NyheterLine Wold Moen vant konkurransen foran Andrea Straume og Karoline Herleiksplass. Foto: Rasmus Brøgger

Line Wold Moen vant konkurransen foran Andrea Straume og Karoline Herleiksplass. Foto: Rasmus Brøgger

Damene først!

Skrevet av Matias Fosso, 12. Des, 2017

Jentenekonkurransen Superstylesession startet norgescup-sesongen i helgen. Det ble en stor suksess, der mange jenter kjørte norgescup for første gang.

Sesongens første norgescup gikk av stabelen på Geilo i helgen. Det ble en herlig dag i bakken med strålende sol, null vind og gode forhold. Førsteplassen i seniorklassen gikk til Line Moen, etterfulgt av Andrea Straume på andreplass og Karoline Herleiksplass på tredjeplass.

– Det var veldig gøy å vinne! Litt overraskende også. Det var første gang jeg kjørte etter jeg tok kragebenet under norgescupen i Ringkollen i mars. Jeg prøvde å kjøre litt i sommer, og det gikk ikke, mens i helgen gikk det veldig bra, sier Line.

Denne gangen var en ren jentedag med 18 deltakere fra 7 til 26 år. Alle klassene kjørte fire runs, der det beste talte.
– Det er gøy å kjøre bare oss jentene noen ganger, også liker jeg alltid parken på Geilo veldig godt. Liten course med litt mindre hopp slik at man slipper å presse seg så hardt på de store hoppene, så det var veldig gøy.


Foto: Rasmus Brøgger


Konkurransen ble en fin avslutning på jentecampen som pågikk hele uken i regi av Rune Lundsør. Ifølge Rune var campen svært vellykket, til tross for litt færre deltakere enn tidligere år. Samtlige jenter fra campen deltok i norgescupen for aller første gang, og imponerte i bakken.
– Jeg tror alle jentene koste seg veldig. Det er viktig at de danner seg grupper der de kan kjøre sammen, så de blir en gjeng de også. Jeg tror det er en jobb som må gjøres må gjøres i klubbene, med å vise at det er ikke noe skummelt å være med på camper og konkurranser. Norgescup høres jo veldig stort ut, men det legges jo opp etter kjørernes nivå og ønsker.

Vi gleder oss til neste Norgescup på Vierli 6.-7. januar!

Se resultatene her:

Senior:

 1. Line Moen

 2. Andrea Straume

 3. Karoline Herleiksplass


Junior:

 1. Ine Marie Misund

 2. Maria Mylius

 3. Sine Espeli Olsen

 4. Bettina Roll

 5. Anine Leenderts


Yngre junior:

 1. Acacia Rose

 2. Emma Bakke

 3. Kamilla Espeli Olsen

 4. Stine Fosse

 5. Cornelia Osther


Foto: Rasmus Brøgger