Nyheter​Fjerdeplass til Norendal

​Fjerdeplass til Norendal

Skrevet av Peter Gløersen, 11. Nov, 2017

Vant kvalifiseringen – falt fra pallplass i finalen. 

Silje Norendal vant kvalifiseringen under lørdagens world cup-konkurranse i Milano. I finalen så så også lenge ut til å gå mot pallplass . Norendal landet sitt beste triks, en cab 900, på første forsøk, men falt fra i de to påfølgende forsøkene.
– Silje gjør et bra førstehopp. Cab 900-en hennes er blitt veldig bra og sitter når det trengs, men hun mangler litt på de andre triksene. Det går sakte men sikkert i riktig retning, sier landslagssjef Per Iver Grimsrud.

Mange av konkurrentene slet også i Milano, dermed ble det fjerdeplass til Norendal til tross for fall.
– Det var vanskelig å lande i dag, det er kort landingssone, myk landing og farten forandret seg fort. Det er allikevel de beste som vinner, men det var nok krevende i dag, sier Grimsrud.

Østerriske Anna Gasser vant konkurransen.

Herrenes finale gikk noe som sjeldent uten norske utøvere. Mons Røisland og Markus Olimstad kjørte kvalifiseringen, men lykkes ikke med å ta seg videre til finalen.
– Mons satset alt og prøvde et av sine beste triks, switch backside trippelcork 1620. Han ville ikke safe og hadde landet det på trening, men det gikk ikke i kvalifiseringen. Markus landet sin backside 1260, og var bare en plassering unna finalen, som var litt bittert, sier landslagssjefen.

Etter en litt skuffende norsk konkurransehelg er nordmenne imidlertid klare for å slå tilbake ved neste anledning.
– Vi har en konkurranse i Beijing om to uker. Vi kommer til å bruke nederlaget i dag som motivasjon, sier Grimsrud.

Verken Ståle Sandbech, Marcus Kleveland eller Torgeir Bergrem deltok i Milano.