NyheterVil Silje gjenta suksessen etter X games gullet sitt?

Vil Silje gjenta suksessen etter X games gullet sitt?

Et sterkt lag er klart for Mammoth Grand Prix

Skrevet av Dina Treland, 04. Feb, 2015

MAMMOTH, CALIFORNIA: Det har vært noen travle uker for landslaget, der de har hentet med seg gull i både Air + Style, X-games og Burton European Open. Det er imidlertid enda ikke tid for noen pause, når de nå skal i ilden i slopestylekonkurransen Mammoth Grand Prix.


OPPDATERING: Slopestylefinalen ble framskyndet til onsdag ettermiddag, direkte etter kvalifiseringen grunnet en faretruende værmelding. Mons Røisland kvalifiserte som nr. 2, og var eneste nordmann som tok seg til finalen. I finalen endte 18-åringen fra Høvik på en solid 5. plass med et run bestående av cab 270 to regular, wallride Backside 360, boardslide underflip indy, switch backside 1260 stalefish og frontside 1080 indy. Konkurransen ble vunnet av amerikanske Eric Beauchemin.

 

Tett program for eliten de siste ukene

-Etter gode resultater fra flere av de norske kjørerne den siste tiden har vi all grunn til å se positivt på den kommende konkurransen i Mammoth Mountain. Tilbakemeldinger om at løypa passer de norske kjørerne bra og at alle er i fin form lover også bra. Det vil helt klart være mange slitne utøvere etter 3 konkurranser på rad og rekke de siste ukene og to turer mellom Europa og USA, men dette er likt for alle og heldigvis er de norske fortsatt friske. Ståle Sandbech, Torstein Horgmo, Aleksander Østreng og Torgeir Bergrem har valgt å stå over konkurransen etter for stor belastning i X-Games og Burton European Open, sier landslagssjef Thomas Harstad i forkant av helgens konkurranse.

Mammoth Grand Prix er en del av World Touren. Emil Andrè Ulsletten (21) fra Dombås vant i desember Air + Style i Beijing, og er blant våre store håp til denne konkurransen.

 

Silje Norendal er klar til start etter sykdom

Silje Norendal (21) fra Kongsberg som tok sin tredje X-Games seier for bare et par uker siden slet med sykdom under Burton European Open forrige uke, men kjørte allikevel inn til en god 6. plass. Nå er hun i form igjen, og klar til å gjøre sitt beste i Mammoth.

Øvrige norske landslagskjørere som stiller til start er: Gjermund Bråten (24) fra Torpo, Mons Røisland (18) fra Høvik og Kjersti Buaas (33) fra Trondheim. Ingen norske deltar i halfpipe. 

 

Program i norsk tid (lokal tid i parentes)

 

Onsdag 4 februar:

18:00 – 24:00 Slopestyle kvalifisering (9.00 – 15.00)

 

Fredag 5 februar:

22:30 – 00:30 Slopestyle finaler (13:30 – 15:30)

Slopestylefinalene sendes live på TV2 sportskanalen / TV2 Sumo fra kl 22.10

 

 

Toppsamling for jenter på Vierli

Samtidig skal de største talentene på jentesiden her hjemme i Norge samles til toppsamling på Vierli i Telemark. Her vil det være instruksjon i bakken med dyktige trenere hele helgen samt barmarkstrening på ettermiddagen og mye sosial moro.