NyheterHele det norske laget i Østerrike. Foto: Gustav Ohlsson

Hele det norske laget i Østerrike. Foto: Gustav Ohlsson

Flere gode plasseringer i juniorenes verdenscup, World Rookie Tour

Skrevet av Dina Treland, 06. Apr, 2014

ISCHGL, ØSTERRIKE: Juniorkjørerne våre imponerte stort forrige uke med bra kjøring i Junior-VM, og denne uka følger de opp de gode resultatene med en rekke gode slopestyleplasseringer i World Rookie Finals i Østerrike. Haakon Eilertsen (16) fra Bærum og Line Wold Moen (16) fra Trysil ble dagens beste norske med henholdsvis 2. og 3. plass, i tillegg til flere kjørere like under pallen.

Andreplass til Haakon Eilertsen

World Rookie Tour er juniorenes egen verdenscup. Mesteparten av deltakerne er fra Europa, men det er også deltakere helt fra Japan i øst til USA i vest. Blant de eldste deltakerne var det japanske Keita Inamura som vant foran vår egen Haakon Eilertsen. Alois Lindmoser fra Østerrike tok den siste plassen på pallen.

-Jeg er veldig fornøyd med resultatet, hadde ikke trodd jeg skulle komme på andre plass egentlig. I kvalifiseringen følte jeg at det gikk veldig bra, men da fikk jeg lite uttelling for runnet mitt, så da jeg kom på andre plass i finalen ble jeg veldig overrasket. På starten av dagen var det overskyet og ustabilt vær, så det var litt vanskelig å kjøre, men etterhvert ble det bra, så jeg tror alle var fornøyde. Midt under konkurransen falt den ene railen ned, så de måtte stryke den fra konkurransen. Runnet mitt var back to back 1080 på hoppene, og boardslide to fakie, cab 180 og 5050 fs 360 på railene, forteller Haakon Eilertsen.

Line Wold Moen på tredjeplass

-Det var gøy å kjøre, men også skummelt fordi det var litt hardt og isete. Jeg er veldig fornøyd, og hadde ikke forventet  å gjøre det så bra. Dette er det beste resultatet jeg har fått i konkurranser i utlandet.  Runnet mitt var bs 360 og fs 540 på hoppene, og på railene husker jeg ikke helt! Det var vel noe 180 av og 5050 og boardslide, sier Line Wold Moen.

Foto: Armin Popp

Line ble kun slått av britiske Katie Ormerod, som nå kan kalle seg World Rookie Champion og australske Mahalah Mullins.

-Line kjørte bra hele uken og leverte bs 360 til fs 540 i finalen. Haakon kjørte også hardt med back to back 1080, sier en strålende fornøyd Henning Marthinsen, talent- og utviklingsansvarlig. 

Flere gode resultater fra de unge kjørerne fra Bærum

Klubben BSK har fostret flere gode kjørere opp gjennom årene, som Ståle Sandbech og Aleksander Østreng. Ut fra resultatlistene på World Rookie Tour ser det ut som at de unge snowboarderne fra Bærum står i kø for å overta tronen etter disse guttene. Konkurransen er delt inn i aldersklassene ”grom” og ”rookie”, der rookie er de eldste juniorkjørerne. I grom jenter endte Hanne Eilertsen (15) på 4. plass, kun millimetre fra en pallplassering, med venninna Andrine Rohde Pettersen (15) like bak seg på 5. plass. Mathias Eckhoff (15) kom på 4. plass i klassen grom gutter, og Mons Røisland (17) som har vist imponerende kjøring også i seniorkonkurransene i år fikk også med seg en 4. plass i klassen rookie gutter.

Neste uke skal det kjempes om norgesmester-titler i slopestyle, big air og snowboardcross når det avholdes NM på Trysil, og de fleste av juniorkjørerne kommer nok til å være tilstede også her.

 Foto: Gustav Ohlsson

Foto: Gustav Ohlsson