NyheterParrot vant i Laax

Parrot vant i Laax

Bare nesten for Kleveland

Skrevet av Peter Gløersen, 20. Jan, 2017

Viste glimt av gull, men endte på sjuendeplass.

Marcus Kleveland (17) gjorde triks som kunne holdt til seier, men  misset på ett hopp i dagens verdenscup i Laax. Dombåsgutten gjorde blant annet cab 1440 og backside 1620, men lyktes altså ikke helt.

– Han hadde helt klart truet vinneren hadde han satt alle triksene sine. Han begynner å bli mer og mer stabil. Dette ble en god oppladning til X Games neste uke, selv om det ikke stemte hel, sier landslagstrener Per Iver Grimsrud.

Kleveland skulle i utgangspunktet gjort en frontside trippelcork på det andre hoppet, men satt ikke trikset på trening. Derfor improviserte han i konkurransen.

– Det kunne gått bedre, men jeg er fornøyd. Det er godt at de store triksene sitter. Det ble litt spontant å prøve et nytt triks, som jeg ikke har prøvd siden i høst, så jeg får øve litt mer på det, sier Kleveland.

Han får ikke mye tid til trening, for allerede neste uke skal han kjøre sitt første X Games i Aspen.

– Det gleder jeg meg til. Det er nytt og spennende for meg, jeg håper bare det er en bra løype og at det blir moro, sier 17-åringen.

Dagens verdenscup i Laax ble en neglbiter av en duell mellom kanadierne Mark McMorris og Maxcence Parrot. Sistnevnte stakk av med seieren, og dermed går en revansjesugen McMorris inn i X Games-uka. Der skal han få bryne seg på blant andre Ståle Sandbech, Mons Røisland og Aleksander Østreng – i tillegg til en Kleveland i form.

I jenteklassen stakk finske Enni Rukajärvi av med seieren, foran amerikanske Jamie Anderson og østeriske Anna Gasser.