta avstemmingsresultatene med i betraktningen når avgjørelsen skal tas. 

 

 

 

Husk også å stemme på årets gjennombrudd


Geilo

 

Juryens begrunnelse: Geilo har vært et fast innslag blant de nominerte til denne prisen, og skuffet ikke i år heller. Med et stort og effektivt parkcrew har Tirilparken holdt både holdt høy kvalitet og inneholdt mye mer kreative elementer enn tidligere. I tillegg kan de by på flere parker, og i Havsdalen har de topp moderne snøkanonanlegg som gjør at parken kan stå klar før du har rukket å finne fram høstjakka di. Med events som Spring Session samlet Tirilparken snowboardere fra både nær og fjern for en sesongavslutning med uslåelig stemning, slush, sommerstemning, gode deals på både heiskort og overnatting og ikke minst en park med kreative og velbygde element i absolutt alle vanskelighetsgrader.

 

 

Vi har her intervjuet lokal pokal Karoline Herleiksplass, som er oppvokst bare et middels langt steinkast fra parken. 

Hvorfor bør Geilo vinne prisen for Årets Park?

 

-Geilo fortjener prisen for årets park da de legger opp parken slik at den passer til kjørere på forskjellig nivå. Hopp i mange forskjellige størrelser, og rails med forskjellig vanskelighetsgrad. De er også kreative i utbyggingen av parken, slik at det blir mye lek og morro.

 

Har du følelsen av at du som lokal snowboarder har mulighet til å påvirke hvordan parken skal være?

 

-Som lokal kjører, ønsker parkshaperne gode tilbakemeldinger på det de lager. Er det noe vi ønsker at skal endres på, er det bare å slå av en hyggelig prat. I tillegg blir de også glad for kreative innspill, slik at parken alltid er i topp shape for kjørerne.

 

Var det noen kule events i parken i vinter?

 

-Parkene var helt rå gjennom "Mega Park" og det var stappfullt med folk så langt øyet kunne se. Var dessverre ikke tilstede ved Spring Session i år, men jeg regner med det levde opp til forventningene der også. Det var også konkurranser både på ski og snowboard - og parken var tipp topp til alle events.

 

Har det vært mye endringer i parken i løpet av sesongen?

 

-Har vært en del borte fra parken selv, men ja, det mener jeg å huske. Parken fikk i hvert fall en total-makeover til Mega Park da de fikk bruke turist-løypen lengre opp. Ellers blir rails flyttet rundt på og hopp bygget om slik at det alltid er nye og morsomme utfordringer å finne.

 

Hva var det kuleste elementet i parken i vinter?

 

-Under megapark synes jeg de tre øverste hoppene var utrolig morsomme. Her kunne man leke seg så mye man ville med forskjellige lines. Ellers synes jeg rail-linen på slutten av parken alltid ga runden en morsom og fin avslutning.

 

 

Trysil

 

Juryens begrunnelse: I landets største anlegg finner vi også en av de aller største parkene. Heisturen er kanskje litt lang, men det er iallefall parken ned igjen også! Plenty med hopp i ulike størrelser, rails i alle former og fasonger, og i tillegg har de blå og grønn park for de litt mindre erfarne som vil kjøre park. På den sagnomsuste ”Night´n” ble det kjørt kvalifiseringskonkurranse for selveste X Games, og Trysil var også arena for et særdeles vellykket norgesmesterskap.Simen Nicolay Johannessen som har vært elev ved snowboardlinja på Trysil de siste tre årene svarer for Trysilparken
 

Hvorfor bør Trysil vinne prisen for årets park?
 

-Trysil bør vinne prisen fordi de enkelt og greit faktisk har årets park som er både morsom og litt krevende.

Har du følelsen av at du som lokal snowboarder har mulighet til å påvirke hvordan parken skal være?


-Jeg vet at jeg som lokal snowboarder og for så vidt andre snowboardere i stor grad har muligheten til å påvirke hvordan parken skal være.


Var det noen kule events i parken i vinter?
 


-Vet ikke om det har vært så mye kule konkurranser og eventer i parken i år bortsett fra de konkurransene som snowboardforbundet satt i gang sjæl, men yo, de konkurransene var dope as f@,) og det har Trysil mye av skylda for.


Har det vært mye endringer i parken i løpet av sesongen?
 

-Det har vært endring i parken i løpet av sesongen men jeg skulle ønske de kunne endret den litt oftere og litt mer.


Hva var det kuleste elementet i parken i vinter?

 

-Det kuleste elementet i parken var jo selvfølgelig ”night´n”. Det er et svært hopp som alle koste seg på og kastet seg rundt i alle mulige rotasjoner.

 

 

Golparken

 

Juryens begrunnelse: Som Golparken selv skriver på instagramkontoen sin: ”Tauheis, masse rails, en 140 meter lang bakke og heiskort til 150 kr!” Kan det bli bedre? Med litt flaks var det til og med overnatting på madrass på gulvet hos selveste parksjefen inkludert i de 150 kronene. Før forrige sesong var det ytterst få snowboardere som dro til Gol for å kjøre snowboard, men i fjor valfartet folk fra hele landet for å få kjøre den beryktede Golparken. Med kreative raillinjer og en kort og effektiv heis har Golparken vært et sted mange har doblet triksbagen sin i vinter. Det var første år med parksatsing, og lite tilgjengelige ressurser, men allikevel klarte ildsjelene å holde en utrolig morsom railpark på jordet fra tidlig november til uti april.

 

 

Elev ved Switch-linja på Hallingdal Folkehøgskole Stine Tønnessen har vært fast inventar i Golparken gjennom hele vinteren. 

Hvorfor bør Golparken vinne prisen for årets park?

 

-Det er så mange gode grunner for at Golparken bør vinne årets park! For det første så er det helt vanvittig hvor mange elementer som ble satt opp på det lille jordet på bare 200 meter. Opptil fem ulike lines som gav veldig mye variasjon i kjøringen. Siden parken er så kort, så får man utrolig mange laps! Det er kanskje noe av det aller beste med Golparken. Man får kjørt veldig mange elementer på kort tid, så tiden i parken blir veldig effektiv og så klart megamorro. I og med at parken er på et så lite område så ser man alle som er i parken. Det fører til sykt god stemning! Parken var gjennom hele sesongen i år alltid i sykt god stand. De fleste railsene er helt nye og veldig bra. For å ikke snakke om at det var alltid shapet enten man dro opp på kveldkjøring i ukedagene eller i helgen. Parken hadde også elementer som passet til alle nivå. Alt i fra bokser og pvc-rør til helt sjuke rails. Stian, Håkon og Håvard har virkelig stått på hele vinteren for å få til en helt rå park for alle.

 

Har du følelsen av at du som lokal snowboarder har mulighet til å påvirke hvordan parken skal være?

 

-Stian, Håvard og Håkon som jobbet i parken var alltid veldig mottakelig for tilbakemelding fra alle. Det var veldig kult. Følte at man fikk bli med å bestemme litt hvordan man ville ha det. I starten av sesongen hadde jeg ikke kjørt noe park og etterlyste derfor litt ekstra pvc-rør og noen lave rails som var greie å lære seg litt ting på. Det satt de opp, noe som jeg var veldig fornøyd med. Jeg var elev ved Hallingdal Folkehøgskole som ligger 300 meter fra Golparken i fjor og vi var veldig mye i Golparken. Da fikk klassen bli med på å påvirke en del hvordan vi ville ha det i parken. Det var fett! 

 

Var det vært noen kule events i parken i vinter?

 

-Allerede etter et par uker etter parken åpnet i slutten av november var det en railjam som samlet veldig mange flinke kjørere i parken. Det var et veldig kult arrangement og en skikkelig bra pangstart for parken.

Det var også et arrangement siste åpningshelgen, Golparken Boardgames. Det vil jeg si var selve høydepunktet i løpet av hele sesongen! Alle rails og alle mulige slags elementer ble satt opp på det lille jordet. Tror det var over 50 elementer faktisk. Det var helt sykt og vilt gøy. Under arrangementet ble det arrangert flere små konkurranser og syke triks ble satt. Det kom snowboardere fra hele landet og var helt sykt god stemning. Det var virkelig den beste måten å avslutte en fantastisk sesong i Golparken.

 

Har det vært mye endringer i parken i løpet av sesongen?

 

-Park-crewet totalendret parken opptil flere ganger. Det var skikkelig kult og ble satt pris på av mange. I tillegg gjorde de stadig små endringer underveis. Området parken var på ble virkelig utnyttet til sitt maksimale i vinter. 

 

Hva var det kuleste elementet i parken i vinter?

 

-Hmmm, helt umulig å svare på, battleshipen kanskje. Var så sykt mye bra!

 


Hovden

 

Juryens begrunnelse: Hovden har imponert stadig mer de siste årene med økt parksatsning. I vinter var de kanskje den parken i landet med aller flest elementer, og her finnes noe for en hver smak og et hvert nivå. Juryen ble ekstra begeistret for en linje med flere ”hips” etter hverandre nederst i parken. De samarbeider bra med snowboardlinjen på Hovden VGS, og har arrangert både norgescup og railjams. Hovden skal også ha æren for å ha startet årets ”jerrytrap” trend. Samtidig som de unngår farlige situasjoner med feil folk på feil sted i parken, skaper de god underholdning for folk på vei opp heisen.

 

 

Christian Oseid går nå siste år på snowboardlinja på Hovden vgs, og er blant de som shredder hardest i parken på Hovden.

Hvorfor bør Hovden vinne prisen for årets park?

 

-Fordi hovden hører på kjørerne og legger til rette for kjørerne


Har du følelsen av at du som lokal snowboarder har mulighet til å påvirke hvordan parken skal være?


-Ja, vi har en god dialog med de som bygger parken og forslagene våre går alltid igjennom

 

Var det noen kule events i parken i vinter?


-Det har vært både norgescup i snowboard, NM i freeski og RK1 shoot også vi lagde den første jerrytrapen

 

Har det vært mye endringer i parken i løpet av sesongen?


-Den ble endra hver tredje uke ca 

 

Hva var det kuleste elementet i parken i vinter?
 

-Slopestyle coursen med masse forskjellige linjer var kul, men det aller kuleste var jerrytrapen.

 

  

Fonna

 

Juryens begrunnelse: Fjorårets prisvinner levde opp til sitt gode navn og rykte også i år, og noen hundre meter lengre heis betyr jo også en lengre park! Med mye kuler, klumper og trannys er det kun egen kreativitet som kan sette en stopper for kjøringa her. Det er jo en kjent sak at det er vanskeligere å bygge park på sommeren enn resten av året, men med et aktivt parkcrew holdt parken topp stand helt fra vinteranleggene stengte og nesten frem til nå.


 

Sigurd Lindquist er kanskje trønder, men etter x antall netter i telt på et fuktig jorde i sommer er han nå for lokal på Fonna å regne.

Hvorfor bør Fonna vinne prisen for årets park?
 

-Fordi den er lang, og det er masse forskjellige hits ned hele bakken. Man får kjørt veldig variert og det har vært sjukt bra føre i sommer!
 

Har du følelsen av at du som lokal snowboarder har mulighet til å påvirke hvordan parken skal være?


-Ja, ettersom jeg kjenner de som shaper, får jeg klaget daglig. Av og til hører de kanskje på meg.


Var det noen kule events i parken i vinter?
 

-Ja, badplans railjam var ganske kult. Kul recap edit også. Ellers var det lite events.


Har det vært mye endringer i parken i løpet av sesongen?


-Det har vært en del forskjellige endringer på obsticles, og sommersnøen forandrer seg mye ellers, så det blir nye hits her og der.


Hva var det kuleste elementet i parken i vinter?


-Kuleløypa i toppen av parken og steinene i bunnen var sjukt bra. Det var en rail som kom opp etter jeg dro, som så ut som det kuleste elementet. Det var en funky rail med masse kinks.

 

Til slutt vil vi rette en stor takk til resten av anleggene som står på for at vi skal ha en bra park å leke oss i!