NyheterSilje Norendal og Mons Røisland skal kjøre Boston Big i Fenway Park.

Silje Norendal og Mons Røisland skal kjøre Boston Big i Fenway Park.

Dobbelcorks og home-runs

Skrevet av Peter Gløersen, 10. Feb, 2016

Natt til fredag braker det løs når snowboardeliten skal konkurrere i Fenway Park. Da skal Silje Norendal for første gang delta i en stillaskonkurranse.

Fenway Park er mer kjent for home-runs enn dobbelcorks, men denne uka inntar snowboardeliten Boston Red Socks sin legendariske hjemmestadion. Stemninga er forhåpentligvis like god som på baseballkamp når Silje Norendal og Mons Røisland skal kjøre stillashoppet.

 

Dette er første gang jentene får kjøre et stillashopp, og blir dermed en generalprøve for Silje Norendal før hun skal kjøre et lignende hopp under X Games i Oslo.

– Jeg har aldri kjørt et stillashopp tidligere, så Boston blir bra trening før X Games Oslo, som blir det store høydepunktet av stillaskonkurranser i år. Jeg håper jeg kan lære å like et sånn type hopp. Jeg er litt redd, men håper på å få bra erfaring i Boston og levere på hjemmebane, sier Silje.

 

Landslagstrener Per Iver Grimsrud har troen på at Silje skal takle denne typen hopp også.

– Stillaskonkurranser er annerledes fordi det er brattere in-run og korte landinger med mer kompresjon, men jeg tror hun kan takle den grenen fort. Hun er også bedre enn mange av de andre jentene til å kjøre switch (baklengs), som kan føre til at hun kan gjøre triks de andre skal slite med, sier Grimsrud.  

 

I X Games var Norendal blant de beste på hoppene og landet en cab 900 for første gang i konkurranse. Denne uka har Norendal kjørt med trener Grimsrud i Breckenridge for å lade opp til konkurransene som venter i resten av sesongen.

 

– De siste dagene har det vært bra i Keystone og vi fikk hoppet mye i helga og avsluttet med en veldig bra dag i går. Men det var godt med en rolig uke og få tatt seg inn igjen etter Laax og X Games. Silje var sliten, men nå er batteriet ladet og vi er klare for Boston, sier Grimsrud.

 

Konkurransen kan streames på NRK sine hjemmesider fra 08-10, men sendes også på tv fra 1400 på fredag på NRK1.