NyheterFoto: Matias Fosso

Foto: Matias Fosso

Boardercrosshelg i Kongsberg

Skrevet av Mette Kvåle, 31. Jan, 2018

Både denne og neste uke er det boardercross på programmet i Kongsberg.

Gruvebyen er ikke bare kjent for sin utvinning av sølv (og våpen) – Kongsberg er også kjent for sine rå snowboardere, og ikke minst sine fantastiske boardercrosskjørere. Til helgen «kommer boardcrossen hjem» når KIF skal arrangere norgescup. Både lørdag og søndagen er satt av til fartsfylt moro og dramatiske heats. Vi gleder oss! 

I fjor var første gang det var para-klasser i norgescupen. Dette viser seg å være svært vellykket og vi ser i år at det er flere påmeldte enn i fjor. Det er også helt nye kjørere som ikke har vært med tidligere. På NM i Trysil blir det også para-klasse under boardercross, så dette er en fantastisk bra mulighet til å få prøvd seg på to konkurranser før NM i SBX 23. mars. Dersom du som para-kjører har lyst å være med kan du melde deg på som vanlig, eller du kan sende mail til biayna@snowboardforbundet.no. Du kan også sende henne en mail om du lurer på hvordan nivået er. 

For detaljert program og informasjon se arrangementsiden

 


Boardercrosscamp neste helg - med Stian Sivertzen
KIF ønsker å sette fokus på brettcross i Norge og vil hjelpe deg å få bedre brettkontroll. Coursen i Kongsberg er helt utrolig morsom - og passe skummel.  Lørdag 10. februar og søndag 11. februar blir det trening i SBX-løypa i Kongsberg Skisenter, under veiledning av kyndige trenere. Registrering fredag kveld. Pris kr. 500,- + rennkort kr. 220 (pr. dag).

Vi har snakket med Stian Sivertzen som skal være trener på campen sammen med Ola Rudi. 

Hvorfor bør snowboardere komme på camp til Kongsberg?
- De bør komme fordi det er en camp med fokus på å ha det gøy, det er bygd en løype som gir veldig gode treningsforhold for bx, og de får gode tips for å hva som generelt må trenes på for å utfordre seg selv til å bli bedre.

Hva har boardercross kjøring si for brettkontroll?
- Brettkontroll får man ved leik på brettet. Jo bedre brettkontroll man har, jo bedre og mer kontrolert kjører man i boardercross og på snowboard.

Hvor gammel var du da du begynte med boardercross?
- Da jeg var 8 år gammel starta jeg å kjøre konkurranse i alle grener. Boardercross, slalom, pipe og bigair (allsidighet er altså nøkkelen!)

Hva gleder du deg mest til på campen?
- Å se alle de utøverne som er stooka på å kjøre snowboard mest mulig

Hvem bør melde seg på?
- Jeg anbefaler det for de som har god brettkontroll. Da få man mest ut av meg som trener. Basics, kan alle trenere lære bort.

For påmelding og mer informasjon se KIFs egen arrangementside