NyheterFoto: Glenn C. Pettersen / Process Films

Foto: Glenn C. Pettersen / Process Films

Comeback-Kleveland best på trening

Skrevet av Peter Gløersen, 03. Nov, 2018

Men Sandbech trekker seg fra helgens world cup på grunn av vondt kne.

Høsten er her og dermed er også snowboard-sesongen i gang med sine in-city stilashoppkonkurranser. Lørdag er det klart for World Cup i Modena, med seks norske på start. 

Den gode nyheten først – Marcus Kleveland er tilbake fra skade tidligere enn antatt. Han stod over oktober-samlingen i Saas Fem etter en vannsklie-skade han pådro seg i Syden.
– Jeg kastet meg utfor en barnesklie da jeg var på Kreta, og trodde det var dypere vann i bunn. Det var grunnt, så jeg kjørte helen ned i bunn og fikk en blødning i helen og hull på en fettpute. Det var heldigvis ikke så ille som de først trodde, så jeg slapp krykker og nå føles det bra, sier Kleveland.

Ettersom han gikk glipp av høst-samlingen i Sveits har han ikke vært på snø siden sensommeren i Australia. Det stoppet han imidlertid ikke i å være best på trening i Modena
– Han gjorde backside 360 på første hoppet. Så backside 1440. Det er helt sinnsykt. Med sånne ting blir han snakkisen her nede og skremmer de andre med den taktikken. Neste år skal alle kjøre sklie i Hellas før sesongstart, sier landslagstrener Marius Håker og ler. 

– Han er god på litt mindre stilashopp, for han har en ekstra strikk innabords og spinner fortere enn de fleste, sier Ståle Sandbech. 

Så den dårlige nyheten. For Sandbech skulle i utgangspunktet vært med i Modena, men trakk seg etter føling av en skade i kneet. 
– Det er ikke noe nytt, men jeg har belastet kneet litt mye i det siste. Det smarteste var å droppe konkurransen og heller bli hjemme og trene med litt mindre belastning, sier Sandbech som var gjennom dobbel kneoperasjon våren 2016. 

Kjørerne som deltar i Modena er Marcus Kleveland, Markus Olimstad, Stian Kleivdal, Bendik Gjerdalen, Isak Ulstein og Silje Norendal. Samtlige av de norske gutta havnet dessverre i samme heat på 25 kjørere, der bare fem går videre. 
– Det er dritkjipt. Sykt uflaks egentlig, sier Håker.

Silje Norendal er eneste norske jente som deltar i Modena. Hun følte seg bra på første trening.
– Silje kjørte bra og var veldig fornøyd med hoppet. Hun ble varm mot slutten av første trening og det virker som hun har godfølelsen, så det lover godt, sier landslagstrener Håker. 

 

Kvalifiseringen holdes på formiddagen lørdag mens finalen i Modena sendes fra 18:25 på NRK2.  Foto: Glenn C. Pettersen / Process Films