NyheterStian Kleivdal vant Rookie Fest tidligere i vinter. Foto: Fizza

Stian Kleivdal vant Rookie Fest tidligere i vinter. Foto: Fizza

Denne uka: Junior-VM og Grandvalira Total Fight

Skrevet av Dina Treland, 26. Mar, 2014

VALMALENCO, ITALIA / GRANDVALIRA, ANDORRA: En rekke av våre unge talenter har gjort det bra denne sesongen, med flere gode resultater i internasjonale konkurranser. Nå skal det kjempes om store titler i junior-VM, og våre kjørere vil forsøke å bevise at det er de som vil ta over tronen om noen få år. Samtidig skal en del av de mer etablerte kjørerne delta i Total Fight i Andorra, en slopestylekonkurranse som kan gi verdifulle poeng for å sikre deltakelse i de største konkurransene neste sesong.

Et stort juniorlag er klare for å gi jernet

I Italia er eliten av juniorkjørere samlet for å kjempe medaljer i junior-VM. Foreløpig har det norske laget fokusert på å ha det gøy i puddersnøen, men nå starter alvoret og konkurransene.

-Både guttene og jentene har gjort det veldig bra i alle juniorkonkurransene i år, og flere av de har vært på pallen. Vi har god sjanse til å få med oss medaljer herfra. Spesielt i slopestyle kan vi forvente gode resultater. Det viktigste er allikevel at de har det gøy, og den pudderen som har dumpet over oss legger ingen demper på det, sier talent- og utviklingsansvarlig i snowboardforbundet, Henning Marthinsen.

Følgende kjørere deltar i slopestyle: Martin Sire (17) fra Geilo, Stian Kleivdal (16) fra Geilo, Haakon Eilertsen (17) fra Bærum, Marius Bakken (17) fra Hønefoss, Petter Grøn (17) fra Bærum, Mons Røisland (17) fra Bærum, Hanne Eilertsen (15) fra Bærum, Nora Frisvold (15) fra Hønefoss, Karoline Herleiksplass (16) fra Geilo, Nora Andersen (16) fra Bø og Line Wold Moen (16) fra Hovden. Henning Sato (17) fra Geilo, Herman Møller Svendsen (15) fra Kongsberg og Lars Tobias Haugen (15) fra Kongsberg deltar i snowboardcross.

Petter Grøn kjører finale i halfpipe

Halfpipekvalifiseringen har allerede vært, og Petter Grøn (17) fra Bærum var eneste nordmann som tok seg videre til dagens semifinale. Etter kvalifisering var han på femte plass i sitt heat, som er et veldig bra resultat i forhold til hvor lite erfaring han har fra halfpipe.

Deler av landslaget deltar i Andorra

I Grandvalira Total Fight i Andorra deltar landslagskjørerne Torgeir Bergrem (22) fra Klæbu, Ulrik Badertscher (25) fra Nittedal og Gjermund Bråten (23) fra Ål og rekruttlandslagskjørerne Jørn Simen Aabøe (23) fra Kragerø, Brage Richenberg (21) fra Lillehammer, Markus Olimstad (20) fra Åmli og Ole Christian Hagen (18) fra Kongsberg.

Program Junior VM: 

Onsdag 26. mars:
Halfpipe semifinaler og finaler

Lørdag 29. mars:
Slopestyle kvalifisering

Søndag 30. mars:
Slopestyle semifinaler og finaler

Onsdag 2. april:
Snowboardcross finaler

Torsdag 3. april:
Snowboardcross lagkonkurranse

Program Grandvalira Total Fight:

Fredag 28. mars:
11.00-14.00 Kvalifisering

Lørdag 29. mars:
13.00-15.00 Finale