NyheterFoto: Snowboardforbundet

Foto: Snowboardforbundet

Check out med den nye NorgesCup-sjefen

Skrevet av Mette Mila, 05. Jun, 2011

BENTSEBRUA: Forbunds-Thorsen begynner denne uka i 100 % stilling på forbundet og ansvar for NorgesCupen er blant oppgavene. Vi har tatt en prat med Henrik Thorsen for å høre hva som er planene framover.

Med klubblederefaring fra Horten snowboardklubb kom Henrik Thorsen inn i Forbundet som sivilarbeider.  Han markerte seg kjapt i klubb- og medlemsarbeid og fortatte etter endt siviltjeneste som deltidsarbeider, først og fremst under navnet Forbunds-Thorsen. I årenes løp har han arrangert RailJam på Kuba, rigga opp, rigga ned, speaka, dømt og vært rennleder på NorgesCup-arrangementer, vært ansvarlig for Parklife- og 1Star arrangementer, skrevet for Pulp News og nettsida, leda klubbseminarer, starta Prosjekt Nord sammen med Magnus Bye og generelt holdt styr på klubber og klubbledere i hele Norges land. Nå er mannen ferdigutdanna og begynner i Forbundet i 100 % stilling. Vi har tatt en prat med Thorsen for å høre hva som er planene nå.

 

Forbunds-Thorsen, hva blir du sjef for nå?

- Jeg blir ansvarlig for Norgescupen, det vil si 1-3Star TTR i Norge og NC i snowboardcross og carving. Og NM. Da blire sponsorinnsalg og oppfølging, generell planlegging av destinasjoner og terminliste, og selvfølgelig reising rundt omkring for å se at alt går riktig for seg. I tillegg så fortsetter jeg som klubbkontakt, skal sjefe over Parklife-konkurranser, hjelpe nye og gamle klubber med det de trenger. Gjøre det lett å drive klubb, og sjukt kult å være medlem i klubb.

 

Du fullfører i disse dager en bachelorgrad i kunsthistorie, vil NorgesCupen få et kunsthistorisk preg?

- Jeg skal innlemme kunsthistorien i konkurransene, slik at alle får en quiz mellom runsa sine. Så teller den ca 30 % av scoren. Neida. Eller?

 

Sondre Hylland gjorde en kjempejobb med NorgesCupen forrige sesong, han sørget for kvalitetsheving på alle arrangementer med gode arenaer, bra destinasjoner, oppdeling av dagene som førte til mindre venting og mer kjøring for alle. Skal du videreføre disse endringene?

- Synes Sondre gjorde mye bra, og hadde en bra idé om hva han ville med Norgescupen, så det vil nok bli en klar videreføring av den satsingen. Vil ha konkurransene våre i de beste parkene, med de flinkeste arrangørene, sørge for pengepremier og bra stasj. Og se igjennom formater og slikt, samt dommersystemet, for å se om vi kan spare enda mer tid. Mer kjøring!

Har du noen nye ambisjoner for NorgesCupen og hva er det?

- Vil jo at alle de beste konkurransene i landet skal kunne samles under Norgescupen og TTR-rankingen. At de som er gode føler at de stiller i seriøse konkurranser, som kan hjelpe videre i satsinga, samtidig som kidsa og de som ikke er dritseriøse kan få prøve seg og ha det moro på snowboard. Drømmer om å få opp trådløst dommersystem, med livescores. Og øke pengepremiene. Så vi får se hva som kommer på plass i løpet av høsten. Det vil også bli satsing på nye destinasjoner på 1Star-nivå, så kjørere flere steder i landet kan få være med. Det viktigste er vel at alle skal ha det gøy. 

 

Heldigvis fortsetter du også å være kontaktperson for klubbene, hva skjer i klubb-Norge om dagen?

- Det skjer veldig mye om dagen! Vi har akkurat avsluttet første del av Operasjon Rekkverk, der vi har delt ut rails for flere millioner til klubber rundt om i landet. Er mange flinke folk som engasjerer seg for å skape bra snowboardmiljøer lokalt. Klubbene er flinke til alt de gjør, enten det er de arrangerer NM eller railjam på ruglerør. Mange nye klubber som er gira på å bygge park, eller få til session i lokalbakken. Blir spennende å se hvordan det utvikler seg, spesielt i Nord-Norge skjer det mye spennende om dagen!

 

Yeah vi gleder oss til å se Thorsen sette planer ut i livet!