NyheterStåle Sandbech gjorde nytt triks i Aspen. Foto: Matt Pain

Ståle Sandbech gjorde nytt triks i Aspen. Foto: Matt Pain

Ellevill big air-finale

Skrevet av Peter Gløersen, 30. Jan, 2016

Maxcene Parrot tok gullet i X Games big air, men quadcorken lar vente på seg. 

– Dette er den sykeste konkurransen jeg har kjørt. Jeg bestemte meg for å ikke gå for gull, fordi jeg visste det ville gå helt ut av kontroll, sier Ståle Sandbech etter big air finalen i Aspen.

Etter en utrolig start på konkurransen lå det i lufta at vi ville se triks som aldri hadde blitt gjort før. Og det fikk vi: Maxcence Parrot, som stakk av med gullet landet en cab trippel 1800. Elefanten i rommet var imidlertid quadruplecorken, som fransk-kanadieren har gjort tidligere, men som ingen har gjort i konkurranse.
– Han prøvde, men manglet litt. Det var litt vanskelig å få maks fart. Men jeg synes det er helt fint at vi ikke er der helt ennå, sier Sandbech.

Landslagssjef Thomas Harstad mener nivået aldri har vært høyere i en konkurranse.
– De tar så store skritt hvert år som går. Det som var sensasjonelt i fjor gjør de når de varmer opp nå, sier Harstad. 

Stilprogresjon
Selv om quadcorken uteble er X Games big air 2016 en konkurranse som vil bli husket for stilprogresjon. Triksene som i fjor var de vanskeligste ble i år gjort med grabvariasjoner og stil vi ikke tidligere har sett maken til. Ståle Sandbech gjorde en perfekt backside trippelcork 1440 med nosegrab.  
– Jeg ville gjøre nye stilvariasjoner i dag og lærte meg et nytt triks. Alle kjørte mer kreativt. I dag ser vi trippelcorks med nye grabvariasjoner – og det er en veldig viktig del av snowboard. Det er sånn det skal være, sier Sandbech.

Sandbech kunne imidlertid røpe at han i sitt siste forsøk egentlig skulle prøve en 1620, noe som trolig ville gitt han edelt metall i Aspen.
– Ståle hadde best stil av alle. Han var ikke langt unna pallen, men manglet den lille ekstra rotasjonen. Hans beste sjanser er imidlertid i morgen i slopestyle, sier landslagssjef Harstad.

Lørdag fortsetter nemlig snowboardgutta med slopestylefinale, der duellen alle snakker om står mellom Mark McMorris og vår egen Ståle Sandbech. Rykkinngutten har en rekke sølv og bronser fra X Games, men har aldri tatt gull. Det er han ekstremt innbitt på å klare lørdag.

Kjører for Stian
Mens sirkuset i Aspen durer på, går tankene til landslagskjørerne tilbake til Oslo, der Stian Sivertzen er innlagt på sykehus med en alvorlig infeksjon i kroppen.
– Jeg koste meg i dag, kjørte for meg selv og kjørte for Stian, sier Sandbech.