NyheterBergrem til finale

Bergrem til finale

Skrevet av Peter Gløersen, 21. Feb, 2018

Sandbech og Kleveland blir ikke å se i OL-finalen.

Kvalifiseringen i OL er som en finale å regne. Kun seks kjørere gikk videre fra to heats, for å danne en 12-manns finale. Dermed må kjørerne levere på høyeste nivå.

Etter nattens kvalifisering er det klart at verken Marcus Kleveland eller Ståle Sandbech blir å se der.
I Sandbechs tilfelle kan dømmingen diskuteres. Rykkinngutten var den første i heat1 til å lande et triks. Da gjorde han en perfekt frontside 1440 tailgrab.
– Hvis dette ikke er finale er det ingenting som er finale», sa Eurosport ekspertkommentator Gjermund Bråten etter landinga.

Det var ikke OL-dommerne enig i. Til slutt var Sandbech 0.25 poeng unna finale. Fire av de seks som gikk videre gjorde backside trippelcork 1440.
– Jeg har ikke fulgt med så mye på de andre, ikke sett så mye på detaljer og sånn, men det er jo fire av de som går videre som tar backside 1440. Det blir mye det samme, jeg har gjort det mange ganger før, men jeg vil ha mer variasjon inn i konkurransekjøringen. Slik var det ikke i dag, sier Sandbech til Eurosport.

I heat 2 gjorde Torgeir Bergrem en perfekt og gigantisk backside 1620. Dommerne var fornøyde og premierte han med 94 poeng. I sitt andre run gjorde han også OLs mest stylish triks, en switch backside 540 melon til method.

Dessverre klarte Marcus Kleveland ikke å ta seg til finale. I første run gjorde han backside trippelcork 1440 med stale fish! Til tross for en unik grab på det, viste 84 poeng seg å være for lite. Det ble høyt nivå i heat 2. Og i sitt andre run gjorde Kleveland en backside 1620, men falt.
- Jeg trodde ikke det skulle bli så bra nivå som det ble her i dag. Men slik er det, sa en veldig skuffet Kleveland etter kvalifiseringen. 

Dermed blir Torgeir Bergrem eneste norske i finalen.

Se hoppene på Eurosport