NyheterLek og moro mellom slaga. Foto: Glenn C. Pettersen / Process Films

Lek og moro mellom slaga. Foto: Glenn C. Pettersen / Process Films

Det gror godt i snowboard-Norge!

Skrevet av Peter Gløersen, 07. Feb, 2018

Norgescupen i boardercross i Kongsberg ble en stor suksess, med god stemning for de yngste og spennende dueller i de eldre klassene. 

I solskinn og med en super boardercrossløype viste Kongsberg fra sin beste side denne norgescuphelgen. Kristian Holmen (19) var raskest begge dagene.
– Det har vært kjempebra. Kongsberg er stedet for boardercross – så enkelt er det. De har miljø for det og har en bra løype, så det er konge å være her, sier trysilgutten som har valgt å kjøre for KIF Snowboard. 

Holmen satser boardercross og har flere europacup-konkurranser bak seg. Målet denne sesongen er å samle nok poeng til å få kjørt verdenscup. 


Kristian Holmen (1. plass), Morten Kleivdal (2. plass) og Ola Rudi (3. plass) utgjorde pallen på søndag. Foto: Peter Gløersen


Han lot seg imponere av mellomste Kleivdal-bror, Morten, som stilte opp kjempet seg til en andreplass.
– Jeg tok starten, og ledet hele veien, men hadde Kleivdal hakk i hæl. På toppen var han nesten oppe på brettet mitt hele veien nedover. Det er sykt imponerende med vanlig brett. Vi kjører jo med boardercrossbrett som er laget for de greiene her. Han er imponerende, sier Holmen. 

Kleivdal får en ny sjanse under NM, som er neste norske boardercross-konkurranse. Klarer han å hamle opp med lillebror Stian, som ble norgesmester i boardercross i 2016? Og melder eldstebror Roger også på i duellen? Vi krysser i hvert fall fingrene. Venninekamp i Funkelia
I jenteklassen ble det en kamp mellom venninene Hanne Eilertsen og Line Wold Moen. 
– Det var gøy og skummelt! Løypa var sykt fet, bedre enn jeg forventet. Tidligere år har det bratt og skummelt, men den var litt snillere i år, sier Line Wold Moen som trakk det lengste strået på lørdag.

– Hanne hadde egentlig bedre glid enn meg, men jeg tok starten. Så hoppet hun forbi meg på et av de siste hoppene, men jeg klarte å ta neste innersving og fikk sperret henne ut, og så klarte jeg holde henne bak meg inn til mål, sier Line. 

Hanne Eilertsen, Line Wold Moen og Nora Frisvold på start. Foto: Glenn C. Pettersen

På søndag var det imidlertid Eilertsen sin tur til å vinne igjen. Det ble hennes andre norgescup-seier denne sesongen. Dermed står både Line Wold Moen og Hanne Eilertsen med to norgescup-seire hver så langt. 
– Haha, vi må dele på litt, sier Moen.  

Godt rekrutteringsarbeid i Kongsberg
Med 129 deltakere, derav 57 under 12 år kjørte norgescupen i helgen. Yngstemann var bare fire år gammel. Med andre ord gror det godt i snowboard-Norge om dagen.
– Det er ren stor klubb med mange kids. Det er tilrettelagt veldig barnevennlig, med fokus på å ha det moro og ikke så seriøst. Det er gøy å være med på, og det er nok den viktigste delen, sier Holmen om den store deltakelsen i kidsklassen. 

Den lokale snowboardklubben KIF Snowboard hadde stått på dag og natt for å organisere norgescupen. Klubbleder Hege Steffensen synes det var helt fantastisk at så mange snowboardglade mennesker kom sammen i helgen. Den store deltakelsen blant de yngste tror hun skyldes flere faktorer.
– Vi har veldig gode forbilder fra byen. Stian Sivertzen og Silje Norendal er veldig profilerte og flinke til å komme tilbake til klubben og bidra. Samtidig driver vi aktivt rekrutteringsarbeid og starter sesongen tidlig, med innendørstreninger i gymsal, sier Hege Steffensen. 


Ivrige snowboardforeldre i Morten Sivertzen og Hege Steffensen stilte opp som henholdsvis teknisk delegert og rennleder. Foto: Peter Gløersen


På klubbtreningene er det viktigste at barna føler de blir sett, og at de har det moro.
– Vi har ofte treninger paralelt med andre grupper her i skisenteret. Vi ser sinte trenere rope, klokke inn tid og studere video av veldig unge utøvere. På våre treninger er vi opptatt av at barna skal bli sett, og få positive tilbakemeldinger. Positive tilbakemeldinger trenger ikke å være at du har gjort et fantastisk triks, det kan være at du har vært en god venn for noen i bakken, for eksempel, sier Steffensen. 

Hun tror noe av nøkkelen til at de yngste skal trives er at det er nok trenere i bakken.
– Vi prioriterer å ha mange trenere, så barna føler at de blir sett. Samtidig er det mange andre idretter hvor det krysses av på hvor mange treninger du har vært på, og du kanskje ikke får holde på med andre idretter. Vi synes det er positivt om du også vil drive med fotball eller dans samtidig som snowboard. Det er mange forskjellige ferdigheter som er nyttig på snowboard, sier Steffensen. 

Boardercrosscamp til helgen
KIF Snowboard hviler imidlertid ikke på laurbærene. Mandag etter norgescupen gjennomførte de klubbrenn og til helgen er det boardercrosscamp med Stian Sivertzen og Ola Rudi som trenere. Campen har fokus på teknikker for å kjøre fort på brett. Les mer herFoto: Glenn C. Pettersen