NyheterFoto: Matt Pain / Process Films

Foto: Matt Pain / Process Films

– Bra snowboard ikke er som langrenn

Skrevet av Peter Gløersen, 21. Jan, 2016

Helsvart dag for de norske i Sveits. 

Med hele ni norske i semifinalen og norsk seier i Laax Open de siste fire årene, skulle en tro at alt lå til rette for en finale med mye rødt, hvitt og blått. Slik blir det ikke. Ingen av de norske tok seg videre til finale, deriblant fjorårsvinner og forhåndsfavoritt Ståle Sandbech.

– Man må ha nedturer for at oppturene skal føles bra. Hvis ikke blir man for vant til å vinne. Det er dette som gjør det spennende. Det er bra snowboard ikke er som langrenn – de andre landene må også få vinne litt, sier Sandbech, tydelig skuffet, men med et glimt i øyet. 

 

Så gøy å kjøre at det er vanskelig å stoppe

Dette er første gang på over tre år at Sandbech ikke tar seg til en finale i slopestyle. Generalprøven til X Games i Aspen ble med andre ord en skuffelse sett med norske øyne. Sandbech bekymrer seg imidlertid ikke over oppladningen, og er – om mulig – enda mer gira på å gjøre det bra i Aspen. 

– Det har ingenting å si. Hadde jeg hoppet 10 centimeter lenger hadde jeg landet trippelcorken og sannsynligvis vært topp tre. Snerten på hoppkanten satt ikke helt i dag, bare. Jeg har kjørt 14 dager i strekk, så burde kanskje tatt meg en hviledag. Det er så gøy å kjøre om dagen at det har vært vanskelig å stoppe, sier han.

 

Finalen kan bli avlyst

At ingen norske går videre til finale i slopestyle hører med til sjeldenhetene. Skal en finne når sist det skjedde må en mange år tilbake i statistikken. At semifinalen kan bli tellende resultat kan være en av grunnene til at såpass mange norske falt i Sveits.

– Arrangøren gjorde det klart på kjørermøtet at semifinaleresultatene kunne bli gjeldende fordi det er meldt dårlig vær i helgen. Det er veldig bra og ryddig overfor kjørerne at de sier i fra om det, synes jeg. Når kjørerne vet dette påvirker det naturligvis tanke-gamet i semifinalen og kjørerne prøver finalerunsene sine, som har høyere vanskelighetsgrad, sier landslagstrener Sondre Hylland.

 

Arrangøren vil imidlertid prøve å gjennomføre konkurransen på lørdag. 

Jentenes slopestylesemifinale, der Silje Norendal deltar, er utsatt til fredag.