NyheterBuaas satset alt i natt.

Buaas satset alt i natt.

Blåveis til Buaas – Gull til 16-åring

Skrevet av Peter Gløersen & Gaute Haaversen-Westhassel, 27. Jan, 2017

Kjersti Buaas satset alt i det som omtales som tidenes beste big air-finale.

– Det har aldri vært høyere nivå i en big air-konkurranse, sier landslagstrener Per Iver Grimsrud.

I tidenes første big air-finale for jenter i X Games Aspen, viste de virkelig hvilket nivå de nå er på. Den 16 år gamle amerikaneren, Hailey Langland, tok seieren hjem med en cab double cork 1080 – et triks som heller aldri har blitt satt i en konkurranse tidligere.

Bronsemedaljevinner fra X Games Oslo, Kjersti Buaas, satset hardt og gikk for en frontside 1080 allerede i første run. Hadde hun landet den kunne hun fort endt på pallen.
 I dag var det helt utrolig å kjøre. Etter det første hoppet tenkte jeg at nå er vi i gang og det her blir helt sykt bra, selv om jeg falt. Men jeg klarte ikke å lande 1080en jeg ville gjøre, jeg var litt ivrig. Alt i alt er jeg likevel sinnsykt fornøyd, sier Kjersti Buaas, som landet det samme trikset på trening tidligere på dagen.

Finalen var preget av mange fall, og favoritten Jamie Anderson slo seg stygt i sitt tredje run. Anderson ble liggende lenge før hun ble geleidet ut av arenaen og det er fortsatt uvisst hva skadeomfanget er.
 Det ble mye tryning i dag, men det kommer av at folk er gira og drar på. Jeg tryna sjøl og slo brillene i øyet etter å ha hatt litt lite rotasjon, forteller Buaas, som måtte til legen etter konkurransen for å sjekke et blått øye.

Dersom jentene fortsetter å dra på slik i konkurranse blir det veldig moro når sesongen avsluttes med X Games i Hafjell.
- Vi vil se flere sånne jentefinaler framover, det er bra for progresjonen. Og Kjersti skal ha for at hun går all inn. Det er ikke noe poeng å holde igjen når det er så høyt nivå, sier landslagstrener Per Iver Grimsrud.

Lørdag 28. januar kl 06:00 norsk tid skal guttene kjøre big air-finale. Også der forventes det at nivået blir skyhøyt. En av favorittene er vår egen Marcus Kleveland, mens Ståle Sandbech endelig er tilbake i en big air-konkurranse etter å ha vært gjennom to kneoperasjoner.