NyheterIllustrasjonsfoto: Gaute Haaversen-Westhassel

Illustrasjonsfoto: Gaute Haaversen-Westhassel

Big air i Wyller

Skrevet av Snowboardforbundet, 03. Okt, 2018

Oslo kommune har innstilt 1.3 millioner til big air og park i Wyller.

– Det er helt fantastisk, og kommer til å revolusjonere tilbudet. Det gir en helt annen mulighet for de som ønsker å satse og det blir en utviklingsmulighet fra bredde til topp i Oslo Vinterpark, sier anleggskoordinator i Snowboardforbundet, Sondre Hylland.

Oslo kommune innstilte forrige uke 1.3 millioner til prosjektet. Senere i høst vil det stemmes over. Prosjektet forespeiler et big air-hopp av internasjonal standard, en raillinje, en quarterpipe og en linje med to rød hopp.

– Nå får vi et hopp med internasjonal standard der vi har størst tetthet med snowboardere og freeskiere i Norge. Det har vi egentlig aldri hatt – i tillegg den vil stå åpent for alle, hver dag. Samtidig blir det litt for alle med raillinje, quarterpipe og medium hopp ved siden av, sier Hylland.

– Dette er en drøm som er blitt en virkelighet. Tilskuddet er en viktig milepæl hvor aktørene Norges Snowboardforbund, Norges Skiforbund, IL Heming, Oslo kommune og anleggseier Oslo Vinterpark sammen kan ta et krafttak til det beste for utøverne i Osloområdet. Dette anlegget kommer utøverne til gode både i snowboard og i freeski. Det nye Big Air-anlegget vil også sørge for at tusenvis av ungdom kan få prøve seg i en forholdsvis ny gren, sier medlem av søknadsprosessen for Norges Skiforbund, Mikkel Berg.

Australske Charles Beckinsale, mannen som blir omtalt som verdens beste parkbygger, er allerede leid inn for å bygge hoppet og videreføre sine ekspertise til de lokale parkbyggerne. Han skal på befaring i begynnelsen av november. Prosjektet forespeiler byggestart i midten av januar, dersom forholdene ligger til rette for det.

Den nye arenaen kommer til å ligge der superpipen har ligget frem til i dag. Hvert år siden 2014 har Snowboardforbundet og Skiforbundet sammen søkt Oslo kommune om midler til drift av halfpipen. Denne søknaden ble i år endret til Big Air etter en samlet behovsvurdering.

– Vi har sett hvor skoen trykker på rekruttering. Det er veldig mange som ønsker flere hopp og vil nå få muligheten til å kjøre seg opp fra de begynner å hoppe til de  kommer på ett høyt nivå, uten å måtte reise utenlands, sier Hylland.

For de som har hatt glede av superpipen de siste årene, vil imidlertid Oslo Vinterpark øke antall preppedøgn på den lille pipen, så den kommer til å være bedre oftere, og man vil se på muligheten for å bygge den litt større. Den nye big air-arenaen vil kun bygges i snø, så rammeverket til superpipen blir stående.

– Det er ikke umulig at den kan åpnes igjen, dersom midlene er der i fremtiden. Drømmen vår er et fullverdig anlegg for topp og bredde der alle grenene våre blir ivaretatt, også boarder/skicross og halfpipe. Arbeidet der har startet.

– På kort sikt er vi sikre på at veldig mange vil bli veldig glad for tilbudet kommende sesong, men har respekt for at noen vil bli skuffet over at det ikke blir superpipe, vi skal kjempe for at alle blir glad på lang sikt. Big Air i Wyller er første skritt i å realisere en visjon der en enorm rekrutterings- og brukerbase får et tilbud og muligheter de ikke har hatt før, sier Hylland.