NyheterFoto: Matt Pain/Snowboardforbundet

Foto: Matt Pain/Snowboardforbundet

– Det betyr veldig mye for meg

Skrevet av Peter Gløersen, 09. Feb, 2016

Stian Sivertzen er nå våken, prater og går små turer i sykehuskorridorene.

– Jeg setter stor pris på all den oppmerksomheten alle gir meg i denne tøffe perioden. Det betyr veldig mye for meg! sier Stian Sivertzen fra sykehussengen på Oslo universitetssykehus - Ullevål.

Landslagskjøreren er nå våken, kan prate og går små turer på sykehuset. Han har imidlertid fremdeles infeksjonen i kroppen og er preget av lengre tid i koma og betydelig medisinering. I første omgang vil han tilbringe de neste 14 dagene på sykehuset, før legene ser an utviklingen og om det er trygt å skrives ut. Dessverre er det ingen konkrete svar på hvor lang tid det vil ta å bli helt frisk, ettersom Sivertzen fremdeles har infeksjonen i kroppen og er avhengig av store mengder medisiner.

Landslagskompisene på besøk
Denne uka har Stian også hatt besøk av landslagskompisene, som ikke har sett Stian siden han ble innlagt på sykehuset.
– Vi kom inn på avdelingen og så han traske rundt i gangen og smile. Vi flira og drakk kaffe og hadde det fint. Det var veldig godt å se at han er seg selv, sier landslagskjører Torgeir Bergrem, som også forteller at 90 prosent av praten mellom dem ikke egner seg til å bli gjengitt i media.

Bergrem tok tredjeplass i Air & Style i helgen, men forteller at det har vært tøft å konkurrere samtidig som kompisen har ligget på sykehuset.
– De fleste skjønner det er tungt å gå å tenke på slike ting, spesielt siden Stian er en av personene i verden som fortjener dette minst. Det er en kjip situasjon, men det er ingenting for oss enn hvordan det har vært for ham. Vi kan ikke klage, sier Bergrem.

Håper å kjøre snowboard til våren
Sesongen er naturligvis over for Sivertzen, men landets fremste boardercrosskjører har selv et mål om å være tilbake på brett i løpet av våren.
– Er det en som klarer det, er det Stian. Det den fyren har gjort tidligere er helt vanvittig. Sier han selv at han skal få det til, så kommer han til å få til det, sier Begrem.

Landslagssjef Thomas Harstad presiserer at Sivertzen er langt i fra å være frisk ennå. Når han imidlertid blir frisk er han godt rustet til å komme tilbake til toppen, slik han gjorde etter den alvorlige skaden han pådro seg under prøve-OL i 2009.

– Stian har vist at han har vilje til å kjempe seg tilbake. Han er utrolig sterk. Jeg tror tanken om å kjøre snowboard og konkurrere igjen er noe han kan bruke som kjempemotivasjon, uavhengig om det blir til våren eller senere. Han kan se frem til å dra på samlinger med kompisene igjen.