NyheterDobbel Geilo-seier i snowboardcross

Dobbel Geilo-seier i snowboardcross

Skrevet av Peter Gløersen, 18. Mar, 2016

18-åringene Karoline Seljevoll Herleikplass og Stian Kleivdal har vært klassekamerater på Geilo siden første skoledag. I dag tok begge to gull i NM i snowboardcross i sitt første år som seniorkjørere.

– Det var god stemning i dag, og det virka som alle hadde det gøy, det hadde i alle fall jeg! Det ble litt knuffing i starten, men jeg kom meg først inn i svingen i starten, og holdt meg først helt til mål. Løypa var bra og rask med mye svinger som var spennende. Noen steder ble det litt smalt og skummelt, sier Stian Kleivdal fra Geilo som tok gullet i snowboardcross i sitt første år som senior.

– I snowboardcross er det annerledes å kjøre senior, det er jo noen store karer jeg kjører mot! Også er det premiepenger i seniorklassen, smiler Stian, som nå også har meldt seg på kampen om den store vandrepokalen som deles ut til overallvinneren av seniorklassen.

– Jeg har jo lyst på den, så jeg må kjøre på alt jeg kan nå. Også har jeg jo lyst til å forsvare gullet i bigair fra i fjor! sier Kleivdal.

Aleksander Østreng tok andreplassen foran Petter Grøn i dagens herrefinale.

 


Stian Kleivdal leder an foran Petter Grøn i finalen. Foto: Matt PainKom seg først over målstreken etter fall
Dagens raskeste dame ble Karoline Seljevoll Herleiksplass, også fra Geilo. Hun tok i dag sitt fjerde strake gull i NM i snowboardcross, men for første gang i seniorklassen.
– Det var mye adrenalin i dag. Starten var utfordrende, og det var mye humper i svingene så det var skummelt når det gikk så fort. Jeg fikk en grei start og fikk ledelsen inn i første sving, så da holdt jeg meg foran. Da jeg falt på siste hoppet tenkte jeg at løpet var kjørt, men kjappet meg opp og rakk over målstreken før de andre kom. Det var veldig deilig å komme først i mål.

Lisa Mari Watson (Snowboardforbundets generalsekretær) og Line Wold Moen kjempet seg inn i mål til henholdsvis sølv- og bronseplass.

 

Karoline Herleiksplass kjørte inn til sitt fjerde strake NM-gull i boardercross. Foto: Matt PainPara-NM for funkisene
For aller første gang ble det også arrangert para-NM i snowboardcross, der Funkis snowboardklubb hadde med fire deltakere.
– Det var en bra løype som var litt heftigere enn der jeg pleier kjøre. Jeg ser lite, så det var mye dumper og slag som ble vanskelige for meg, men det gikk bra. Jeg falt i starten, men jeg kom meg videre og holdt meg foran hele veien. Det ble mer om å holde seg på beina enn å kjøre fortest mulig. Jeg besiktiger nøye for å kjenne løypa, siden jeg må huske antall svinger, kuler og hopp, sier Bernt Wu som ble første norgesmester i parasnowboardcross, med Petter Guldbrandsen på andreplass.

Thyra Ulekleiv viste at celebral parese ikke er noen hindring for å kjøre fort i NM, og stakk av med seieren foran Vilde Schyberg Førli.
– Jeg synes det gikk veldig bra. Jeg kom først ut fra start, og holdt ledelsen hele veien. Løypa var veldig bra med bra doseringer. I starten var løypa litt hard, men den ble mykere etter hvert. Jeg pleier kjøre i snowboardcrossløypa i Tryvann, men denne var mye større og bedre, sier Thyra.

 

Bernt Wu tok tidenes første gull for para i NM. Foto: Matt PainJunior, gutt:
1. Kristian Holmen
2. Herman M. Svendsen
3. Sindre Tveten

Junior, jente:
1. Hanne Eilertsen
2. Nora Frisvold
3. Elise Seljevoll Herleiksplass

Yngre junior, jente:
1. Andrea Rue
2. Tina Steffensen
3. Stine Olsen

Yngre junior, gutt:
1. Mons Ringstad
2. Stian Kronlund
3. Joachim H. Skogheim

Senior, dame:
1. Karoline Seljevoll Herleiksplass
2. Lisa Mari Watson
3. Line Wold Moen

Senior, herre:
1. Stian Kleivdal
2. Aleksander Østreng
3. Petter Grøn

Para, jente:
1. Thyra Ulekleiv
2. Vilde Schyberg Førli

Para, herre:
1. Bernt Wu
2. Petter Guldbrandsen