NyheterFoto: Process Films

Foto: Process Films

Dew Tour

Skrevet av Gaute Haaversen-Westhassel, 09. Des, 2016

Slopestyle-sesongen er endelig i gang! Med to seire til Marcus Kleveland i big air så langt og et sterkt resultat av Mons Røisland i Air+Style, er forventningene høye til finalen i Dew Tour, som begynner i dag.

 - Det blir ganske digg å kjøre slopestyle nå! Men jeg må innrømme at jeg føler meg mer safe på stillashopp, haha, sier Marcus Kleveland.

 

Nytt format i Dew Tour

17-åringen fra Dombås har ennå til gode å stå på pallen i en slopestyle-konkurranse på høyeste nivå, men vi har trua og håper det skal skje allerede i helgen. Det er likevel ingen vanlig konkurranse de kjører. I år kjører de hopplinja i dag, fredag, og rails i morgen.

- Vi kjørte samme format i en konkurranse i Australia tidligere i år og det er ganske kult å bytte litt på hopp og rails, sier Kleveland.  

Ståle Sandbech er dessverre ikke klar til å kjøre konkurranser ennå etter operasjonene han har vært gjennom. Mons Røisland er derfor den siste av de norske gutta som skal kjøre i dag. På mange måter hadde Mons sitt gjennombrudd i fjorårets Dew Tour, der han endte på 6. plass.  

- Du kan si at fjorårets Dew Tour var det som åpnet mange muligheter for meg. Derfor har jeg også selvfølgelig høye forhåpninger til konkurransen i helgen. Målet mitt er vel å lande runsa jeg har sett for meg i hodet. For da har jeg ihvertfall gjort mitt, forteller Røisland.

 


Silje Norendal tilbake

Av jentene skal både Kjersti Buaas og Silje Norendal kjøre. Norendal er endelig tilbake etter at hun skadet seg i fjorårets Dew Tour og på nytt i sør-koreanske Pyungchang.

 - Det er veldig gøy å være tilbake og ikke minst å kjenne på konkurransenervene igjen! Jeg har også egentlig ganske store forventninger til min egen prestasjon. Jeg føler meg bra om dagen og har veldig lyst til å starte sesongen godt, sier Norendal.

 

Helgens program på snowboard

De norske kjørerne våknet til tett snøvær i dag. Konkurransen går likevel som planlagt og du kan streame den på dewtour.com

Program fredag norsk tid:

Slopestyle jump herrer           20:45
Slopestyle jump damer           22:30

 

Program lørdag norsk tid:

Slopestyle jibs damer              17:00
Slopestyle jibs herrer              18:30