NyheterFoto: Kalle Hägglund

Foto: Kalle Hägglund

Eilertsen og Kristjansson startet sesongen med seier

Skrevet av Dina Treland, 10. Des, 2018

Sesongens første norgescup i slopestyle ble avholdt på Geilo i helgen

Med fersk snø og fine forhold ble sesongens første norgescup avholdt på Geilo. Hele 84 kjørere hadde tatt turen, og kjørerne fikk en kickstart på sesongen med å få kjøre en så bra park allerede i desember.

Fjorten kids stod klare til start på morgenen, der alle fikk utfordret seg i slopestyleløypa. Det ser lyst ut for fremtiden når det blir gjort backflips allerede i den alderen! 

Eilertsen på topp nok en gang
Å se Hanne Eilertsen fra Bærum øverst på pallen i norgescup er ikke et sjeldent syn. Juniorlandslagskjøreren har kjørt norgescup helt siden hun var i kidsklassen, og har i alle år imponert med gode resultater. På Geilo gjorde hun boardslide og 5050 fs 180 på railsa, før hun kjørte hele hopplinja switch med sw bs 360 og cab 360.

- Det var litt vind i dag, men jeg merket det mest i treningen da det var litt lite fart. Men det løste seg jo, og de fleste landa et run. Å lande runnet mitt er det jeg er mest fornøyd med i dag, og det var ekstra gøy at flere som ikke har kjørt norgescup i det siste også dukka opp og ble med denne gangen!


Seniordamene på pallen. Foto: Kalle Hägglund 

 

Geilo-søstre vant hver sin klasse
Blant yngre junior var det lokal Geilo-kjører Kamilla Espeli Olsen som stakk av med sin første norgescup-seier. Hun gjorde boardslide og 5050 på railsa, og indygrab og nosegrab på hoppene.
- Det var veldig bra å kjøre i dag. Nå skal jeg feire med å spise pizza, sier en smilende Kamilla.

Kamillla var ikke den eneste fra familien Espeli Olsen som stod øverst på pallen, i jentenes juniorklasse var det storestøster Stine som stod øverst på pallen.

- Det var veldig gøy at Kamilla også vant i dag, kommenterer Stine.

Stines run bestod av boardslide, 5050 og back to back 360.

 


Jenter junior. Foto: Kalle Hägglund

 

Juniorvinner imponerte seniorvinner
Islendingen Marino Kristjansson er vant med vind og kjørte best i open klassen. Kristjansson går på NTG og bor derfor på Geilo.

- Det ble litt kaos med forsinkelser og at konkurransen ble flyttet. Runnet mitt var blunt 270, 5050 bs 360, fs 720 og backflip, sier Kristjansson.

- Det kuleste som skjedde i dag var runnet til Skjømming!

Også dommerne lot seg imponere av runnet til Skjømming, og belønnet han med en score som sendte han rett til toppen av pallen i juniorklassen.
-Det var veldig kult å kjøre i dag. Det var litt mye vind, men det ordnet seg jo og vi fikk kjørt konkurransen, sier en fornøyd Kristian Skjømming, som gjorde fs board switchup 270, sw 5050, sw bs 540 og bs 720.

På grunn av vanskelige vindforhold måtte også guttene i junior og seniorklassen kjøre den røde linjen. Treningen startet på den svarte linjen, og det lå an til å bli store triks, men sikkerheten kommer først, og det ble tatt en avgjørelse på å flytte konkurransen så den kunne gjennomføres trygt.

 


Herrer open. Foto: Kalle Hägglund 

  

I klassen for yngre junior var det Sander Mørk Danielsen som kjørte best.
- Det var nice å kjøre i dag. Jeg tror det er første norgescup jeg har vunnet. Jeg gjorde sw boardslide til fs board, 5050 bs 180, sw bs 540 og fs 720. Det kuleste med dagen var å kjøre snowboard!

 Pallen yngre junior. Foto: Kalle Hägglund


Resultater


Yngre junior jenter

1. Kamilla Espeli Olsen

2. Cornelia B. Osther

3. Amalie Solheim

 

Yngre junior gutter

1. Sander Mørk Danielsen

2. Embrik Kirkevoll

3.Adrian Hovde Pettersen

 

Junior jenter

1. Stine Espeli Olsen

2. Ine Marie Misund

3. Emma Bakke

 

Junior gutter

1. Kristian Skjømming

2. Johannes Taklo

3. Sebastian Vik

 

Senior jenter

1. Hanne Eilertsen

2. Dina Treland Nesse

3. Thea Cassandra Moa-Larsen

 

Senior gutter

1. Marino Kristjansson

2. Markus Rustad

3. Sindre Tveiten


Fullstendig resultatliste, inkludert elementscore, kan lastes ned her.