NyheterFem norske til slopestylefinalen

Fem norske til slopestylefinalen

Fem norske til finalen i Burton European Open

Skrevet av Marianne Hauknes, 17. Jan, 2014

Etter en lang dag med forsinkelser og dårlig vær gikk endelig guttenes slopestyle semifinale av stabelen i ettermiddag. Brage Richenberg (21) fra Lillehammer vant semifinalen, og fem norske kjørere er nå videre til slopestylefinalen i morgen. 

Det var tett snødrev og flatt lys som møtte kjørerne i semifinalene av Burton European Open idag. 

Jentenes semifinale ble likevel avholdt i formiddag, og 14 år gamle Hanne Kjøll Eilertsen fra Bærum kjørte bra og endte opp på en solid 10. plass i selskap med adskillig eldre seniorer. Dette holdt likevel ikke til finaleplass, men er definitivt en sterk prestasjon av Hanne, og det viser at det gror blant snowboardjentene.

Dårlige værforhold utsatte guttenes semifinale

Guttenes semifinale ble utsatt flere ganger, og det var lenge spørsmål om de skulle avlyse hele semifinalen. Etter kjørermøte og litt lettere vær ble semifinalen likevel avholdt, men mange slet med farten og måtte gå for de små hoppene. Brage Richenberg (21) fra Lillehammer, som tidligere i uken vant kvalifisering, vant semifinalen. Aleksander Østreng (22) fra Rykkinn endte på tredjeplass foran Morten Kleivdal (22) fra Geilo på fjerdeplass. 

De ti beste til finalen - fem av de er norske

De ti beste guttene gikkk videre til finalen, og halvparten av disse er nå norske.

- Brage kjørte veldig solid og var desidert best i dag også, og jeg har stor tro på han imorgen. Med fem norske kjørere i finalen blir det spennende, men mye avhenger av hvordan været, sier talent- og utviklingsansvarlig Henning Marthinsen, som er i Laax.

Komplett resultatliste:

1. Brage Richenberg, NOR
2. Seth Hill, USA
3. Aleksander Østreng, NOR
4. Morten Kleivdal, NOR
5. Janne Korpi, FIN
6. Sean Ryan, USA
7. Marcus Kleveland, NOR
8. Alois Lindmoser, AUT
9. Eigensatz Leandro, SUI
10. Mons Røisland, NOR 

Slopestylefinalen streames live på www.burton.com/beo fra kl 1300.