NyheterPerfekt dag i superpipen under NM i dag. Foto: Preben Stene Larsen

Perfekt dag i superpipen under NM i dag. Foto: Preben Stene Larsen

Fantastisk halfpipekjøring og tidenes forhold i superpipen

Skrevet av Trude Alnæs, 30. Mar, 2014

WYLLER, OSLO VINTERPARK: Strålende sol, god stemning og mye bra snowboardkjøring oppsummerer norgesmesterskapet i halfpipe i dag. Superpipen viste seg fra sin beste side, det gjorde også kjørerne. Totalt ble seks norgesmestre kåret i tre klasser. Førsteplassene i seniorklassen gikk til Kari Opsal Mæland (23) fra Oslo og Ståle Sandbech (20) fra Rykkinn. I jenter yngre junior vant Tina Steffensen (14) fra Kongsberg, Mathias Eckhoff (15) fra Bærum vant gutter yngre junior og Bendik Gjerdalen (16) fra Hønefoss forsvarte seieren fra fjorårets NM med førsteplass i gutter junior. 

Super-Ståle sikret førsteplassen i senior klassen

Ståle med førsteplassen i halfpipe NM. Foto: Snowboardoforbundet

Den største stjernen på startlisten i dag var sammenlagt verdenscupvinner og Ol-sølvvinner Ståle Sandbech. Rykkinngutten leverte som han pleier og kjørte inn en sikker førsteplass foran barndomskamerat Trym Nordgård (21) fra Rykkinn og landslagstrener Per Iver Grimsrud (30) fra Øyer. 

-Det var veldig gøy! Pipen var i verdensklasse og utrolig god stemning med alle de norske legendene sammen med noen unge nye kjørere. Høyt nivå, glodvarmt i sola, grilling og god stemning. En fin søndag! sier en smilende Ståle Sandbech

Ståle sitt vinnerrun besto av triksene: Crippler, backside air, frontside 720, cab 720, dobbelt crippler.

Også jentene fikk vist seg frem. Tidligere rekruttlandslagskjører Kari Opsal Mæland (23) tok førsteplassen foran Nora Thompson (20) fra Bærum og Mira Nordin (29) fra Oslo.

- Det var kjempegøy! Den beste pipen jeg har kjørt i ever! En perfekt dag. Jeg forventet bare å kjøre å ha det gøy, så da var det ekstra stas å ta med en seier hjem sier Kari etter premieutdelingen.

Forsvarte fjorårets seier

- Det var utrolig fett! Funky og sol, kan ikke klage da! Sier en fornøyd vinner for junior gutter Bendik Gjerdalen. Gjerdalen var også øverst på pallen i fjor, da i klassen yngre junior gutter. Både han og vinner for gutter yngre junior, Mathias Eckhoff deler meningen om at superpipen er den beste de har kjørt denne sesongen!

Mer skryt til superpipen i Wyller

- Jeg må jo bare skryte av pipen, vi er så heldige som har den! Sier arrangør Henrik Thorsen fra Snowboardforbundet. - Det var ikke få tilbakemeldinger vi fikk i dag på hvor bra pipen er. Vi håper så mange som mulig benytter seg av dette fantastiske tilbudet så lenge været tillater at den holdes åpen, sier han og skyter inn at Oslo vinterpark har gjort en fantastisk jobb med å klargjøre pipen.

NM avsluttes med slopestyle og big air Trysil 9-12 april

Dagens konkurranse var bare starten på norgesmesterskapet. Om to uker samler vi Norges beste på brett til finalen i grenene big air, slopestyle og snowboardcross.

Fullstendige resultatlister finner du her:

Resultater junior

Resultater senior