NyheterØyvind Kirkhus i World Rookie Fest 2019. Foto: HSG / Bjørn Johan Jenssen

Øyvind Kirkhus i World Rookie Fest 2019. Foto: HSG / Bjørn Johan Jenssen

Fem pallplasser i Livigno!

Skrevet av Matias Fosso, 16. Jan, 2019

De norske junior-kjørerne herjet i World Rookie Fest. 

Tina Steffensen vant World Rookie Fest med hele 13,6 poeng mer enn andreplassen. Syttenåringen har slitt med skade en stund, men er nå tilbake for fullt. Dette lover bra til verdenscup i Seiseralm, Italia i slutten av måneden. 

– Det er deilig å komme i gang igjen. Jeg dro hit for å få kjørt litt store hopp før Seiseralm. Jeg har jo ikke hoppet store hopp på nesten to år – det var ganske rart, men veldig digg, sier Tina. 

Se også film av Tina og Silje Norendal i Colorado.


Tina Steffensen. Foto: Process Films/Glenn Pettersen

På gutte-siden tok Øyvind Kirkhus andreplassen, med blant annet en swich backside 900 og backside doublecork 1080. Nivået på konkurransen var svært høyt, med mange som kjempet om pallplassene. Foran Kirkehus kom sveitsiske Nick Puntenter på førsteplass. 


Øyvind Kirkhus i World Rookie Fest 2019. Foto: HSG / Bjørn Johan Jenssen

Også i grom-klassen, som er for dem under seksten år, dominerte de norske kjørerne pallen. Odin Røhrt tok seieren, med inponerende kjøring. Både Sander Mørk Danielsen og Kamilla Espeli endte opp på tredjeplass. 


Odin Røhrt. Foto: Marius Håker.

– Dagen har vært helt nydelig. De norske leverte skikkelig bra kjøring, og satte standarden. De ble også kåret til «Best Team». Dette vant vi de første 10 årene av dette arrangementet, men nå har det gått en del år uten. Det er tegn på at det er en ny genereasjon med mange gode kjørere nå, sier NTG-trener Christian Christensen.