NyheterDobbel bronse i EYOF!

Dobbel bronse i EYOF!

Skrevet av Matias Fosso, 15. Feb, 2019

Stine Espeli Olsen og Sebastian Vik tok hver sin bronsemedalje under European Youth Olympic Festival

– Det føltes veldig bra og uvirkelig å komme på 3. plass. Hadde egentlig ikke forventa det, så jeg ble ganske så overrasket og glad da jeg så det, sier Stine.

Denne uken ble det arrangert European Youth Olympics i Saraavaejo med over 900 deltakere fra hele Europa. Åtte norske ungdommer stilte i både slopestyle og big air. På tirsdag kjørte Sebastian Vik seg til bronse i slopestyle, og Stine Espeli Olsen tok bronse i gårsdagens big air.

– Det har vært helt fantastisk å ha vært med i EYOF. Jeg har lært mye og fått opplevd masse. Det er veldig bra organisert og man blir kjent med så utrolig mange mennesker fra andre nasjoner og idretter, sier Stine. 


Stine Espeli Olsen. Foto: Snowboardforbundet

Planene fremover er å kjøre så mye snowboard som mulig og hele tiden utvikle meg. Synes også det er veldig morro med utenlandske konkurranser. Jeg håper på å bli kvalifisert med til World Rookie Tour finalen i Østerrike i mars, sier Stine.

På guttesiden kom islenderen Baldur Kritstjansson fra NTG på fjerdeplass og Øyvind Kirkhus på femte. 

I slopestyle var det Sebastian Vik som viste krefter. Han var best i kvalifiseringen og tok til slutt bronsemedalje med blant annet en backside 900 mute. Johannes Taklo kjørte også svært bra og var nest best etter kvalifiseringen, men endte opp på femteplassen. 

– Det var helt sinnsykt – jeg hadde ikke trodd det! Først og fremst kult å bli tatt ut til EYOF. Jeg hadde et mål om å komme til finalen, så jeg ble jo dritstoka. Når jeg landa runnet og klarte å komme på tredjeplass så var det dritkult, sier Sebastian.


Sebastian Vik. Foto: Snowboardforbundet

Den yngre generasjonen med norske kjørere har gjort en bra sesong med høyt nivå på norgescuper, og har også svært bra resultater i World Rookie Fest. 

– At Sebastian og Stine tar en medalje hver i deres første EYOF er utrolig kult. Meningen med EYOF er at unge utøvere skal få kjenne på den olympiske følelsen der deltagelse er viktigere enn resultatet, men jeg tror at dette vil være en god motivasjonsboost til å satse mot et eventuelt OL i fremtiden, sier landslagssjef Per Iver Grimsrud.

Les også: Fem pallplasser i Livigno


Uttaket til EYOF 2019. Foto: Snowboardforbundet


Sebastian Vik i EYOF. Foto: NTG/Christian Christensen


Sebastian Vik på pallen i EYOF. Foto: NTG/Christian Christensen


Sebastian Vik på pallen i EYOF. Foto: NTG/Christian Christensen


Anders Fornes, Øyvind Kirkhus, Sebastian Vik og Johannes Taklo. Foto: NTG/Christian Christensen