Nyheter–Dette er røttene og hjertet til snowboard

–Dette er røttene og hjertet til snowboard

Crepel vant første Bang Slalom

Skrevet av Peter Gløersen, 01. Mai, 2016

Det ble fransk seier i Hemsedal da verdenseliten og bredden av snowboard-Norge konkurrerte sammen i den første utgaven av Bang Slalom.

– Dette ble en fantastisk konkurranse. Nivået var veldig høyt. Det blir jo sånn når du har Terje Håkonsen, Charlies Reid og Mikkel Bang i en og samme konkurranse. Jeg er veldig glad for at jeg fikk lov til å komme hit, for atmosfæren var perfekt. Man kjører bare sammen som venner og det var fantastisk å passere svingen der publikum stod og høre jubelen, sier Mathieu Crepel som ble utropt som vinner søndag morgen.


Mathieu Crepel vant konkurransen foran kanadiske Charles Reid. Foto: Peter Gløersen

I tett snøvær var han i en egen klasse gjennom den raske og tekniske løypa, og kom i mål på 36 sekunder, foran kanadiske Charles Reid og Terje Håkonsen.
– Festen var bra også, hehe. Bra å se at så mange stod opp og kom hit til premieutdelingen, selv om det er en del små øyne og rustne stemmer rundt i rommet, sier Crepel og gliser.

Franskmannen kom til Hemsedal med et favorittstempel etter å ha vunnet prestigetunge Mt Baker Banked Slalom tidligere i vinter, og liker utviklingen med flere Banked Slalom-konkurranser.
– Banked slalom er den originale snowboardkonkurransen. På starten kjørte vi race som skikjørere, men så gikk det opp for oss at vi er snowboardere og bør gjøre ting annerledes. Så de startet å sette porter i naturlige halfpipes, og så var det i gang. Nå om dagen er det en hype rundt banked slalom igjen. Rett og slett fordi det er moro, og vil alltid være moro – og ikke minst morsommere enn skikjøring. Dette er røttene og hjertet til snowboard, sier Crepel.


Publikumssvingen jublet for alle som passerte og skapte god stemning i det tette snøværet. Foto: Peter Gløersen

Mikkel Bang står bak prosjektet og arrangerte konkurransen med hjelp fra Terje Håkonsen.
– Jeg er utrolig fornøyd. Det virker som om folk har kost seg – og det var hele poenget. Det som er så kult er at det er en konkurranse alle kan være med på og man trenger ikke fint vær. Det er bare svinging. Det var også kult å se hvor mange snowboardere som dukket opp i går. Vi må pushe dette videre og holde brettkulturen i live, sier Bang

Med den yngste deltakeren på 10 år til den eldste på 66 år, var det et bredt spekter av snowboardere på start. En av dem som imponerte mest var elleve år gamle Odin Røhrt, som vant klassen for de mellom 10 og 13 år.
– Det gikk så fort! Det er første gang jeg har kjørt en sånn konkurranse. Løypa var utfordrende og det var veldig moro å være med. Det var også veldig kult å kjøre i samme konkurranse som Mikkel Bang og Terje Håkonsen og sånn, sier Odin.

Elleve år gamle Odin Røhrt vant klassen for de mellom 10 og 13 år. Foto: Peter Gløersen

 

Se The Bang Slaloms Facebook page for full resultatliste. 

Se flere bilder fra arrangementet på Snowboardforbundets facebookside.