Nyheter– En trist dag for snowboard

– En trist dag for snowboard

Skrevet av Peter Gløersen, 12. Feb, 2018

Sterke reaksjoner etter jentenes konkurranse ble avholdt til tross for sterk vind. 

De siste årene har kvinnelig snowboard tatt store steg. De gjør 900-er, 1080-er og dobbelcorks. OL-finalen i Pyeongchang vil ikke bli husket for noe av det. 

Alpinjentenes storslalom ble avlyst. Det gjorde ikke snowboardjentenes slopestylefinale. Konkurransen ble kjørt, til tross for sterk kastevind. Det resulterte i en finale preget av både kul-landinger og overshoots. Farten var umulig å bedømme for kjørerne.
– Jeg synes det er veldig trist for kvinnelig snowboard. Dette er den ene muligheten snowboard har er å vise seg frem til et stort publikum. Det er helt urettferdig overfor sporten og alle som har et hjerte for det her. En trist dag for snowboard, konkluderte Eurosports Helene Olafsen etter konkurransen.

Jamie Anderson vant konkurranseen med 83 poeng, med et run som ikke er representativ for hennes beste prestasjoner. 
– Hun kjører kanskje på 60 prosent her, sa ekspertkommentator Gjermund Bråten under sendingen. 

Fjerdeplass til Norendal
Silje Norendal en av få som klarte å lande et run, men hadde ikke mulighet til å vise sitt beste. Runnet hennes bestod av cab 540, frontside 360 og backside 720 og fikk 73 poeng. Etter første run lå hun på andreplass. Til slutt endte hun opp på fjerdeplass.  
– Det burde aldri ha blitt kjørt. På trening kunne jeg ikke kjøre på hoppene engang. Da vi kom opp til bakken på morgenen så trodde vi at vi bare skulle dra hjem igjen fordi det blåste for mye, sa Norendal til Eurosport etter konkurransen. 

– Hadde det vært opp til utøverne hadde dette vært avlyst, sier Cheryl Maas til VG.

IOC legger ansvaret på FIS
Landslagssjef Per Iver Grimsrud forteller til TV2 at alternativet arrangøren hadde var å avlyse hele konkurransen.  
– Det var litt delte meninger. Jeg jeg mente det ikke burde vært kjørt, mens andre mente det var verre i går. Arrangøren kjenner litt på presset og kan ikke flytte. Det var enten å kjøre eller avlyse. 

TV2 skriver også at IOC fikk spørsmål om værforholdene og utøvernes sikkerhet på en pressekonferanse mandag. De la ansvaret over på FIS.
– Det viktigste for oss, alltid, er utøvernes sikkerhet. Men det er Det internasjonale forbundet som må svare på når de bør avlyse. Det er de som kjenner idretten sin best. Så dere må nesten spørre de, var svaret.